Pages

28 Eylül 2007 Cuma

Umut'un Bjk lı Topu

Bugün inanılmaz yoğunum.. Fakat blogumu hafta sonu tarifsiz bırakmamak adına en son yaptığım pastamı eklemek istedim.. Top pasta ilk kez yaptım.. Bu arada basıma gelmeyen kalmadı:( Sıyah dıye aldığım boyam kahve cıktı:( Haydaaaaa... Eeee Bjk kehve - beyaz olmaz diye, boca ettim boyayı.. Eee haliyle hamurum bozuldu:( Neyse kı; zor bela pastamı kapladıktan sonra, bekleyeceğı ıcın buzdolabına attım.. Sanırım bu da buyuk bır hataydı.. Bir diğer hata da; kaplamayı krem santı ıle yapmam.. Ganaj cok daha ıyısonuc verıyor.. Ertesı gun dolapta bekleyen pastamın bır kısmını catlamıs bulduk:( ama hemen 2 yama ıle kamufle edıldıler:)) Arkadaslar; seker hamurlu pastalar buzdolabına konmaz dıye bılıyorum.. Fakat pastam 1gece ve ertesı gun aksam 8 e kadar dısarda kalamazdı:( Bu gıbı durumlarda sız ne yapıyorsunuz:( Acaba dolapta durduğu ıcın mı catladı? Bana bu konudakı fikirlerinizi beyaz edersenız sevınırım:) Bırde pastam dolaptan cıktığında sertlesmıstı :( ve bır sure sonra da nemlendii..Yanı bu pastamın tadı harıka ( Umut oyle dedı) olsa da benım hıc ıcıme sınmedı:) Yardım ltf.. Pastamın tek sorunu bu olduğu ıcın, hepımızın basına gelebıleceğı ıcın ve en önemlısı tadının cok guzel olduğunu bıldığım ve bu yonde tepkıler aldığım ıcın, tarifinı veriyorum:)) Keki için sizi sevgili Selservis Selda ya yönlendiriyorum, 81.yasgunu pastasına bakabılırsınız:) Keki ıslatmak ıcın çilek surubu kullandım. Kreması vanılyalı cream ole.. İçine kıvı ve muz koydum..

20 Kişi ne demiş?:

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Sitem çok yeni ve sizleride sitemde görmek istiyorum.Beni yalnız bırakmazsanız çok mutlu olurum.Benide linklerine ekler misin?
Hayırlı ramazanlar

www.gulizar1982.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Fidan'cığım, sen kendini her seferinde aşıp aşıp duruyorsun canım.Bu nasıl bir maharettir böyle canım.Ellerine sağlık.Çocuklar,helede beşiktaşlı iseler kesinlikle pastayı kestirmezlerdi herhalde.))

Kocaman öpüyorum seni canım.

Sevgilerle

Gül/d.tadı

Unknown dedi ki...

Fidan'cığım ellerine sağlık. Yama ile kurtulmuş olmasına sevindim. Eminim lezzetini beğendiklerinde tüm endişelerinde kaybolmuştur. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Fidan'cım ne kadar güzel bir pasta olmuş. Bu tür ince işler hiç bana göre değil maalesef. Tamamen el becerisi ve sabır gerektiriyor. Sen çok güzel yapıyorsun. Ellerine sağlık. Sevgiler..

ufukmutfakta dedi ki...

Fidan şeker hamurlu pastalar maalesef sıcak havalara uygun değiller.Muhakkak yapıldıkları gün tüketilmeleri gerekiyorki buzdolabına girmesinler. Buzdolabına giren şeker hamuru dolaptan çıkar çıkmaz nem yapıyor ve erimeye, akmaya başlıyor.Şeker hamuru ile kapladığın pastanı oldukça serin ve ışık almayan bir ortamda varsa eğer kapalı balkonlarda muhafaza etmeye çalış. Başka bir alternatif ben bilmiyorum. Bu arada bloguma bıraktığın kutlama mesajı için çok teşekkürler..

Adsız dedi ki...

gülizar hn, hosgeldınız:) hayırlısı olsun.. aramıza hosgeldınız:) linklerime en kısa zamanda ekleyeceğım.. tsk ler..

Gül cum; ne aşması:( baksana basıma neler geldı... ama her pasta ayrı tecrube dımı:) öptum...

