Pages

20 Mayıs 2009 Çarşamba

Tahinli Çikolatalı Toplar

Her zaman mutfakta işler yolunda gitmiyor.. Bazen sürekli yaptığınız elinizin alıştığı şeylerde bile umulmadık sonuçlar çıkabiliyor.. İşin kötü tarafı, süslü püslü şeyler yapan, daima yeni şeyler deneyen, ehh yaptıklarıda yenen, beğenilen, üstüne bir de bloğu olan biri oldunuzmu sanılıyor ki, mutfakta işler hep yolunda olur.. Asla ve asla başına abuk bir durum gelmez.. Geldimi de zaten ev ahalisinin diline düşmekten kurtulamazsınız:)) İşte dile düşmemek adına yapılan kotarma operasyonu;))
Aslına bakarsanız sadece ve sadece Tahinli Kek yapmak için girmiştim mutfağıma.. Her zaman yaptığım gibi yaptım kekimi attım fırına.. Sonra da üst kaplaması için hazırlıklarımı yaptım.. Arada bir bakıyorum kekim kabarmıyor, hayırdır deyip bekledim.. Maalesef sonu pek hayır olmadı:)) Kekim kabarmadı üstüne bir de kalıba yapıştı ve çıkarmaya çalışırken kırıldı.. Zaten kabarmadığı için sinirlenen ben, birde kırılınca ne yapacağımı şaşırdım.. Elimde kabarmamış kırık kekler vardı.. Bunu kesinlikle evdekiler görmemeli, ziyanda olmamalı diyerek sıvadım kolları.. Ama öncesinde çöpteki ufak çaplı bir araştırmadan sonra kabartma tozu yerine 2 pk vanilya kullandığımı görünce mutfakta şaşkın şaşkın iş yapmamak gerektiğini anladım;) Ve hemen keklerimi robota attım, iyice kıydım.. Üst sosuda attım içine, sonra biraz krema koydum.. Ben bu topları en iyisi çikolataya batırayım dedim.. Tahin ve çikolata acaba nasıl olur derken, bıraktım robotu öylece biraz margarin, çikolata ve krema ile üst kaplamasını hazırladım.. Tam toplarımı yapacakken hadı dedim içine de koyayım birazcık.. Yoğurdum, toplarımı yaptım, çikolatalı sosa çatal yardımıyla batırdım.. Fıstık ile süsledim.. Dolapta soğuduktan sonra tadına baktığımda inanamadım.. Sanki ben kek değil, un helvası yapmışım.. Kesinlikle denemenizi öneriyorum.. Asla pişman olmayacaksınız..
İyi ki, mutfakta işler her zaman yolunda gitmiyor:))

8 Kişi ne demiş?:

Adsız dedi ki...

ellerinize saglık..takipcinizim...

boncuk mutfakta dedi ki...

Eline sağlık .Ne güzel yapmışsın. Keki adeta küllerinden yaratmışsın tebrikler

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

canım çekti ya ne güzel anlatmışsın iyi ki kekin kabarmamış bak ne güzel bir şey çıktı ortaya.
sevgilerimle ablacım,

egeli dedi ki...

İYİKİDE KABARTMATOZUNU EKLEMEMİŞSİN,İYİKİDE KABARMAMIŞ,BÖYLECE MUHTEŞEM BİR LEZZET ÇIKMIŞ ORTAYA ,KESİNLİKLE YAPICAM,ELİNE SAĞLIK FİDANIM.....

fidaneli dedi ki...

adsız zıyaretcım cok ts ederım.. keske ısmınızı verseydınız:))

fidaneli dedi ki...

sevgılı boncuğum sağolasın:)) kullerınden yaratmak, super tabır olmus;)

fidaneli dedi ki...

zulbıye cım ve egelım haklısınız ıyıkı de yanlıslıkla kabartma tozu koymamısım:)) hem zaten brownı de hatun kısı harca un koymayı unuttuğu ıcın cıkmamısmı ortaya:))

egelım denersen sonucu sabırsızlıkla beklıyorum;) ben senın cupcakelerı denedım.. aslında daha peykek kıvamında bısey beklerken bıldığın kek gııbı oldu.. ama cok lezzetlı bır kek ;)

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

ne güzelde olmuş bende yazını okumadan un helvasını çikoltaya buladın sanmıştım ama görüntü muhteşem eminim tadıda öyledir