Pages

31 Aralık 2008 Çarşamba

Kardan Adam Pastası

Yeni yılın herkese mutluluk ve sağlık getirmesi dileği ile...
İyi Seneler....

30 Aralık 2008 Salı

2 Yaş Pastası ( 2 )

Sevgili Saide hanımın boncuk kızı için annesi beni aradığında boncuğunun pastasının nasıl olacağını tasarlamıştı bile.. Bana da sadece bunu uygulamak düştü..
Dilerim güzel boncuğun ömrü pastasındaki kelebekler gibi özgürce, ve yine pastasındaki gibi toz pembe geçsin:) Doğum günün kutlu olsun boncuk kız:)

26 Aralık 2008 Cuma

Şekerpare

Bu şekerpareler harika.. Ben yaptım diye demiyorum gerçekten:)) Siz de yapın ve tadına bakanlar nerden aldığınızı sorduklarında, yüzünüzde oluşan o muzip gülümsemeyle ben yaptım diyebilmenin hazzını yaşayın;) Buyrun tarifi; Malzemeler;
  1. 1 pk margarin (oda sıcaklığında)
  2. 1 çay bardağı pudra şekeri
  3. 2 yumurta ( 1 sarı üst için ayrılacak )
  4. 1 pk vanilya
  5. 1 pk kabartma tozu
  6. 1 çay kaşığı karbonat ( tepeleme değil )
  7. Yarım çay bardağı sıvıyağ
  8. Un ( elinize yapışmayacak, fakat yumuşak bir hamur olacak )

Şerbet İçin;

  1. 5.5 su bardağı su
  2. 5 su bardağı şeker
  3. Çeyrek limon
Yapılışı; Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğutalım. Daha sonra tüm malzememizi hamur haline getirip istediğimiz şekli verip üzerleri kızarana dek fırınlayalım. Soğuk şerbetimizi sıcak tatlımıza yedirip tepsimizin üzerini uygun bir tepsi ile kapatalım.. Ben yuvarlak üstü fındıklı halini daha çok severim şekerparenin.. O zaman üstüne yumurta sarısı da sürmem zaten.. Ama bu kez evde fındık kalmadığı için bu şekilde yaptım.. Gerçekten şerbetli tatlıların şahıdır şekerpare benim için.. Denerseniz eğer, bu denemenizden sonra dışardan şekerpare almayacağınıza garanti veririm:))

Bu tarifimle ben de ilk kez bir etkinliğe katılayım diyorum.. Sevgili komşum Zülbiye nin ev sahipliği yaptığı etkinliğe gitsin bu tarifim...

22 Aralık 2008 Pazartesi

Çanta Pasta ( Shoe Cake )

İnsan oğlu kuş misali derler ya, doğruymuş.. Bugün çocukluk arkadaşımı uğurladım.. İçim buruk, yazasım var konuşasım var ama takatım yok..
Ayrıca bugün yeğenimin de doğumgünü.. Dün gece herkes uyuduktan sonra güzel yeğenim için hazırladığım pastam.. Hem pastamı hazırladım, hem de arkadaşımı düşündüm..
Bilgisayarımdaki arıza nedeniyle tüm fotoğraflarım silindiği için blogumu güncelleyemedim maalesef.. Umarım tekrar en kısa zamanda güncellemem mimkün olur..
Hayat devam ediyor, edecek... Neşe cim, doğum günün kutlu olsun:))
Not: Arkadaşlar iyi dilekleriniz için tşk ler.. Ama, arkadaşımı bir daha görmem mümkün olmayacak ne yazıkki.. Mekanı cennet olsun...

15 Aralık 2008 Pazartesi

Fotoğraflı Kurabiyeler

Bayramdan önce sevgili Elif hn için hazırladığım kurabiyelerimle herkese merhaba demek istedim.
Pastamı yapalım, nasıl bir pasta yapalım derken yoğun maıl trafiğimizin sonunda kurabiye yapmaya karar verdik:)) Elif hn kendi doğumgününde arkadaşlarına hediye etmek istedi bu güzel kurabiyeleri..
Elimizde fotoğrafı olmayan birkaç arkadaşı için, bayanlara elbise:))
Ve hiç büyümeyen kocaman erkek çocuklara araba şeklinde yapıldı kurabiyelerimiz:)

Ve herbiri şık bir kutu içinde teslim edildiler.. Sonradan Elif hn ın telefondaki güzel sesi, tüm kurabiyeleri herkesin çok beğendiğini iletti bana.. Sevgili Elif hn ın doğumgününü birkez de buradan kutlamak isterim.. Dilerim nice ...3 lü yaşlarında hep böyle sevecen ve dost canlısı olsun, ömrü hep huzurlu ve sağlıklı geçsin..

