Rahmetli ananem çok sık yapardı.. Kahvaltılarda, ikindi çaylarında ve tabi birde bu soğuk havalarda pek güzel gidiyor :)
Malzemeler;
2 ekmek hamuru
sıvıyağ
peynir
Üst Sosu;
2 bardak yoğurt
2 yumurta
tuz
bıraz sıvıyağ
Yapılışı;
Ekmek hamurunun birini tezgaha sıvıyağ döküp, elimizi yağlayıp kare şekilde elimizle bastırarak genişletelim. Peyniri ufalayıp uzun kenarından baslayıp rulo yapalım. Diğer hamurada aynı işlemi yapıp yağlanmış tepsimize yanyana dizelim.
Sosu için, yağ,yumurta,tuz ve yoğurdu çatalla karıştırıp hamurlarımızın ustune dökup 180 derece iyice kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
2 Kişi ne demiş?:
ellerine sağlık fidancım benim annemde yapardı ne lezzetliydi göçmenlere özgü bir hamur işi bu değil mi?
evet özlem cım, anne tarafım bulgarıstan, baba tarafım yugoslav göcmenı. eşim baba tarafından selanık göcmenı :) yanı tam bir göçmen aıleyız :)
sızde de var sanırım göcmenlık dımı?
Yorum Gönder