Pages

24 Ocak 2009 Cumartesi

Makyaj Malzemeleri Pastası

Sevgili Ebru Hn için arkadaşı Elif Hn tarafından hediye olarak yaptığım pasta ile herkese merhaba:)
Ebru Hn süsüne püsüne ve özellikle de saçlarına oldukça düşkün bir bayan...
Vazgeçemediği parfümü:)
Elinden nerdeyse hiç düşmeyen fön makinası,
Ebru Hanıma yeni yaşında yine tüm güzelliğinin üstünde olması dileğiyle...

18 Ocak 2009 Pazar

Kurabiyeler, Cupcakeler ve Pasta

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba.. Dupduru, boncuk gözlü bir prensesin 2. doğum günü partisi için yapıldı tüm bu şeker şeyler... Anneciği ile ortaklaşa verdiğimiz karar sonucunda ortaya bence oldukça şirin bir pasta çıktı..
Rengarenk ve cıvıl cıvıl olan pastamız, çikolatalı ve fıstıklı olarak hazırlandı. Her doğumününde, çocuklar arasında yaşanan mum üfleme kargaşasını ortadan kaldırmak için Duru prensesin annesinin müthiş fikriyle davetli olan tüm çocuklara kendi pastacıkları yapıldı.. Her çocuğun pastacığına mum yerleştirip doğum günü çocuğu kendi pastasının mumlarını üflerken, davetli çocuklarda kendi mumlarını üfleyecekler:) Böylece olası bir mum krizi ortadan kalkmış olacak;) Ve son olarak Duru prensesin, gelen tüm arkadaşlarına hediye olarak yapılan kurabiyelerimiz...
Dupduru, şeker prenses Duru kızımızın hayatı da umarım adı gibi duru geçsin.. Doğum günün kutlu olsun Duru kız:))

5 Ocak 2009 Pazartesi

42 Yaş Pastası

Uzun zaman oldu yazmayalı. Fakat son zamanlarda yeni tarif deneme, denesem bile fotoğraflama ve bloğa eklemek gibi bir lüksüm olamıyor. Özge nin okulu, Ege nin huzursuzları, gelen siparişleri yetiştirme telaşı arasında bir de benim içimdeki yazma isteği azalınca arada epey açılıyor.. Umarım içimdeki heves geri gelir.. Mustafa Bey'in yeni yaşını kutluyorum..

31 Aralık 2008 Çarşamba

Kardan Adam Pastası

Yeni yılın herkese mutluluk ve sağlık getirmesi dileği ile...
İyi Seneler....

30 Aralık 2008 Salı

2 Yaş Pastası ( 2 )

Sevgili Saide hanımın boncuk kızı için annesi beni aradığında boncuğunun pastasının nasıl olacağını tasarlamıştı bile.. Bana da sadece bunu uygulamak düştü..
Dilerim güzel boncuğun ömrü pastasındaki kelebekler gibi özgürce, ve yine pastasındaki gibi toz pembe geçsin:) Doğum günün kutlu olsun boncuk kız:)

26 Aralık 2008 Cuma

Şekerpare

Bu şekerpareler harika.. Ben yaptım diye demiyorum gerçekten:)) Siz de yapın ve tadına bakanlar nerden aldığınızı sorduklarında, yüzünüzde oluşan o muzip gülümsemeyle ben yaptım diyebilmenin hazzını yaşayın;) Buyrun tarifi; Malzemeler;
  1. 1 pk margarin (oda sıcaklığında)
  2. 1 çay bardağı pudra şekeri
  3. 2 yumurta ( 1 sarı üst için ayrılacak )
  4. 1 pk vanilya
  5. 1 pk kabartma tozu
  6. 1 çay kaşığı karbonat ( tepeleme değil )
  7. Yarım çay bardağı sıvıyağ
  8. Un ( elinize yapışmayacak, fakat yumuşak bir hamur olacak )

Şerbet İçin;