Not: Fotoğraflar için sevgili Esra ve Yüksel Bey e tşk ler.. Ayrıca Esra ve Yüksel Ticaret, Yüksel Bey den hertürlü pastacılıkla ilgili malzeme temin edebilirsiniz.. Telefonu: 212 519 73 72

6 Aralık 2008 Cumartesi

Gofretli Pasta ve İyi Bayramlar

İnternet ortamında tanışıp yaklaşık 2 yıldır sürekli yine internet üzerinden görüştüğüm güzel arkadaşım Aşkın için yapıp bizim yediğimiz pastam.. Kendisi ne yazıkki farklı bir şehirde ikamet ettiği için tadamadı pastasından.. Ama isterim ben pastamı sen yiyeceksin dediği ve bende kendisini kıramadığım için yaptım ve yedim:)) Doğum günün kutlu olsun arkadaşım..
Pastam çikolatalı ve abtep fıstıklı yaptım.. Krema ile sıvadıktan sonra üzerini elimle kırdığım göfretlerle kapladım hepsi bu... Şimdiden bütün arkadaşlarım ve ziyaretçilerimin bayramlarını kutlamak istiyorum, malum 2 gün boyunca bayram hazırlıkları sözkonusu:)) Herkese iyi bayramlar..

3 Aralık 2008 Çarşamba

Kabak Tatlısı ve Pastası

Kabak tatlısını ben ve eşim severek tükettiğimiz halde kızım ağzına dahi sürmüyor.. Ama itiraf etmeliyim ki, kabak tatlısını annem kadar güzel yapamıyorum.. Annem, işin sırrının şekerinin çok olmasına, şerbetinin koyu olmasına ve asla hazır soyulmuş dilimlenmiş kabak kullanılmamasında olduğunu söyledi.. Bir de tatlı pişerken sürekli başında beklediğini biliyorum. Annemin tarifiyle tatlımız şu şekilde pişiriliyor, Malzemeler;
  1. 2 kg kabak
  2. 1,5-2 kg ya yakın şeker
  3. Su ( oldukça az yaklaşık yarım çaybardağı kadar )
  4. 2-3 diş karanfil

Yapılışı;

Kabaklarımızı soyup dilimleyelim ( bu aşama benim için oldukça zor:( ) Derince bir tencereye kabaklarımızı dizelim. Üzerine şekerimizi boşaltalım. Suyumuzu ve karanfillerimizi ilave edip kısık ateşte taşma ihtimaline karşı gözümüz tenceremizin üstünde kabaklarımız iyice yumuşayana dek pişirelim..

Annemin ısrarla soyulmuş kabak alma demesine rağmen gittim aldım.. ( napiim nerde bende o bilek, soyamıyorum işte:( ) Ohhh dedim amma da kolaymış yahu, hemen dilimledim ve pişirdim.. Ertesi gün gelecek olan misafirlerime bu şekilde ikram etmemin çok sıradan olduğunu düşündüm ve ne yaparımmmm diye düşünürken, ( bir yandan da elmalı turta yapıyordum, yarısını kabaklı yaptım.. fena olmadı fakat elmalılar kadar lezzetli de olmadı.. belirtmeden geçmek istemedim ) pasta şeklinde sunamk geldi.. ( zaten başka ne gelirki benim aklıma ) Ara katlarına tabii ki pandispanya konarak gerçek bir pasta haline getirilebirlir. Fakat ben son dakikada karar verdiğim için sadece kabaklarımı blendırdan geçirdim. Bir kat kabak, bir kat şanti olmak üzere pasta şeklini verdikten sonra sos ve cevizlerle süsledim..
Not: Annenizin sözünü dinleyin.. Annem, ben sana demedim mi?? demekte çok haklı çookk... Birde isim vermeyeceğim ama birçok pastacılık malzemesi satan yerde kolaylıkla bulunan bir sos aldım.. Aman yarabbim tam bir rezaletmiş.. Bir daha asla almam.. Ne kıvamı kıvam, ne de tadı tat.. Peki ben ne yapıcam şimdi bu koca sosu:(