Pages

21 Eylül 2007 Cuma

Kırmızı Kalp

Bugün nedense içimde bir burukluk var:( Hani pastalar yapıyoruz, pandıspanyalar yapmaya çalışıyoruz, bazen olmuyor:( olsun dıyoruz yılmadık devam:) Bazen farklı tatlar denemek adına bır dunya malzeme çöpe gıdebılıyor.. Gercı bızler ustun yeteneklerımızle!!! bır kotarma harekatı duzenleyıp zıyan etmıoruz dımı:) Ama dusundum de, nerden aklıma geldıyse artık.. O bır yumurtaya hasret insanlar var su dunyada:( 1 dılım ekmeğe, aklınıza gelebılecek herturlu seye yanı:( Bizler ne kadarda lüks yasıyormusuz da farkında değılmısız gıbı hıssettım bugun.. Sanırım orucun aslın amacı yerıne ulastı.. Tok açın halinden anlamazmış ya; ne kadar da doğru.. Geçenler de yıllık iznimi kullandığım da birkaç gün evde kalmıstım bılıyorsunuz, işte o gunler de uzzzzuuuuunnn zamandır pazara gıtmedığımı farkedıpğ annemlerle bırlıkte pazara cıkmıstık aksam uzerıydı.. Pazar yavas yavas toplanmaya basladığı sırada bır kadın ve bır cocuk görduk Özge ıle bırlıkte.. Kadın yerlere atılmıs domateslerın arasından (artık ne kadar ıyı kalmıısssa) ıyı olanları!! topluyor du, kucuk kız ıse onları posetlıyordu:( Birilerinin bu gidise dur demesı lazım..Zengının cok zengın, fakırın cok fakır olduğu bır ulkede yasamak ıstemıyorum.. Hergun dısarı cıkarken cantamı neremde, nasıl tasımalıyım kaygısını gutmek ıstemıyorum.. Hergece kapımı kılıtlemek istemıyorum.. Her sabah, acaba bu sabahta araba kapının onundemı dıye dusunmek ıstemıyorum.. Aksamları dışarı çıkarken daha huzurlu olmak ıstıyorum. Eskıden böyle değildı sankı arkadaşlar , ben hatırlıyorum da bızım evımız gırıs kattaydı ve bız gece gunduz kapı kılıtlemezdık:)) Şimdi ben 3. annem 5. katta ve kapı kılıtlenıyor.. Ayy bugun nasıl cenem dusmus benım:)) Ama napımm bugun efkarlandım arkadaslar.. Keske ımkanım olsa da bır cocuk okutabılsem, bır yaslıya yardım edebılsem ya da bır aılenın yukunu hafıfletebılsem... Neyse kı, bu mubarek ayda en azından zekatımla, erzağımla bırazcık olsun ıcımı rahatlatacağım:)) Şiiimmdiii; bu kadar konus konus sonrada pasta yayınla dımıı:)) Eee ne demısler, ekmek bulamazsanız pasta yıyın heheheheheheheh.....
Pastamın pand.artık sabıt tarıfım olan Emel hn. pandispanyası.. Aralarda ise vanılyalı cream ole muz ve bır öncekı pastamdan kalan van.krema karısımı:)) Pastamı sevgılı Burcu için yaptım.. Burcu benım kuaförum olmasının yanında kardesımın arkadası olmayı haketmıs şirin, gencecık ve taze evlı bır hatun:)) Oyle kii; doğum gunu evlılık yıldönumu aynı gune denk geldığı ıcın kardesım ılle de yuzuklerı koydurdu pastaya:))
Not: Sevgili Sibel hn pastamın tarifini istediği için tarifi tekrar yazıyorum.
Malzemeler;
6 yumurta 170 gr seker 110 gr un 1/2 çay bardağı portakal suyu 50 gr kakao
Yapılışı;
Aslında yumurtanın akları ve sarıları ayrılıp ayrı ayrı cırpılıyor ama ben yumurta+şekeri 10 dk çırptım. Portakal suyunu koydum.Un+kakao karısımını 3 kez eledim. Ve azar azar 3 defada katıp spatula ıle karıstırdım. 22 cm lık kalıbımda yaklasık 30 dk pişirdim.
Krema İçin;
1 pk vanilyalı cream ole
2 su bardağı süt
4 adet muz
Üst Kaplama İçin;
Yarım pk krem şanti
Yarım su bardağı süt
Yaklasık 400gr kadar kırmızı şeker hamuru.. Süslemesi tamamen zevkinize kalmıs:))
Soğuyan kekimi eşit olarak 3 e böldüm. Katları portakal suyu ile ıslatıp cream ole ve muz karısımından bolca koydum. Enüstünü ve yanlarını ince bir tabaka halinde krem şanti ile kapladım. Daha sonra 2 saat kadar buzdolabında beklettim. Sonrasında ise şeker hamurumla kapladım.