  1. 5.5 su bardağı su
  2. 5 su bardağı şeker
  3. Çeyrek limon
Yapılışı; Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğutalım. Daha sonra tüm malzememizi hamur haline getirip istediğimiz şekli verip üzerleri kızarana dek fırınlayalım. Soğuk şerbetimizi sıcak tatlımıza yedirip tepsimizin üzerini uygun bir tepsi ile kapatalım.. Ben yuvarlak üstü fındıklı halini daha çok severim şekerparenin.. O zaman üstüne yumurta sarısı da sürmem zaten.. Ama bu kez evde fındık kalmadığı için bu şekilde yaptım.. Gerçekten şerbetli tatlıların şahıdır şekerpare benim için.. Denerseniz eğer, bu denemenizden sonra dışardan şekerpare almayacağınıza garanti veririm:))

Bu tarifimle ben de ilk kez bir etkinliğe katılayım diyorum.. Sevgili komşum Zülbiye nin ev sahipliği yaptığı etkinliğe gitsin bu tarifim...

22 Aralık 2008 Pazartesi

Çanta Pasta ( Shoe Cake )

İnsan oğlu kuş misali derler ya, doğruymuş.. Bugün çocukluk arkadaşımı uğurladım.. İçim buruk, yazasım var konuşasım var ama takatım yok..
Ayrıca bugün yeğenimin de doğumgünü.. Dün gece herkes uyuduktan sonra güzel yeğenim için hazırladığım pastam.. Hem pastamı hazırladım, hem de arkadaşımı düşündüm..
Bilgisayarımdaki arıza nedeniyle tüm fotoğraflarım silindiği için blogumu güncelleyemedim maalesef.. Umarım tekrar en kısa zamanda güncellemem mimkün olur..
Hayat devam ediyor, edecek... Neşe cim, doğum günün kutlu olsun:))
Not: Arkadaşlar iyi dilekleriniz için tşk ler.. Ama, arkadaşımı bir daha görmem mümkün olmayacak ne yazıkki.. Mekanı cennet olsun...

15 Aralık 2008 Pazartesi

Fotoğraflı Kurabiyeler

Bayramdan önce sevgili Elif hn için hazırladığım kurabiyelerimle herkese merhaba demek istedim.
Pastamı yapalım, nasıl bir pasta yapalım derken yoğun maıl trafiğimizin sonunda kurabiye yapmaya karar verdik:)) Elif hn kendi doğumgününde arkadaşlarına hediye etmek istedi bu güzel kurabiyeleri..
Elimizde fotoğrafı olmayan birkaç arkadaşı için, bayanlara elbise:))
Ve hiç büyümeyen kocaman erkek çocuklara araba şeklinde yapıldı kurabiyelerimiz:)

Ve herbiri şık bir kutu içinde teslim edildiler.. Sonradan Elif hn ın telefondaki güzel sesi, tüm kurabiyeleri herkesin çok beğendiğini iletti bana.. Sevgili Elif hn ın doğumgününü birkez de buradan kutlamak isterim.. Dilerim nice ...3 lü yaşlarında hep böyle sevecen ve dost canlısı olsun, ömrü hep huzurlu ve sağlıklı geçsin..

Not: Fotoğraflar için sevgili Esra ve Yüksel Bey e tşk ler.. Ayrıca Esra ve Yüksel Ticaret, Yüksel Bey den hertürlü pastacılıkla ilgili malzeme temin edebilirsiniz.. Telefonu: 212 519 73 72

6 Aralık 2008 Cumartesi

Gofretli Pasta ve İyi Bayramlar

İnternet ortamında tanışıp yaklaşık 2 yıldır sürekli yine internet üzerinden görüştüğüm güzel arkadaşım Aşkın için yapıp bizim yediğimiz pastam.. Kendisi ne yazıkki farklı bir şehirde ikamet ettiği için tadamadı pastasından.. Ama isterim ben pastamı sen yiyeceksin dediği ve bende kendisini kıramadığım için yaptım ve yedim:)) Doğum günün kutlu olsun arkadaşım..
Pastam çikolatalı ve abtep fıstıklı yaptım.. Krema ile sıvadıktan sonra üzerini elimle kırdığım göfretlerle kapladım hepsi bu... Şimdiden bütün arkadaşlarım ve ziyaretçilerimin bayramlarını kutlamak istiyorum, malum 2 gün boyunca bayram hazırlıkları sözkonusu:)) Herkese iyi bayramlar..

