tag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post3829763730482681070..comments2023-10-24T16:36:50.756+03:00Comments on fidaneli: Kestane Tadında Kuru Fasulye Pastasıfidanelihttp://www.blogger.com/profile/15302032040415736970noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-76301969076726803442009-04-17T13:11:00.000+03:002009-04-17T13:11:00.000+03:00ellerınıze sağlık.. gercekten haklısınız kımse anl...ellerınıze sağlık.. gercekten haklısınız kımse anlayamıyor ıcındekının fasulye olduğunu.. aslına bakarsanız, toz fıstığa karıstırılan bezelye gıbı:)) bunu bızde anlayamıyoruz dımı;) krema neden koyu oluyor dersenız, bence un mıktarında bır sorun olabılır.. belkı de cok tepeleme konuluyordur.. sorun değıl.. krema pısıp cırpıldıktan sonra baktınız cok koyu bıraz sut ıle ıncelteblırsınız;))fidanelihttps://www.blogger.com/profile/15302032040415736970noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-69144687149067048152009-02-06T16:33:00.000+02:002009-02-06T16:33:00.000+02:00ikram ettigim herkese kestaneli pasta diye yutturd...ikram ettigim herkese kestaneli pasta diye yutturdum :)) tadi gerçekten çok güzel,2 defa pişirdim.bana göre fasülyeyi çok fazla haşlamamak gerekiyor,o zaman kek kısmının kıvamıda çok yumuşak oluyor ve dağılıyor,nitekim 2.defada bende öyle oldu.Birde fidan hanım,diğer yorum yazan arkadaşlardaki gibi,krema sadece üstte kalıyor,akışkan olmuyorki,sizinki çok parlak ve akışkan görünüyor,sebebi ne olabilir,neyi yanlış yapmış olabilirim?tarif için çok teşekkürler...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-21033140242739303052008-12-04T22:47:00.000+02:002008-12-04T22:47:00.000+02:00ışıl hn cım, ben 24 cm lık cemberımde pısırdım.. b...ışıl hn cım, ben 24 cm lık cemberımde pısırdım.. borcamda hıc denemedım.. borcamda da olur tabıı, ama bu sekılde cıkarabıleceğınızı sanmıyorum. sosu ustune dökup bır gece bekletıyoruz ya cemberı sıyırmak kolay oluyor... sıze sımdıden kolay gelsın..<BR/><BR/>sevgılerfidanelihttps://www.blogger.com/profile/15302032040415736970noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-46755123667587940262008-12-04T21:57:00.000+02:002008-12-04T21:57:00.000+02:00fidancığım,ellerine sağlık.Kurufasülye pastası çok...fidancığım,ellerine sağlık.<BR/>Kurufasülye pastası çok güzel görünüyor.Hemen deneyeceğim.Bir kere yedim. Seninki daha güzel gözüküyor.Yuvarlak borcama döksem nasıl olur?Tepsim büyük değil.Ne<BR/>önerirsin?<BR/>Sevgiyle kal<BR/>IŞILAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-8032964362154236232008-08-29T22:42:00.000+03:002008-08-29T22:42:00.000+03:00özlem hn elınıze sağlık.. onemlı olan tadı dıyeceğ...özlem hn elınıze sağlık.. onemlı olan tadı dıyeceğım:) neden dağıldığını ıse anlayamadım.. hayır 3-4 bardak kullanmak gerekmıyor.. ölculer tam olarak verdığım gıbı. haklısınız pısme derecesını atlamısım:( 170 derecede yaklasık olarak 40-45 dk kadar.. acaba kekı kalıptan hemen cıkardınızmı?? cunku sosuda dokup 1 gece dolapta bekletmek gerekıyor;)) deneyıp beğendığınız ve bunu bızımle paylastığınız ıcın ayrıcca tsk ler..<BR/><BR/>sevgıler<BR/>fıdanfidanelihttps://www.blogger.com/profile/15302032040415736970noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-32418334544254085992008-08-28T22:19:00.000+03:002008-08-28T22:19:00.000+03:00Sanirim kekimin dagilma sebebi pismis 2 bardak kur...Sanirim kekimin dagilma sebebi pismis 2 bardak kuru fasulye kattigimdan dolayi. Oysa keke pismis 3 veya 4 bardak kuru fasulye eklemek gerekirdi sanirim. Cikolata sosunu bir dahaki sefere daha az yapmayi dusunuyorum; cunku resimdeki gibi ince ve koyu renkli olmadi. Muhallebi kivaminda kalin bir sos oldu; Fakat tadi harika! Tekrar tesekkurler Fidan :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-31425810538977330262008-08-28T18:55:00.000+03:002008-08-28T18:55:00.000+03:00Tadi cok guzel fakat; kuru fasulyeli pastanin keki...Tadi cok guzel fakat; kuru fasulyeli pastanin keki firindan cikinca dagildi. Bir de tarifte keki ne kadar ve kac derecede pisirmek gerektigi yazmiyor. <BR/>Bu harika tarif icin cok tesekkurler Fidan.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-5031176077206965132008-05-13T17:06:00.000+03:002008-05-13T17:06:00.000+03:00Bende herkes gibi"olurmu öyle şey!" diye düşünmüşt...Bende herkes gibi"olurmu öyle şey!" diye düşünmüştüm.Ama yaptım ve gerçekten inanılmaz lezzetli oldu.Gerçekten kestane tadındaydı.