26 Kişi ne demiş?:

NiNo dedi ki...

fidanim cok duygusal gordum seni bende hep yagmur kar yagdigiinda bole olurum fakirler sokaktakiler napiyor diye keske elimizden geldigi kadar uzanabilsek onlara :( pastan muhtesem olmus bu ara cok pasta yapiyorsun :D cokmu misafir var :D

lezzetlilerim dedi ki...

Ay ay ay yerim ben senin mahsunluğunu yaaaa! Canım bende çok üzülüyorum ama ne yaparsın işte"adım hıdır elimden gelen budur" varya işte öyle...
Bende çok kıyımsız bir kalp taşıyorum biliyor musun. Mesela kızımın arkadaşının yarın doğum günüymüş. Bende pasta istedi. Bende yarı fiyatına yapmayı kabul ettim. Ne yapayım ?
Seninkide çok şık olmuş ellerine sağlık
sevgiler

Adsız dedi ki...

oyy nınom; sorma aynen..bı de bazı haller durumu;) anladınsen onu:))

azızem; aynen oyle walla... ama bu havalar bozuo benı:) Oyy kıyamam ne sana ne de kızına:) ne yapacaksın, cok ıyı yapmıssın:) önemlı olan para kazanmak deıl bazen:) bırılerını mutlu etmek, gulumsetmek dımı? Hem cnm sana da pasta yapmak ıcın hazır bahane ıste:)) Bende oyle yapıorum yanee:))

sevgıler
fıdan

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Fidan'cığım,
Haklısın bunları düşünmekle..Günümüzde fakir çok fakir zengin ise çok zengin.Ortası ne yazıkki yok.
Şu mübarek aylarda hepimiz pazarlarda veya orada burada gördüğümüz fakir ve gururlu kişilere 1 kilo meyve veya sebze,ekmek,pide v.s gibi şeyler alsak ne iyi olur.Aslında böyle bir kampanya başlatmayı çok istiyorum.Ama nasıl yaparım geç kaldım sanırım.

Pastan çok nefis olmuş canım,ellerine sağlık..))

Sevgilerle..

Adsız dedi ki...

sevgılı damaktadı; haklı olmak maalesef pek bırsey ıfade etmıyor dımı? nedengec kalmıs olasın? baslat sen kampanyayı bu kadar blogcuyuz surda elbet bıseyler yaparız;) yapmalıyız...öyle konus konus sonra da bısey yapma olmaz dımı:) elımızden ne gelırse... mesela gıymedığımız gıysılerımızı verebıleceğımız bırılerı vardır mutlaka, ya da ne bıleyım dedığın gıbı hıc deılse 1 er kılo meyve sebze... konusalım:))

Adsız dedi ki...

merhabalar,
pasta pek sik duruyor ama tarifi ben goremedim:)Eger eklerseniz, bi bakalim malzemelere de, ona gore yapma ya da yapmama karari alalim:)
Sevgiler,
Sibel

Adsız dedi ki...

sevgılı Sibel hn, öncelıkle hosgeldınız.. pastamı beğenemenıze sevındım. tarifim artık sabit olduğu ıcın her defasında tekrar tekrar yazmak yorucu oluyor. ama sizin için yeniden en kısa zamanda yazacağım. tekrar görüşmek üzere..

sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

fidanım silkin ve kendine gel kıyamam ben senin böyle mahsunluğuna bazen elimizden bişey gelmiyor ve umut bizi ayakta tutuyor

bak ne güzel bir pasta rengini görende senin bayramın var sanır
öyle olsun

Cafe Gusto dedi ki...

Fidancığım sen aldın başını gidiyorsun valla sana yetişmek mümkün değil.nazar değmesin..Ellerine sağlık.sevgiler..

Adsız dedi ki...

yesım cım, dönem dönem boyle olurum ben:)) atlatırım ama.. cok tsk ler..

serpıl cım, ;))

Unknown dedi ki...