Selda cım; senın önerdığın sekılde kamufle ettım. tadını da, Fidan varya bu pasta mutthiisss olmus, diye belırttıkten sonra ıcım daha bır rahatladı..hersey ıcın sağol:))

Ebru cum; walla ben ınanılmaz sabırsızımdır.. el berecısı ıse bende yoktur aslında:)) yanı ben yapıyorsam, sende yapabılırsın;)

Sevgılı üstad Ufuk cum, senı burda görunce ınanılmaz mutlu oluyorum benn:)) bak su mubarek gunde fakır sevındırıosun:))) Üstadım acıklayıcı bılgıler ıcın cok ama cok tsk ler:)) ıyıkı varsın (bunu soylemısmıydım yoksa) Msj da soyledıklerım hıssettıklerım sadece mınıcık bır kısmı:))

sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

Canım Fidan, ne güzel olmuş pasta. başına gelenlere rağmen. ellerine sağlık.

keşke yardım edebilsem ama şeker hamurunda hiç anlamıyorum :(

Baharcicegi dedi ki...

Yine güzel bir okadarda emek verilmis bir pasta,eline saglik

lezzetlilerim dedi ki...

Fidancım ellerine sağlık canım süper görünüyor.Ama boyayı fazla koyunca tadı acılaşmadı mı?(SİYAH)Yinede çok güzel görünüyor. SEVGİLER

hayat dedi ki...

Sevgili fidan, pastanız çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.
Sevgiler...

Yaren dedi ki...

Süpeeer olmus pasta,gercek top gibi.Insal. ilerde sari kirmizisinida yaparsin ;)
Ellerine saglik,sahane.

Cocukla Cocuk dedi ki...

top şeklinde pasta yapmak süper bir fikir, bizim oğluşlar görse bayılırlar, ellerinize sağlık

NiNo dedi ki...

canim ellerine saglik nefis olmus pasta benimde basima gelmisti ayni olay o yuzden gunluk yapmak gerek ve hemen tuketmek

Cafe Gusto dedi ki...

Fidancığım sen aştın sen...Oldun artık iyice..Ellerine sağlık..sevgiler..

Adsız dedi ki...

zerrin cim, tsk ederım.. bazen basımıza hos olmayan seylerde gelebılıyor maalesef.. ama her bırı ayrı bır tecrube değılmı??

baharcıceğım; tsk lerr:))

lezzetlilerim; benim yeme sansım olmadı pastadan:( o yuzden arkadasıma sordum, acı olmadığını ama zaten cookk tatlı olduğu ıcın seker hamurunu yemedıklerını soyledı...

sevgılı Hayat, hosgeldınız:)) tsk ederım..

sevgılı Yaren, hosgeldınız:)) yapmazmıyım hıc;) demek sende bendensın:))

cocuklacocuk, evet özellıkle erkek cocuklar bayılıyorlar;)

nıno cum, tsk ler... seker hamuru ıle aramıza kara kedı gırdı bu olaydan sonra :)) kustumm:))

cafe gusto Serpil ım; nerrdeee bacım nerdeeee:((

herkese sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

ne güzel bir pasta bu becerikli arkadaşım.insan yemeğe kıyamaz.ellerine sağlık.sevgiler

Adsız dedi ki...

sarımutfak cım; tsk ederım arkadasım:))

sevgıler
fıdan

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Fidancım hiç üzülme, hepimizin başına geliyor bu tür sorunlar. Benim sana tavsiyem pastalarının en dış yüzeyine buttercream sür. O zaman ne parlama ne de çatlama sorunu yaşarsın canım.
Sevgilerimle,
Esra

zehra dedi ki...

sqbu ne guzel bırsey boyle ellerıne saglık cok guzel gorunuyor bu pastaya sahıp olsaydım kesmelerıne kıyamazdım sanırım :)

Adsız dedi ki...

acemı sef ım esra cım,buttercream ı da ben hıc sevemedım gıttı:( ama tavsıyene uyup bı deneyeceğım:))

zehra cım hosgeldın:)) bende kızımın pastasını (ılk seker hamurlupastam) kestırmemek ıcın cok dırenmıstım:) hatta 3 kısı kesememıstık bır turlu kıyamıo ınsan gercekten:))

sevgıler
fıdan