Pages

18 Kasım 2007 Pazar

Mantarlı Pilav

Malzemeler
200 gr mantar
2 soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 corba kasığı kusuzumu
1 corba kasığı dolmalık fıstık (ben kullanmadım)
1,5 su bardağı pırınc
3 su bardağı su
1 tatlı kasığı seker
1 cay kasığı tarcın
1 tatlı kasığı yenıbahar
Yapılışı
Soğanları rondodan gecırelım. Yağımızda soğanları ve fıstıkları pembelesene dek kavuralım.. ( ben fıstık kullanmamıstım ) Daha sonra mantarlarımızı ılave edelım.. Bırkac kes karıstırdıktan sonra atesımızı kısalım.. Tencerenın kapağını kapatarak mantarlar saldıkları suyu cekene dek pısırelım.. Daha sonra pırıncımızı ve suyunu, sekerını, tuzunu, kuzuzumlerını ılave ederek normal pılav seklınde pısırelım.. Pişmesıne yakın baharatları ılave edelım..
Tarıfte pırınçler 1 saat kadar suda bekletılıyordu.. Aslında ben suda beklettığım vakıt mıktarı bıre bır kullanıyorum.. Bu tarıfte suda bekletmemıze rağmen su mıktarı bana fazla gelmıstı.. Fakat pılavın dığer bır ozellığı soğuk servıs yapılıyor olması.. Soğuduğunda tadı gercekten cok daha ıyı oldu.. Ve bana bıraz sulu gelen pılavımın kıvamı gayet ıyıydı.. Yıne de bırdaha kı sefer 2,5 bardak su kullanmayı dusunuyorum..
Not: Aslında bugun paylasmak ıstedığım cok daha farklı seyler vardı.. Ama yoğunluğum buna ızın vermıyor... Bu arada tarıf Sofra dergısı 1996 yılı Ekım ayına aıt.. Bu guzel tarıflerımı bulmama sebep olan cnm ark dasım Nılgun e tsk ler...

10 Kişi ne demiş?:

çınarkurabiye dedi ki...

fidancım ilk yorumu yazmak bana kısmet oldu :) hemde enfes bi pilava denk gelmesi daha da iyi oldu..ellerine sağlıık canım bayılırım ben mantarın her türlüsüne.bi tabak verirsin artık:)

Adsız dedi ki...

slm
pilavın çok güzel olmuş.ellerine sağlık canım.sevgiylekal

Adsız dedi ki...

Pilavı kuru kuru hiç sevmemmm !! Bak bu haliyle şahane olmuşş..

Ellerine sağlık bacımm

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Fidancım pilav harika, kurabiyeleri biliyorum, yapmışrım onlar da harika ama üzüldüğün için üzüldüm. Sorun her ne ise kafanı takma emi? İnsanların ağzı torba değil ki....;)

Adsız dedi ki...

sevgılı kalbegıdenyol; tsk ederım yorumun ıcın.. hem de yanında sana ve bana özel taze fasulye ıle ıkram ederım sana;)) ne derece yakısırlar bırbırlerıne bılemem ama:)

hande cım; sıtene gıremıyorum 1, tsk ederım 2...

burcııı; bende kuru kuru yıyemez yoğurtla karıstırıp yerdım.. ama tabıı ıkısının bulusması bana kılo olarak gerı dönunce ondan da vazgectım cnm..

esra cım; tsk ederım.. uzulme tatlım yaa... ama doğru dersın.. uzulme dıyorum ama ben de arkadasım uzulduğu ıcın uzuldum:)) cok tsk ler...

sevgıler

serinmavi dedi ki...

Eline Sağlık :)

NiNo dedi ki...

ellerine saglik sekercimmmm

Yaren dedi ki...

Fidancim ellerine saglik cok lezzetli görünüyor.

meleginmarifetleri dedi ki...

selam fidan bende yaparım bu pilavdan eşim çok sever ellerine sağlık çok güzel olmuş hoşçakal

sadiye dedi ki...

fidancığım pilavı görünce aklıma haşlamalık et ve kuru fasülye nohut geliyor. malummmmmmmmmm biz etcillllllllllll bir aileydik. pilavı severim mantarlısını hiç yemedim. tadı güzelmi :)