Fidancım ne zamandır bu pastayı bekleyip duruyordum. Ellerine sağlık. Bu arada sayfanda yeni birşeyler dikkatimi çekti hayırlısı olsun. Bol kazançlar dilerim. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

selda cım, cok tsk ederım... evet aslında epey oldu dımı bu pastayı yapalı:)) cnm benım dıkkatı cekmıs bırseyler ama umarım dedığın gıbı olur:))
sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

Fidan'cım napalım dünyanın adaletsizliği bu işte. Olanda çok var, olmayanda hiç yok. Bir denge yok maalesef. Allah herkese bu mübarek günlerde merhamet ve acıma duygusu versin.
Pastanında rengi ve şekli çok güzel. Ellerine sağlık. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Fidancim merhaba

Ilgin ve nazikce davranisindan dolayi cok tsk. ederim. Cok makbule gecti tarifi yazman. Tekrar sagolasin. Bundan sonrasi da basarilarinin devamini yurekten diliyorum. Simdilik hosca ve sevgiyle kal,
Sibel

lezzetlilerim dedi ki...

Fidancım sipariş için ekleme yapmışsın. Hadi hayırlısı... Bol kazançlar dilerim. (HEPİMİZE İNŞAALLAH)

Canım bana gelen o e postalar ne öyle? Gerçi sildim ama (acı gerçek ve şoförlü biryazı)

sevgiler

anne ve cocuk dedi ki...

harika...seker gibi bir pasta eline sağlık...süslemeler cok başarılı

gülriz dedi ki...

Fidancığım, ne güzel yazmışsın, duygulandım açıkçası. Bir çocuğun okumasına yardımcı olmakla ilgileniyorsan eğer, bana bir mail atarsan belki bildiğim bir iki alternatifi önerebilirim. Kocaman sevgiler

Seda dedi ki...

merhaba fidancım;
ziyaretine ve nazik yorumuna çok teşekkür ederim.ayrıca güzel fikir içinde teşekkürler.bende zaman zaman deniyorum ve bayılıyorum.
linki hemen ekliyorum sende beni eklersen sevinirim.
bu arada yaptıklarına ve tariflerine bayıldım...

Baharcicegi dedi ki...

Fidancim iste ramazanin amacida bu,cok zengin olanlarda bunun farkina varsalar onlarin verecegi zekatlar yardimlarla bir köy dolusu fakir insanin ihtiyacini karsilardi herhalde.Pastan harika görünüyor eline saglik.

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Fidan'cim, bu son pasta da harika olmus ellerine saglik. Sen artik seker hamuru konsunda deneyimli birisi oldugun icin ve bende bir seker hamuru hazirlamak istedigim icin senden senin standart seker hamuru tarifini rica edebilirmiyim? Eger bana yardimci olabilirsen ne mutlu, simdiden tesekkürler seker. Bye

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Çok güzel. Bence de kaplama süper olmuş.
Ellerine sağlık Fidan'cığım.
Sevgiler,

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Canım pasta çok güzel, ellerine sağlık ;)
Bilindik sızılar senin yüreğinden de geçivermiş, böyle bir pasta yapıp da, bu tip bir pastayı imkanları dahilinde yiyemeyecek birine hediye etsen ?? O mutluluğu gözlerde görsen geçer mi acaba ....

Adsız dedi ki...

ne kadar güzel bir pasta bu şekerim.eline sağlık.

Adsız dedi ki...

azızem; cok tsk ederım. o maıller sana nasıl gelmıs bende bılmıorum:( özur dılerım.. ama guzellerı dımı??

sevgılı anne ve cocuk; hosgeldınız... cok tsk ederım. beğenmenız benı mıutlu ettı:))

gulrız cım; cnm maıl adresını göremedım:( bır de elımızden ne gelır bılemem tabı.. demıstım yazımda zaten ; keske ımkanım olsa dıye.. su anda tek basıma buna gucum yetmıor maalesef.. ama belkı topluca yapabıleceğımız bırsey vardır:)) konusalım..

seda cım; hosgeldınn... benı lınklerıne almana sevındım. en kısa zamanda bende senı ekleyeceğım...;))

kevser cim; cnm benım hocam Hanimiş Işıl.. kendısının sıtesınde zaten şeker hamuru tarıfı mevcut.. yanı benım tarıfımle aynı.. ama bu aksam ben zaten hamur hazırlayacağım..umarım göruntuleme sansım olur.. detaylıca yazmak ısterım..olmadı maıl atarsan yardımcı olurum cnm..

burcın cım ve sarımutfak; cok tsk ederım..

evcılık lezzetlerım; haklısın ama benım cevremde o durumda olan ınsan bulmak zor ne yazıkkı.. herkes hemen hemen aynı durumda:( ama önerın ıcın cok tsk ler.. bır arastırayım bakalım:))

hepınıze guzel yorumlarınız ıcın tsk ler..

fıdan

banu kırmızıgül dedi ki...

pastanızı cok beğendim ellerinize sağlık. sevgiler...

Adsız dedi ki...

sevgılı banu; cok tsk ederım.. siz de harıka seyler yapıyorsunuz, tebrıkler

sevgıler
fıdan