Pages

20 Nisan 2008 Pazar

Tavuklu İç Pilav

Bizim evdeki aşeren sayısı birden fazla:) şöyle ki; kızımın yada kardeşimin canı birşey istese anneme söylüyor ama ben istiyorum diye değil annemin canı çekmiş diyerek:) arkadaşlar kullanılıyorum sanırım;) Eeee bunun yanında dün de eşim aşerdi... Tam uzanmışım Lost u izliyorum keyfim keyif yani eşim "hatun bugün şöyle değişik bir et yemeği yapsan" demezmi... Hemen başladım dergilerimi karıştırmaya eşim bir yandan ben bir yandan ve eşim kararını verdi. Hünkarbeğendi, Tavuklu İç Pilav ve Kaşık Salatası istiyordu... Eeee kırarmıyım eşimi:) Malzemeler; Yarım kahve fincanı sıvıyağ Yarım tavuk 50-60 gr tavuk ciğeri 2 su bardağı pirinç 2 su bardağı su 1 su bardağı tavuk suyu 1 soğan 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 kahve fincanı kuşüzümü 1 çorba kaşığı sarı üzüm Karabiber Yenibahar Tuz Hamuru İçin; 2 su bardağı un 1 yumurta sarısı 50 gr eritilmiş margarin 1 kahve fincanı yoğurt 1 kahve fincanı badem içi Yapılışı; Tavuğu haşlayalım. Soğanı kıyalım. Üzümleri sıcak su içinde bri süre şişmesi için bekletelim. Yağda soğanı kavuralım daha sonra ciğerleri ilave edip kavurmaya devam edelim. Yıkanmış pirinçleri ekleyelim. 2 subardağı su ve 1 su bardağı tavuk suyunu sıcak olarak kavrulan pirinçli harca katalım. Üzümler, baharatlar ve tuzunu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim. Hamurumuzu hazırlayıp yarım saat buzdolabında bekletelim. 26 cm lık yuvarlak kek kalıbımızı yağlayıp bademleri dizelim. Hamurumuzu açıp kalıbımıza koyup içine ılınmış olan pilavımızı boşaltalım. Hamurun kalanı ile uzerini kapatalım. 170 derece fırında 15 dk kadar tuttuktan sonra pilavımızı fırından alalım. Ters çevirip üzerine yumurta sarısı sürüp tekrar fırına sürelim. Üzeri kızarıncaya dek pişirelim..
Not: Tüm yorum bırakan ve hatta yorumsuz geçen arkadaşlarıma beni yalnız bırakmadığınız için tşk etmek istiyorum. Yorumlarınıza tek tek dönemediğim için hepinizden özür dilerim.

17 Nisan 2008 Perşembe

Sütlaç

Bugün itibariyle 23+5 günlük hamileyim:) Artık tüm o üzücü, stresli zamanlar geçti.. Nihayetinde iyi bir cevap aldık ve içimiz rahatladı.. Şimdi artık gebeliğin tadını çıkarma vaktidir;) Rutin gebelik şikayetlerim devam ediyor tabiiki:( İşin kötüsü sanırım vucudum ödem yapmaya başladı.. Ayaklarım şişiyor gün boyunca..Hala midem bulanıyor ( ama şükür ilk zamanlardaki gibi değil ) Haa birde çok tatlı yiyorum:) Şimdiden 8 kilo almış durumdayım arkadaşlar :) benim halim ne olacak?? Bilen varsa açık açık yüzüme söylesin:) Yukardaki tatlıda anlayacağınız üzre girilen kriz sonucu ( koca da ayartılarak ) anneden alınan tarif ile yapıldı.. Tabii anneden alınan tarifleri hiçbir zaman yazmadığım için de unutuldu:( Her defasında da annem bıkmadan söyler:) Nasılsa herkes sütlaç yapmayı biliyor dimi? Yine de isteyen olursa söz annemden alıp hemen ekleyeceğim...