3 Aralık 2008 Çarşamba

Kabak Tatlısı ve Pastası

Kabak tatlısını ben ve eşim severek tükettiğimiz halde kızım ağzına dahi sürmüyor.. Ama itiraf etmeliyim ki, kabak tatlısını annem kadar güzel yapamıyorum.. Annem, işin sırrının şekerinin çok olmasına, şerbetinin koyu olmasına ve asla hazır soyulmuş dilimlenmiş kabak kullanılmamasında olduğunu söyledi.. Bir de tatlı pişerken sürekli başında beklediğini biliyorum. Annemin tarifiyle tatlımız şu şekilde pişiriliyor, Malzemeler;
  1. 2 kg kabak
  2. 1,5-2 kg ya yakın şeker
  3. Su ( oldukça az yaklaşık yarım çaybardağı kadar )
  4. 2-3 diş karanfil

Yapılışı;

Kabaklarımızı soyup dilimleyelim ( bu aşama benim için oldukça zor:( ) Derince bir tencereye kabaklarımızı dizelim. Üzerine şekerimizi boşaltalım. Suyumuzu ve karanfillerimizi ilave edip kısık ateşte taşma ihtimaline karşı gözümüz tenceremizin üstünde kabaklarımız iyice yumuşayana dek pişirelim..

Annemin ısrarla soyulmuş kabak alma demesine rağmen gittim aldım.. ( napiim nerde bende o bilek, soyamıyorum işte:( ) Ohhh dedim amma da kolaymış yahu, hemen dilimledim ve pişirdim.. Ertesi gün gelecek olan misafirlerime bu şekilde ikram etmemin çok sıradan olduğunu düşündüm ve ne yaparımmmm diye düşünürken, ( bir yandan da elmalı turta yapıyordum, yarısını kabaklı yaptım.. fena olmadı fakat elmalılar kadar lezzetli de olmadı.. belirtmeden geçmek istemedim ) pasta şeklinde sunamk geldi.. ( zaten başka ne gelirki benim aklıma ) Ara katlarına tabii ki pandispanya konarak gerçek bir pasta haline getirilebirlir. Fakat ben son dakikada karar verdiğim için sadece kabaklarımı blendırdan geçirdim. Bir kat kabak, bir kat şanti olmak üzere pasta şeklini verdikten sonra sos ve cevizlerle süsledim..
Not: Annenizin sözünü dinleyin.. Annem, ben sana demedim mi?? demekte çok haklı çookk... Birde isim vermeyeceğim ama birçok pastacılık malzemesi satan yerde kolaylıkla bulunan bir sos aldım.. Aman yarabbim tam bir rezaletmiş.. Bir daha asla almam.. Ne kıvamı kıvam, ne de tadı tat.. Peki ben ne yapıcam şimdi bu koca sosu:(

30 Kasım 2008 Pazar

Çikolatalı Kek

Sevgili Merve için hazırlanan tek kişilik çikolatalı keklerr.. Doğum gününü birkez de buradan kutluyorum Merve cim.. Umarım, ailenle ve sevdiklerinle birlikte huzurlu ve sağlıklı bir ömrün olsunn..

27 Kasım 2008 Perşembe

Armut Köfte

Malzemeler;
  1. 4 adet büyük boy patlıcan ( yada 8 adet minik )
  2. 1 adet tavuk göğüs
  3. 1 adet alanmış patates
  4. Bayat ekmek içi
  5. 1 adet yumurta
  6. Tuz, karabiber, kimyon ( isteğe bağlı baharatlar )
  7. 4 adet domates
  8. Sıvıyağ

Yapılışı;
Patlıcanların saplarını kesmeden ( büyükleri ortadan ikiye bölerek ) tamamen soyup tuzlu suda bekletelim. Acı suyu çıktıktan sonra kızartalım. Tavuk göğsünü robotta çekelim. Haşlanmış patates, ıslatılmış ekmek içi, yumurta ve baharatları ekleyip yoğuralım. Hazırladığımız köft harcımızdan parçalar koparıp elimizde acalım ve ortasına patlıcanları koyalım ( sap kısmı yukarıda kalacak şekilde ) Patlıcanımızı harçla kapattıktan sonra kızgın yağda kızartalım. Domateslerimizi rendeleyip suyunu çekene dek pişirelim. Domates sosunu tepsimize döküp üzerine köftelerimizi dizip 180-200 derece fırında 15 dk kadar pişirip sıcak servis yapmaya özen gösterelim..

