Bu ekmeği son zamanlarda sık sık yapıyorum.. Özellikle de balık olduğu zamanlarda:) Eşim dışındaki herkes ( ben dahil ) çok severek tüketiyoruz. Eşime göre biraz fazla tatlı. Ama bence eşim bu tarifi ekmek-kek arası olduğundan pek sevemedi. Aslında tarife zeytin, sucuk, pulbirer vs. eklenirse pek ala mısırlı kekiniz olabilir:) Ben de bu şekilde deneyeceğim... Kendim ( ve bizimkiler, özellikle dedeciğime hergün yapsam yer:) çok seviyor ) için bu ekmeğe devam.. Fakat eşim içinse şöyle tok ve sert mısır ekmeği aramalarına devam.. Siz de denemek isterseniz buyrun tarifi:)
Malzemeler;
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1.5 çorba kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı un
- 4 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 pk kabartma tozu
Yapılışı;
Un, mısır unu ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi çırpalım. Sonrasında ise unlarımızı ve kab.tozu ilave edip çırpmaya devam edelim. Bu aşamada karışım çok katı gelecektir size endişelenmeyin. En son kaynar haldeki suyumuzu ekleyelim. Yağlanmış ve unlanmış büyük borcamımıza karışımı dökelim. Suyu ekledikten sonra karışım oldukça sıvı hale geliyor.. Ekstradan un eklemeyin.. Önceden ısıtılmış 170 derece fırınımızda üzeri çatlayana dek pişirelim.
5 Kişi ne demiş?:
Fidoşum ben bu ekmeği ki bizim evde kek olarak geçiyor, daha az şekerli ve içerisinde bol kaşar peynirli yapıyorum, süpper oluyor. Belki eşin bu şekilde daha çok sever.
Sevgiler,
Evren
canım benım harıka gorunuyor ellerıne saglık bayldım bu nefıs tarıfı denıyecegım sevgıler..
bunu yapmak zor diye bilirim helal sana cicim.
oh fidancım afiyetler olsun harika ne diyebilirimki
evren cım ee peki kasarlar sonrasında sertlestırmıyormu? ama deneyeceğim:)) tsk ler cnm benım
banu cum, denememen hata:)) öpuyorum senı:)
cw nım, bu harbı mısır ekmeğı değil:)) kek varı bırsey ıste:) o yuzden basıt bır tarıf;))ama yıne de helal bana dımı:))
aylın cım, nerelerdesın sen?? özlettın kendını wallahı:) tsk ler
Yorum Gönder