Pages

23 Haziran 2009 Salı

Banyo Keyfi Pastası ve Benden Haberler

Sadece ses vermeye geldim:)) Sessizliğimin nedenini açıklamam gerek çünkü.. Aslında hem hep burdayım, hem de hiç yokum. Ne yazıkki benim emektar bilgisayarım hem kendi çöktü, hem de beraberinde beni de çökertti.. Tüm fotoğraflarım uçtu gitti.. 2 adet mezuniyet, 1 adet hemşire bir hanıma teşekkür mahiyetinde olan çiçekli bir pasta, 1 adet mcquuen pasta, bunun yanında kına gecesi evimizde verdiğimiz yemeğe ve gece kalan misafirlerimiz için hazırladığım kekler, börekler vs.. ye ait olan tüm fotoğraflar artık yok.. Aslına bakarsanız beni en çok üzen, çocuklarımın özellikle de EgeBurak a ait olan fotoların kaybedilmiş olması... Sessizlik döneminde kardeşimin düğününü atlattık.. Prenses kızım ve ben:))
Kardeşim üniversite de okurken de bizden ayrı yaşadı.. Ama güzel kuşumu kendi yuvasına uğurlamak benim için sandığımdan daha zor oldu.. Güzel kardeşlerim inşallah ömürleri boyunca hep huzurlu olurlar..
Gelelim banyo keyfi pastamıza... Ve tabii diğer yapılanlara.. Kardeşimin düğününden sonra önce annemin ( bakın o pastanın fotosuda kayıp ) sonra da kızımın doğum gününü kutladık.. ÖzgeSenem tam bir banyo delisi:)) Uvezun zamandır küveti böyle doldurmak ve keyif yapmak istiyor.. Bundan yola çıkarak bu keyfi kendisine önce pastasında yaşatmak istedim.. Ehh, sanırım başarılı da oldum:)
Bunlarda kızım için yaptığım ikramların bir kısmı.. Böreklerimizin ve salatalarımızın fotoğrafları maalesef çekilmemişler.. Bu pastamızda, aynı gün babalar günü olması sebebiyle babamıza yaptığımız pastamız.. Vanilyalı sünger kek, vanilyalı pastacı kreması, muz ve çilekli olarak yaptık kızımla birlikte..
Kardeşimin biigisayarını daha ne kadar elimin altında tutabilirim bilemiyorum..
Şimdi ufak ufak oğlumun ilk doğum günü hazırlık planlarına başlamam gerek.. Her türlü yardıma ve öneriye açığım:))

3 Haziran 2009 Çarşamba

Sirkeli Kurabiye


Eminim hemen herkesin bir sirkeli kurabiye tarifi mevcuttur.. Pek tabi ki bende de vardı.. Bir kaç kez denedim o tarifi.. Fakat nedense beğenememiştim.. O yüzden hiç yazmadım buraya.. Fakat birazdan vereceğim tarifi üst üste 2 kez pişirmek durumunda kaldım.. Öyle beğendim ve beğenildi ki:)) Pastane kurupastaları da neymiş dedirtti resmen:)) Lütfen bir kez olsun bu tarifi deneyin:)) ehh, bana da sonucu bildirmeyi unutmayın;))
Malzemeler;
  1. 1 pk margarin ( oda ısısında) ben yarı margarin yarı tereyağ kullandım
  2. 2 çorba kaşığı sirke
  3. 2 çorba kaşığı su
  4. 2 çorba kaşığı tozşeker
  5. 1 çay kaşığı tuz
  6. 1 yumurta sarısı ( akı üstüne)
  7. 1 pk kabartma tozu
  8. Un ( hafif elinize yapışan kıvama gelene dek )
Üstüne bolca susam
Yapılışı;
Tüm malzeme ile elimize hafif yapışan bir hamur yapalım.. Merdane ile açıp istediğimiz kalıpla kesip, önce yumurta akına sonra bolca susama batırıp tepsiye dizelim.. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirelim..
Not: Hamuru kalın tutmamakta fayda var, zaten pişerken kabaracak:))
Ben bile isteye fırında biraz fazla tuttum.. Sanki kıtırlığı artıyor bu şekilde:)) Zaten yanık simit yiyen birinden başka bisey beklenmez dimi:))
İlk yaptığımda mahlep ekledim.. Çookkk güzel oldu.. İkinci kez ise eklemedim.. Ama yine harikaydı:))
Simay cım, tşk ler:))