Pages

3 Şubat 2012 Cuma

Dizmana


Rahmetli ananem çok sık yapardı.. Kahvaltılarda, ikindi çaylarında ve tabi birde bu soğuk havalarda pek güzel gidiyor :)

Malzemeler;

2 ekmek hamuru

sıvıyağ

peynir

Üst Sosu;

2 bardak yoğurt

2 yumurta

tuz

bıraz sıvıyağ

Yapılışı;

Ekmek hamurunun birini tezgaha sıvıyağ döküp, elimizi yağlayıp kare şekilde elimizle bastırarak  genişletelim. Peyniri ufalayıp uzun kenarından baslayıp rulo yapalım. Diğer hamurada aynı işlemi yapıp yağlanmış tepsimize yanyana dizelim.

Sosu için, yağ,yumurta,tuz ve yoğurdu çatalla karıştırıp hamurlarımızın ustune dökup 180 derece iyice kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun

2 Kişi ne demiş?:

Özlemce Tarifler dedi ki...

ellerine sağlık fidancım benim annemde yapardı ne lezzetliydi göçmenlere özgü bir hamur işi bu değil mi?

fidaneli dedi ki...

evet özlem cım, anne tarafım bulgarıstan, baba tarafım yugoslav göcmenı. eşim baba tarafından selanık göcmenı :) yanı tam bir göçmen aıleyız :)

sızde de var sanırım göcmenlık dımı?