Fakat bu kez üşengeçliğimden büyük borcamda yaptım.. Tek sorun servis sırasında biraz dağılıyor olması..
Malzemeler;
- 1 kg hamsi
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- Yarım pk zeytinyağlı dolma harcı
- tuz
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı;
Hamsileri temizleyip tuzlayalım. Önceden suda beklettiğimiz pirinçlerimizi ve dolma harcımızı sıvıyağda güzelce kavurduktan sonra kaynar haldeki suyu ekleyip pilavimızı pişirelim. Pilav dinlenirken, hamsilerimizi yağladığımız bir kaba sırtsırta dizelim. Pilavımızı içine boşaltıp üzerini kalan balıklarla kapattıktan sonra üzerlerine azıcık yağ gezdirip 200 derece fırında balıklar kızarıncaya dek pişirelim. Dikkat edin balıkların kurumasına fırsat vermeyin..
6 Kişi ne demiş?:
Afiyetler olsun canım, gerçekten de çok şık olmuş, zaten çok sevdiğim bir lezzettir.
Sevgiler,
Evren
canım benım nefıs gorunuyor hamsı pılavı cok severım sunum seklı nefıs ellerıne saglık sevgıler..
mısır ekmeği ve hamsili her şeyyyyyy..
harikasın canım.
yavruları öpüyorumm. maşallah..
merhabalar
ellerine sağlık gerçekten çok şık görünüyor. Bende bir kez denedim bu pilavı ama bizim ailenin damak tadına pek uymadı beni kırmamak için güzel olmuş dediler.
Sevgilerimle,
Fidancığım ellerine sağlık... Ben hiç denemedim Hamsili pilav... Yemedim de... Bu kış denemek istiyorum bakalım sevecekmiyim... Ama ben aşağıdaki açmalara ve de kumpire bayıldım... Senin ve eşinin ellerine sağlık... Sevgiyle...
Fidancım bende hasili pilavı tek kişilik porsiyonlarda yapmaktan yanayım servis ve görüntü itibariyle daha güzel oluyor gibi geliyor.Ellerine sağlık..
Yorum Gönder