Pages

29 Temmuz 2008 Salı

Doğuma gidiyorum, geleceğim:))

Paşamızı kucaklamak üzere gidiyorum arkadaşlar... Doğumumuzu kızımızı dünyaya getiren doktorumuz İkitelli Batı Bahat Hospital doktorlarından Sn; Ahmet YAVAŞ bey gerçekleştirecek... Mübarek kandil gününde umuyoruz ki, sağlıklı bir şekilde oğlumuz aramıza katılacak.. Hepinizin dualarını bekliyorum.. Umarım tekrar görüşürüz.. Sevgiyle kalın.. Hoşçakalın.. Fidan BAYDAR Not: Hastane no: 0212 471 33 00 ( Bacılarım doğuma 5 kala haber demiştiniz ya, işte tel no su ile haber veriyorum;) )

19 Temmuz 2008 Cumartesi

Ekmek Dolması

Uzun zamandır sesim soluğum çıkmıyor, çıkamıyor... Sıcaklar beni mahvediyor çunku:( Doğum yaklaştıkça, daha da ağırlaştıkça, üstüne birde sıcaklar denk gelince ne yazıkki gunun buyuk bır kısmını uyuyarak gecırıyorum.. Bu arada kızım bana bakıyor:)) O bizim evin küçük annesi;)) Oğlumuza kavuşmamıza en fazla 2 hafta kaldı.. Daha doğrusu oğlumu benden ayırmalarına:(( Çok ilginç dimi, o na kavuştuğunuz anda aslında ondan ayrılıyorsunuz...
Bu Ekmek dolmalarını gecen haftalarda yapmıstım.. Tarif çok basit..
Malzemeler;
Yarım kilo tavuk göğüs
2 soğan
2 domates
2 Bıber
200 gr mantar
Tuz, pulbiber, karabiber
biraz sıvıyağ
1 su bardağı kaşar rendesi
Ekmek İçin;
3 su bardağı un
1 pk toz maya
1 su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı şeker ve tuz
1 yumurta sarısı ( üstüne sürmek için )
Yapılışı;
Ekmek için olan malzemeleri ekmek makinasına koydum hamur programında hazırladım.. düğer tarafta, soğanı doğradım guzelce kavurdum... Tavuğu ekledim suyunu bırakıp tekrar cekene dek pısırdım. Domates, bıber ve mantarı kucuk kucuk doğrayıp ekledım kavurmaya devam ettım.. Baharatları ve tuzunu ekledım.. Mayalanan hamurumdan ekmecikler hazırladım.. Önceden ısıtılmıs 160 derece fırınımda pışırdım.. Ilınınca once ustten bır kapak kestım ( ama dıkkat edın kapak ayrılmayacak ) daha sonra bir kasık yardımıyla ekmeğın ıcını oydum:)) bu kısma tavuklu harcımı doldurdum ustune bolca kaşar rendesı koyup sıcak fırınıma attım kasarlar erıyene dek kalması yeterlı;))
Bu resımde bu aksam cekildi:)) hani beni merak ediyormussunuz ya:) ne durumdayım dıye... İşte son durumum budur:))