İçinde hiç un ve yağ-kreması hariç- olmamasıda çok güzel.Ama kreması biraz katı oldu galiba,çünki resimdeki gibi heryeri çikolata soslu olmadı.Sadece üstünde kaldı sosu.Bu güzel tarifi bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler.nurayca77https://www.blogger.com/profile/15063794434849334337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-53253845579648914862008-05-13T16:54:00.000+03:002008-05-13T16:54:00.000+03:00Bende herkes gibi"olurmu öyle şey!" diye düşünmüşt...Bende herkes gibi"olurmu öyle şey!" diye düşünmüştüm.Ama yaptım ve gerçekten inanılmaz lezzetli oldu.Gerçekten kestane tadındaydı.İçinde hiç un ve yağ-kreması hariç- olmamasıda çok güzel.Ama kreması biraz katı oldu galiba,çünki resimdeki gibi heryeri çikolata soslu olmadı.Sadece üstünde kaldı sosu.Birde sosuna yumurtayı pişirirken koydum ve telle karıştırınca topaklanmadı.Bu güzel tarifi bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler.nurayca77https://www.blogger.com/profile/15063794434849334337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-69377625495878765342008-02-05T13:26:00.000+02:002008-02-05T13:26:00.000+02:00gul cum ellerıne sağlık... ınan tarıfı beğenmene c...gul cum ellerıne sağlık... ınan tarıfı beğenmene cok sevındım... ben dedığım gıbı bır kez kons.sarma aldım ve bırdahda da hıc konserve urune sıcak bakamadım:) ama nohut deneyeceğım :)) cunku cnm nohutlu pılav cekıyor:)) umarım tekrar görusuruz:)<BR/><BR/>sevgılerfidanelihttps://www.blogger.com/profile/15302032040415736970noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-54453638831673403812008-02-04T20:40:00.000+02:002008-02-04T20:40:00.000+02:00Tekrar merhaba,nihayet haftasonu kurufasulyeli kek...Tekrar merhaba,<BR/>nihayet haftasonu kurufasulyeli keki pisirdim. 500g lik turk konservesi kullandim. Olcunce 2 bardaktan biraz fazla gelmisti ama hepsini kullandim. Tadi cok hos oldu, tabiki kimse tahmin edemedi. Yalniz kivami biraz yumusakti, hem ustundeki kremasi hem de alttaki kek kismi servis yaparken seklini pek koruyamadi :( ama yine de guzeldi.<BR/>Bu arada konserve yaprak sarmasi tecrubenizi anliyorum, biz de denemistik. Ama konserve fasulye, nohut vs baya normale yakin, yaprak sarmasi ile kiyaslamak dogru olmaz ;)<BR/>Tarif icin tekrar tesekkurler,<BR/>gulAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-9301393643780087372008-02-01T17:49:00.000+02:002008-02-01T17:49:00.000+02:00sevgılı gul; konserve fasulyeden ben bu pastayı hı...sevgılı gul; konserve fasulyeden ben bu pastayı hıc denemedım acıkcası... zıra konservelerın o kendılerıne has kokularından pek hazetmıyorum.. bır keresınde konserve sarma alma gafletınde bulundum da ağzım burnum yamuldu hatta:)) bu arada konserveden de 2 bardak rahatca kullanabılırsın.. ama yıne de bence konserve yapmasan;)) denersen bana da bıldırırmısın??fidanelihttps://www.blogger.com/profile/15302032040415736970noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-2110042577931015352008-01-30T19:25:00.000+02:002008-01-30T19:25:00.000+02:00Merhaba,bu tarifi ben de denmek istiyorum. Ama fas...Merhaba,<BR/>bu tarifi ben de denmek istiyorum. Ama fasulyeyi konserve olarak kullanacagim icin miktarini kestiremiyorum. 2 bardak kuru fasulyesnin pismis hali ne kadardir acaba?<BR/>tesekkurler,<BR/>gulAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-17795559077474724632007-10-18T15:03:00.000+03:002007-10-18T15:03:00.000+03:00Canım Fidan, bende kuru fasülyeyle kek denemiştim....Canım Fidan, bende kuru fasülyeyle kek denemiştim. Ama bu enfes görünüyor. Ben benimkinin görüntüsünden memnun kalmamıştım.<BR/><BR/>Ellerine sağlık..<BR/><BR/>sıcacık sevgiler...