Pages

18 Ocak 2012 Çarşamba

Portakallı Islak Kek



Efendim, benim son durumum; döndüm dolaştım kürkçü dükkanına geri döndüm durumudur :) Wordpress e alışamadım :( Bir de sanırım sabırsızım :) Neyse fazla uzatmadan, tarife geçeyim :)

En sevdiğim kek diyebilirim Sizler de benim gibi kuru keklerden hoşlanmıyorsanız, yumuşacık ve hatta ıslak! kekleri seviyorsanız, mutlaka denemelisiniz.




Malzemeler;



3 yumurta



1 su bardağı yoğurt



1 su bardağı sıvı yağ



2 su bardağı şeker



2 portakal kabuğu rendesi



1 pk kabartma tozu



1 pk vanilya



2,5 su bardağı un



Üst Sosu İçin;



2 Portakalın suyu



4 çorba kaşığı şeker ( biz şekerli severiz siz istediğiniz miktarda şeker koyabilirsiniz )



Yapılışı;



Yumurta ve şekeri beyazlayana dek çırpalım. Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip en son kab.tozunu koyup fazla karıştırmadan yağlanmış ve unlanmış kalıbımıza döküp 160 derece fırınımızda pişirelim.



Kekimiz pişerken üst sosunu hazırlayalım. Bunun için portakal suyu ve şekeri bir cezveye alıp kaynatalım. Kekimiz pişene dek soğuyacaktır. Pişen kekimizi fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip sosumuzu dökelim. Eğer daha ıslak kıvamda bir kekim olsun derseniz, portakal sayısını arttırmalısınız. Ertesi gün çok daha lezzetli oluyor, bilginize...



4 Kişi ne demiş?:

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık misler gibi portakal kokusu burnuma geldi sanki öpüyorum.

Pastane'den dedi ki...

hoşgeldin tekrar aramıza:)
buna benzer bir tarif vardı bende onda portakal kabuğu rendesi de konuyordu sosa ama lezzetini tahmin edebiliyorum
ellerine sağlık arkadaşım

fidaneli dedi ki...

derya ablacım, gerçekten mis kokulu bir kek oluyor :) ben de seni opuyorum. desteğin ıcın ayrıca tsk ederım.

fidaneli dedi ki...

cnm, bunun sosunada konabılır tabıı ama o zaman sankı bıraz acılık vermez mı? senın tarıflerını de takıp edıyorum ve denemek ıstedığım tarıflerın var :D cok tsk edıyorum :)