Pages

3 Temmuz 2007 Salı

Mengen Çorbası

MALZEMELER
10 SU BARDAĞI ET SUYU(VEYA SU+ET BULYON)
1 ÇAY FİNCANI PİRİNÇ
1 LİMON SUYU
1 SU BARDAĞI UN
2 KEPÇE YOĞURT
3 ORTA BOY PATATES(KÜP DOĞRANMIS KIZARTILMIS)
1 YEMEK KAŞIĞI NANE
1 YUMURTA SARISI
TUZ
ET SUYUNU KAYNATIN İÇİNE AYIKLANIP YIKADIĞINIZ PİRİNÇLERİ İLAVE EDİP ARA ARA KARISTIRARAK PİRİNÇLERİ PİŞİRİN. LİMON SUYU, YOĞURT VE UNU YARIM CAY BARDAĞI KADAR SU ILAVESIYLE GUZELCE ÇIRPIN. KAYNAYAN PİRİNÇLİ SUDAN 1 KEPCE ALIN ÇIRPILMIS KARISIMA AZAR AZAR VE SUREKLI KARISTIRARAK ILAVE EDİN. BU İŞLEMİ BİRKAC KEZ TEKRAR ETTİRİN.DAHA SONRA KARISIMINIZI KAYNAYAN SUYA YINE DEVAMLI KARISTIRMAK SURETİYLE İLAVE EDİN. BU ARADA PATATESLERI KIZARTIN. ÇORBANIZ KIVAMA GELDIĞINDE NANEYİ VE KIZARMIŞ PATATESLERİ İLAVE EDİN. 5 DK DAHA KAYNATIN.
NOT: Arkadaslar ben bırazda haslanmıs etlerımden ılave ettım cocuklar ıcın gayet besleyıcı olduğunu dusunuyorum. Tabağın kenarına da çorba dükulmuss neyse ıdare edıverın artıkkkk.

2 Kişi ne demiş?:

Anonim dedi ki...

canım harika olmuş benim komşum var Bolu Mengen’li Bolu lular zaten yemek işinde usta bu çorbayada bayıldımm ellerine sağlık deniycem

kirazdalı

Anonim dedi ki...

Kiraz cım slmm evet bence dee Oktay Usta dan bellı değilmı zatenn ne kadar usta oldukları
çorbayı bence de dene cnm şimdiden ellerine sağlık…