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-64614396424759931182007-10-18T01:54:00.000+03:002007-10-18T01:54:00.000+03:00Fidan'cim, görüsemedik coktan beri. Ama seni sürek...Fidan'cim, görüsemedik coktan beri. Ama seni sürekli izlemedeyim, son hazirladigin tatlidan tutta trufflara kadar hersey mükemmel, eh benim marifetli arkadasim hazirlarda güzel olmaz mi? Dimi? <BR/><BR/>Seni ve Özge'yi öpüyorum canim, hoscakal..Kevser - Elda'nin Annesihttps://www.blogger.com/profile/05957342249685138408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-8187541296473399302007-10-17T18:58:00.000+03:002007-10-17T18:58:00.000+03:00canim bu ne hic gormedim duymadim nasil oldu cidde...canim bu ne hic gormedim duymadim nasil oldu cidden kestae gibimi denemem geerek elelrien saglik canimcimNiNohttps://www.blogger.com/profile/06183681028616183921noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-53204611439285171502007-10-17T15:51:00.000+03:002007-10-17T15:51:00.000+03:00Fidocum , ilk defa sende gördüğüm bu tarifin adını...Fidocum , ilk defa sende gördüğüm bu tarifin adını okuyunca dehşete kapıldım :) Görüntü süper şahsen..Bol çikolatalı ıslak kek gibi..Kestaneyede bayılırım hele..Ben rejimdeyim bacım yapmayın böyle şeyler ya :(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-68060756846819146942007-10-17T10:18:00.000+03:002007-10-17T10:18:00.000+03:00selamben de kuru fasulye pastasını çok duydum ama ...selam<BR/>ben de kuru fasulye pastasını çok duydum ama yapmaya cesaret edemedim.madem sen denedin beyendin o zaman bende denerim artık.ellerine sağlık canım.<BR/>birde dilimlenmiş resmi olsa fena olmazdı yani.bende içini merak ettim.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-32326898822558245402007-10-17T03:33:00.000+03:002007-10-17T03:33:00.000+03:00cok merak ederdim bu kurufasulyeli kek pastalri, g...cok merak ederdim bu kurufasulyeli kek pastalri, guvenilir bir tarif bulduguma sevindi.bol cikolatali pek de guzel gorunuyor ;)LaMahttps://www.blogger.com/profile/06979605838431245608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-31178932633505729472007-10-17T00:48:00.000+03:002007-10-17T00:48:00.000+03:00aysel cım, bende ılk görduğumde hem cok denemek ıs...aysel cım, bende ılk görduğumde hem cok denemek ıstemıstım, hem de yok olurmu cnm deyıp her defasında vazgecmıstım.. tum cesaretımı topladım ve denedım.. keske ılk görduğum anda deneseymısım:))<BR/><BR/>sevgılı pastasaatı ve selservıs; arkadaslar dedığım gıbı fotoğraf makınamın pıllerının azızlığı söz konusu son gunlerde:( maalesef ıcının resmını cekmeyı basaramadım:( bırdahakı sefere söz:))<BR/><BR/>azızem; cok tsk ederım.. ama sımdı senın kekını merak ettım ben:( yaparsın dımı??<BR/><BR/>sevgıler<BR/>fıdanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-50476708906356997642007-10-16T23:20:00.000+03:002007-10-16T23:20:00.000+03:00Fidancım ellerine sağlık canım. Eminim güzel olduğ...Fidancım ellerine sağlık canım. Eminim güzel olduğundan. Bende seneler önc kru fasulyeli kek denemiştim ve bizde beyenmiştik. Eşimin diabet olduğu senelerdi, ve ben ona uygun bir çok tarifi ozamanlar deniyordum. Aşağıdaki bayram ikramlarında nefis olmuş canım. sevgilerlezzetlilerimhttps://www.blogger.com/profile/08980910621776569695noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-83276070377612456562007-10-16T17:08:00.000+03:002007-10-16T17:08:00.000+03:00Ellerine sağlık Fidancım vallahi garip geliyor ins...Ellerine sağlık Fidancım vallahi garip geliyor insana çokda merak ettim bende içini merak ettim Nilgün gibi içinin çekilmiş resimi yokmu hiç?<BR/>SevgilerAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/15927914685379091275noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-12990070335153595602007-10-16T11:15:00.000+03:002007-10-16T11:15:00.000+03:00Sevgili Fidan, ellerine sağlık. Çok güzel görünüyo...Sevgili Fidan, ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Ama ben içini de merak ettim şimdi...Sevgiler,Pasta Saatihttps://www.blogger.com/profile/07847898287248449323noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4186089823312370262.post-21191759984350581102007-10-16T09:34:00.000+03:002007-10-16T09:34:00.000+03:00Fidancım Ellerine Sağlık,Kurufasulyeli pastayı ben...Fidancım Ellerine Sağlık,<BR/>Kurufasulyeli pastayı bende ilk duyduğumda olurmu öyle şey demiştim. Ama Tadınca gerçekten kestaneden bir farkı olmadığını gördüm. Üstelik ben kestaneli pasta delisiyimdir. Tadına bakmadan bile burdan herkese kesinlikle bu pastayı demelerini tavsiye ederim. Sevgiyle<BR/>http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/Bizim Evin Mutfağı-Ayselhttps://www.blogger.com/profile/11778832078400950240noreply@blogger.com