Pages

2 Eylül 2007 Pazar

Bitter Çikolatalı Cheescake

Cumartesi günü sevgili eşim Murat ile birlikte Eminönü ne gittik.. Malum pasta malzemeleri... Bakeshop lar ve Eminönü biz pastacı adaylarının uğrak yeri. Her an karşınıza bir tanıdık çıkabiliyor. Zira dün, ben Yüksel Ticaret te sakin sakin alışverişimi yaparken ilk önce Bakeshop taki kurs arkadaşım sevgili Mine seslendi bana:)) O da almış eşini yanına hadeee malzeme almaya diye vurmuşlar kendilerini Eminönü ne... Derken; çok şeker bir bayan girdi dükkana.. Kucağında sevimli bebişiyle.. Bir süre sonra, pardon Fidan?? dedi bana... Buyrun dedim, ben Esra dedi... Tabii ben bu arada dumura uğramış birşekilde bakakaldım sevgili Esra ya... Meğer bizim Esra ymış:)) kendileri... Beni tanımasına öyle şaşırdım ki, anlatamam... Ayrıca itiraf ediyorum bir o kadar da hoşuma gitti:))) Sevgili Esra seni tanıdığıma çok sevindim arkadaşım.. Ve biz kendisiyle sohbet ederken bu tanışıklığımızın sadece bizimle sınırlı kalmasını istemediğimizden düşündük ki, bir buluşma söz konusu olsa katılmak isteyen arkadaşlarımız olurmu diye?? Sahi, gelirmisiniz sevgili arkadaşlarım:))) Hadi blogcular buluşalım mı? Yaz bitmeden ne dersiniz?? Biraz önce bir yorum geldi... Sevgili Tijen den.. Beni çok mutlu etti yorumu. Diyor ki; Sevgili Fidan ve Özge,Artık Mutfakta Zen okurları da okuyacak sizin tatlı maceralarınızı. Sevgili Tijen; sana özellikle burda cevap vermek istedim. Benim sayfama gelmen ve beni takibe değer bulmandan dolayı çok mutluyum:)) Sizler gibi ustalardan böyle yorumlar almak pek hoş.. Ben zaten hep takipteyim:)) Neyse; bu kadar mutlu olunca bir rehavet, bir rahatlık geliyor insana:) Ama olmaz blog tarifiz kalmaz diyerek tarife geçelim dimi:) Malzeme ve açıklamalı tarif için sizi Ebruli Chesscake ime yönlendiriyorum.. Tabanı tarifteki gibi hazırlayalım. 300 gr bitter çikolatayı eritelim. İçini tarifteki gibi ama, 100 gr şeker kullanarak ve eritilip soğutulmuş çikolatayı yumurtalardan sonra katarak hazırlayalım. İçi hazırladığımız tabanın üzerine dökelim ve tarifteki gibi pişirelim..
Şimdi bu da ne dimi.. Ne alaka demeyin. Yanda ki ufak el bana ait efendim. Dün Eminönü ne gittiğim vakit yaptırdım. Ben çok sevdim ama ne yazık ki sadece 2 hafta beraber olacağız:( Eeee, o kadar yaptırdık dimi arkadaşlarım da görsün istedim:))
Kızıma da makyaj seti aldık efendim.. Pek sevindi, ama hala benimkiler ortada yoookkkk... Ayy bu kız ne süslü böyle.. Ayrıca dövmemi de bir kıskandı ki, beni komple dövme yaptı nerdeyse:)))

21 Kişi ne demiş?:

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Selam arkadasim, bu ne süsler, püsler böyle? Vallahi kiskandim, anali kizli iyi bir takim olusturmussunuz bu konuda. Benim kizim da benim makyaj malzemelerimi telef etmekten pek bir hoslanir, bu kizlar gittikce erken mi ne basliyor bu islere? Sence?? Daha ileride ne yapcaz bakalim bu cilgin kizlarla! Canim, güzel yorumun icin ayrica da sagol, gönül isterdi ki mesafeler kisa olsun da kendi elimden hazirlayayim sana bu yemekleri, ama maalesef olmuyor. Artik sanal alemde idare edecegiz, belki bir gün olur ne dersin ve güzelde olur bundan eminim. Sana iyi bir hafta baslangici dileyerek hoscakal canim. Kevser

Esra Kars dedi ki...

