Pages

12 Ekim 2008 Pazar

Şipşak Poğaça

Geçen günler elime eski püskü bir ajanda geçti. Bu ajanda benim aslında mutfağa ne kadar meraklı olduğumun bir göstergesi. Yıllar önce annemden, yengelerimden ve hatta komşu teyzelerden alınan tariflerle dolu. Birkaç gün önce bana gelen kuzenlerim için kekim fırında pişerken hemen bu eski tariflerden birini denemeliyim dedim ve gördüğünüz poğaçaları yaptım. İyi ki bu notlar yeniden gün ışığına çıktı, hem pratik hem de hepsi denenmiş tarifler olduğundan herbirini denemek için sabırsızlanıyorum. O gün bu poğaçanın tarifini herkes isteyince iş güzel kuzenime düştü:) tek tek herkese yazmak çok can sıkıcı olmalı dimi:) Malzemeler
  1. 3 yumurta ( 1 adedinin sarısı üste kullanılacak )
  2. Yarım su bardağı süt
  3. Yarım su bardağı yoğurt
  4. 3/4 su bardağı sıvı yağ
  5. 1 tatlı kaşığı mahlep
  6. 3 tatlı kaşığı tozşeker
  7. 2 çay kaşığı tuz ( biraz daha ekleyebilirsiniz )
  8. 2 pk kabartma tozu
  9. Aldığı kadar un ( ama ben sizin için ölçtüm 4-5 su bardağı kadar )

Yapılışı

Oda sıcaklığındaki tüm malzemeleri yoğuralım. Unu 3 bardaktan sonra yavaş yavaş ekleyerek elimize hafif yapılan bir hamur haline getirelim. İçine istediğimiz iç malzemesini koyarak ( ben sucuk koydum ) önceden ısıtılmıs 160-170 derece fırında pişirelim.

Not: Sayfamın yeni halinin oluşumunda benden desteğini ve sabrını esirgemeyen güzel arkadaşıma teşekkürler.

6 Kişi ne demiş?:

Tuğba dedi ki...

Ellerine sağlık Fidancım,
poğaçalar nefis görünüyor.Ben de böyle sonradan gün ışığına çıkmayı başaran tarifleri bulunca hazine bulmuş gibi oluyorum.Hele ki bu yazılan bir anne tarifyse,hemen mutfaktayım:)
sevgiler..bebişine sağlıklar..

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

merhaba fidan abla,
yeni sayfan hayırlı olsun çok güzel olmuş meleklerin ayrı bir güzellik katmış.
Poğaca için ellerine sağlık bayılıyorum böyle şipşak tariflere.
Sevgilerimle,

Tijen dedi ki...

Bayılırım şipşak şeylere. Beş dakikada yaparsın, on dakikada pişer, yersin...

Eya dedi ki...

Sevgili Fidancığım...nefis pufidik bir poğaça,paylaştığın için teşekkürler,bu arada sorabilirmiyim? Syfanın bu düzen değişikliğini nasıl yaptın? Bilgi verebilirmisin? sevgiler

zehra

fidaneli dedi ki...

tuğba cım, haklısın bende hazine bulmuş gibi sevindim. ee yaptın mu bari:)

zülbiye cim, tsk ederim.. bende artık vakit sorunum olduğundan genelde ep aynı şeyleri yapar oldum. ama bu defteri bulmam çok iyi oldu içindekiler kolay tarifler çunku;)

sevgili Tijen hosgeldın.. haklısın hele bir de ıslak kekim vardır benim vazgelmezimdir :) ve sonuç hep aynıdır.. adını şipşak kekmiyapsam ne:))

sevgili Zehra mrb. tsk ederim. umarım dener ve beğenirsin. Sayfa düzenini ne yazıkki tek başıma yapmadım. O yüzden çok fazla bilgiye sahip değilim. Bildiğim kadarıyla şablonu bulduktan sonra kontrol paneliden yeni şablon ekleyı secip bulduğun sablonun html kodunu yapıstırıyorsun. yalnız aklında olsun bazı bilgilerin siilinebiliyor..

Adsız dedi ki...

Her zaman yardımcı olurum Fidan'cım güle güle kullan :) Beğenilmesine de sevindim ama sen öğrendin artık bak html kodda yazarsın yakında :) Sevgiler..