Pages

30 Temmuz 2009 Perşembe

İlk yaş pastası( uyuyan bebek )


Yüregimin kösesinde bir vicdan azabıyla büyütüyorum seni Arada sen dalginken seni seyrediyorum. Sana baktikça, yüzüne, gözlerine, dudaklarina, ekmegi koparan minik parmaklarina. vicdan azabim büyüyor. Seni daha da fazla sevememenin acisi çöküyor yüregime. Ama yüregim sadece bir yumruk kadar ve içinde sadece sen varsin. Bazen içimden gelip dogdugun günden beri hemen hemen her gece sana söyledigim ninniyi söylüyorum, senin için besteledigim. Zaten ninnime bayiliyorsun,gözlerin kapaniyor, uykuya geçiyorsun. Saçini düzeltiyorum, usulca egilip boynunu kokluyorum, terlemeyesin diye üstünü hafifçe açiyorum. Yüzündeki huzura bakiyorum. Simdi sen uyu bebegim. Rüyanda yildizlarla dolas. Sen uyurken ben saçlarina yildizlar koyacagim. Uyandiginda rüyalarin gerçek olsun diye... Içimdeki vicdan azabi büyüyor. Annelik sürekli vicdan acisi çekmekmiş: daha fazla sevememenin, her an yaninda olamamanin, karnin agridiginda o agriyi senden alip yokedememenin, büyüdügünde bir gün seni birakip gidecek olmamin acilari... "Annelik hiç akil kari bir şey değilmiş" demiştim, yeni doğduğunda." Sürekli endişe ile yasamak insani hasta eder" diyordum. Ama bu anne baba hastalığıymış meğer insani öldürmüyormuş. Hastaysan her yanım hasta, neşeliysen içim sıcak, ağlıyorsan içim ıslak. Sevgili kızım/oğlum Sizi sevecek sadece bir kalbim var, o da yumruğum kadar... Ama annelik, bastan aşağı yürek olmakmış meğer... Tam 1 yıl önce aldım seni kucağıma.. 1 yıl önce bugün aşık oldum yeniden.. Pamuğum yattıkça kızım/oğlum siz yaşayın.. Allah onun ömrünü size versin... İlk yaşın kutlu olsun oğlum...

8 Kişi ne demiş?:

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

ablacım doğum gününüz kutlu olsun dün seni evden aradım ama ulaşamadım telaşın çokmuş demekki pastan çok cici olmuş ellerine sağlık. Egeciğe saglıklı upuzun bir ömür diliyorum. güzelliğinde üstünde oğluşunla ve güzel kızınla daha nice mutlu doğum günleri kutlarsınız inşallah.
sevgilerimle,

boncuk mutfakta dedi ki...

Pastan çok güzel olmuş.Doğum gününüz de kutlu olsun.Ayrıca bu güzel satırları bizlerle paylaştığın içinde çok teşekkür ederim .

eylem dedi ki...

iyiki doğdun egecim.. upuzuuunnn sağlıklı, mutlu, huzurlu, neşeli,başarılı,dertsiz,tasasız yılların olsun.. Seni seviyoruz.. Eylem - Tolga - Duru

Stil Direktoru dedi ki...

Anam süper komik pasta ellerine sağlık arkadaşım. Daha dün doğduğu günü anımsıyorum nice senelere canım.

Halenze dedi ki...

Canım Allah sana ve bebelerine hayırlı uzun ömürler versin. ısır o bebeleri benim için kollarından başla:)

Anneannene Allahtan rahmet diliyorum.

Azra konusunu düşündüm ama etrafımda çok var bacım ya:)

Cafe Gusto dedi ki...

Uzuuuuunnnn sağlıklı ve mutlu yaşasın...Annesinin kuzuları...

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Fidan'cim,
yakisikli pasana nice mutlu ve saglikli yillara diyorum. Onlar daha tazecik körpecik, Allah yavrularimizi her daim korusun, onlari bizlere bagislasin. Ilk basta yazdiklarinla tüm kalbimle katiliyorum, yine yeni bir anne olarak duygulanmamak elde degil!

Selamlar ve kocaman öptüm..

DAISY DESIGN dedi ki...

mutlu yıllar:)