Fidan canım benim ne güzel şeyler yazmışsın hakkımda.İnan çok sevdim ben seni cumartesi günden beri seni ve eşini anlatıyorum eşime. Hadi artık yapalım şu toplantıyı ben geliyorum :)
www.benimutfagim.blogspot.com

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Post dolu dolu olunca yorumlamaya nerden başlayacağımı şaşırdım allahinandırsın :)) Dövmene bayıldım :)) Fıstıkından bir tane de ben de yeğen olarak var. Zavallı ablam kendi rujunu bulamaz da Barbie'li parlatıcı sürer o derece bizimki de :)) Buluşma yaşarsanız imrene imrene bakarım ben de burdan artık :( Hıh şu nefis Cheesecakenden de bir dilim aldım gidiyorum :))
Sevgiler...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Cheesecake nefissss görünüyor Fidan'cığım. Ellerine sağlık.
Dövme de çok orijinal ve güzel olmuş. Bir hafta önce de ben Eminönü'de idim. İnsan hiç bıkmadan o kalabalık ve kargaşaya rağmen saatlerce geziyor değil mi?
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

sevgili Kevser; sanırım haklısın cnm artık cocuklar herseyı daha kucuk yaslarda görup öğrenıyorlar.. bu ıyı mı kötu mu bılemedım:( ilerde ıns. hersey cok daha ıyı ve guzel olur... Ins.Turkıye ye geldığın vakıt görusebılırız cnm..

sevgili Esra; ben hıssettığım seylerı yazıorum.. yoksa kendımı zorlayıp aman sunu da bunu da yazmalıyım demıorum:)) biz de sizi cok sevdık bacım.. ama kusura bakma Toprak senden daha şeker :)))) yaa evet toplanalım dımı...

sevgılı evcılık lezzetlerım; dövmemı ben de cok sevdım.. hanı dayanacağımı bılsem ve bırde gunah olmasa heralde uzun zaman önce yaptırırdım hakıkısını:)) Bu fıstıklar bızı mahvedecekler... Umarım bulusmamız gerceklesır bacım cok ısterım arkadaslarımı tanımayı... Keske sen de gelebılsen...

sevgili Burçin; çok tsk ederim.. Ben ki; kalabalıktan nefret ederim, asla ve asla kalabalıkta yuruyemem :)) ama nasıl oluyorsa kendımı o kalabalığın ıcıne atacak kadar cesur hıssedıyorum kendımı... bır gun de beraber gıdelım ne dersın?? Burcin bulusmaya gelmıonmu???

sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

Aman Fidocum amannn !! Döktürmüşsün yine ben yokken buralarda..Şeker kız süper olmuş..
Pek beğendim..
Bütün kızlar toplandıkkk toplandıkkkkk !! Bende gelirim bendeeeeeeeeeee

Adsız dedi ki...

Fidancığım dediğin gibi pasta tutkunu olunca insan Eminönünde sobelenmemesi imkansız.Benden kaçmaz :))

Bende bu hafta zor bir sınav vereceğim dediğim gibi umarım alnımın akıyla çıkarım. Yaptıklarını ağzımın suları akarak izliyorum.Bu kadar güzel yapmak zorunda mısın yaa :)

Sen benden daha deneyimlisin sana birşey sormak istiyorum 30 kişilik 2 katlı pasta için ganajı kaç gr.lık küvertur ile hazırlamalıyım?

Sevgiler.

Mine.

not:cmt.yanım kalabalık olmasaydı kesin akşama kadar sohbet etmek isterdim ama malum :( en kısa zamanda görüşelim.

Adsız dedi ki...

mrb.cheesekek süper görünüyor.eminim tadına öyledir.Ellerde çok güzel olmuş bu arada

Adsız dedi ki...

pastardam Burcın ım; cnm toplanalım walla:))) herkeşlerr gelsınn:)))


Mine cim; hosgeldinn.. Bız toplanmayı dusunuyoruz zaten, sen de bize katılırmısın? Bu arada soruna cvp vermek ısterım. Ganajlı acıkcası cok pahalıya gelır sana bence:)) cunku 1-1 kullanmalısın.. Yanı, 22 cmlık bır pastaya 200gr bıtter 200 gr krema kullanıyorsak eğer 30 kısılık bır pastaya 3-4 kutu ya da metro da Tikveşlı nın 1 kg kreması varmıs onukullanabılırsın.. Ben ce pastacı kreması yapsan daha ıyı olur tatlım:)) umarım yardımcı olabılmısımdır:))

sevgiler
fıdan

Adsız dedi ki...

sarımutfak cım; cnm arada görmemısım ben senı:)) çok tsk ederım..

sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

merhaba,cheesecake sok sahane görünüyor,ellerinize saglik.

Tijen dedi ki...

Fidan kadın,
Ne demek! Benim için zevk güzel dostlarımızı tanımak, tanıtmak. Komşuluğumuz daim olsun.

lezzetlilerim dedi ki...

Canım fidancım aaaaaaaa nerde ve nezaman buluşuyorsunuz. Haberim olsun emi çok isterim bende... Gerçi rüyamda tanışmıştık ama!
Ayrıca chesecake inde harika olmuş. Hani güzelim msn de görüşecektik.

Adsız dedi ki...

senem cım; saol bacım:))

azızem; cnm cım tarıhı ve yerı bıldıreceğim:)) ruyalar gercek olacak...

vee; Tijen cim; son 2 gundur benı nasıl mutlu edıyorsun bı bılsen... hepinizle tanısmak ıcın can atıyorum...

sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

azizem, msn e ekledım lakın sureklı cevrımdısısın:(( anlamadım..

sevgıler
fıdan

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Fidan,
Cheesecake nefis görünüyor canım ellerine sağlık.
Hele hint kınan ise ayrı bir güzellik katmış eline canım,iyi günlerde kullan.Bende yaptırmayı çok arzu ediyorum fakat henüz kısmet olmadı.Sevgili Tijen'e de ayrıca teşekkürler güzel jestinden dolayı.

En güzel sevgilerle.

Adsız dedi ki...

Fidancığım dediğin gibi yapayım bari :) tavsiyen için teşekkürler.

Bu arada nerde ne zaman nasıl :)
Toplantıda bende bulunmak istiyorummmmm :)

Detayları bildirirsen sevinirim.

Öptüm canım.

Mine.

Adsız dedi ki...

sevgili damak tadı; çok tsk ler... dövme yaptırmak ıyı de arkadasım cıkarken pek hos olmayacak sanırım elımden:( bunu hıc dusunmemıstım halbukı.. Tijen e gercekten tsk ler cnm saol:))

sevgılı Mıne; dedığım gıbı yaparsan cok daha ıyı olur cnm bence yanı:)) detayları da hemen gecıyorum cnm.. senı de aramızda görmek cok hos olacak...

sevgıler
fıdan

Baharcicegi dedi ki...

Cheescake cikilotali sosuyla enfes görünüyor elinize saglik.

serinmavi dedi ki...

Çok güzel bir gün geçirmişsiniz çok belli :) sizin adınıza çok sevindim....Ama bu blog buluşmaları neden hep Anadolu yakasında oluyorki ya,küstüm :)


Elindeki desenler süper olmuş,eminönünde2mi yaptırdın yoksa malzemeyi oradan alıp sen mi yaptın ? bilgi veririsen çok sevinirim.....

selamlar....

NiNo dedi ki...

canimmm ellerine saglik enfes gorunuyor ve kinana bayildim buralarda yapan yok acaba ne tip bir kina yla yapiliyor ?