23 Kasım 2008 Pazar

Ispanaklı Kiş

Arşivde bekliyormuş bu fotoğraf.. Şimdi hatırladım arkadaşlarımız geldiklerinde yapmıştım ve Gülsen cim, lütfen bu tarifi bana ver, ama ayrıntılarıyla demişti.. İşte Gülsen im tarif:)) hem de tüm ayrıntılarıyla. Ben de arşivimde bulunması ve yaptığım birkaç değişikliği unutmamak için tarifi eklemek istedim..
Malzemeler;
Hamur İçin;

2 su bardağı un 3 yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı tuz 100 gr. oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin 1/2 su bardağı su

Kiş Harcı İçin;
2 tam yumurta
2 yumurtanın sarısı 1 kutu krema
Tuz, karabiber.
İç Malzemesi;
Yarım kg ıspanak 1 büyük beyaz kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
Yapılışı;
Un, yumurta sarıları, tuz, minik parçalara ayırdığınız oda sıcaklığındaki tereyağı ve suyu karıştırıp yoğurun ve yumuşak, kolay şekil alan bir hamur elde edin. Hamuru top şekline getirin ve iç malzemeleryle harcını hazırlayana kadar dinlendirin. Bu arada soğanları küp şeklinde doğrayıp pembeleşene kadar kavurun, daha sonra doğranmış ıspanakları ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber, kimyon ve arzuya göre pulbiber ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın. Bu arada 4 yumurta sarısı, 2 yumurta beyazı, 1 kutu hazır krema ve yeterince tuz, karabiberi karıştırıp tel çırpıcı ile hızlıca karışım köpürene kadar çırpın. Bu yaptığımız standart kiş harcıdır, değişik iç malzemelerinin üzerine dökerek kişinizi pişirebilirsiniz. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Hamuru merdane kullanarak bir miktar un yardımıyla geniş ve derin bir tart kalıbı ya da kek kalıbının (borcam da olur) boyutlarına uygun bir şekilde hafif ince açın. Kalın olmasın hamur, yoksa pişmesi zorlaşır ve yeterince çıtırdak ve lezzetli olmaz. Açtığınız hamuru yağlanmış kalıba kenarları yüksek kalacak şekilde döşeyin. Hamurun üzerine ıspanaklı içi yayın. Ispanaklı için üzerine de kiş harcının tamamını dökün. Kişi önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında 45 dakika kadar pişirin. Üzeri bu süre içinde gereğinden fazla kızarırsa alüminyum folyoyla örterek pişirmeye devam edin. Bu süreden kısa olmasın pişme süresi.. Tşk ler Selin:)

20 Kasım 2008 Perşembe

Damla Çikolatalı Tramisu

Dün 9. evlilik yıldönümüzü kutladık:) Eşim ve çocuklarımızla birlikte.. Diliyorum ki, evlatlarımızla birlikte nice yıldönümleri kutlayalım:)) Aslında dün için bir pasta yaptım, fakat ilk kez şu buttercream dedikleri kremada nasıldır acep deyip denedim.. Denemez olaydım:( Eşim, terzi söküğünü dikemezmiş üzülme deyiverdi:) Belki de ben beceremedim ama inanılmaz şekerli 2. çataldan sonra bayan bir kremaymış.. Bir daha yapacağımı sanmıyorum.. Hepimizin bildiği Tramisu yu birde ben yaptığım şekli ile paylaşmak istedim.. En azından günün anlamına uygun:)) Malzemeler;
  1. 1 adet pastaban ( ben kendi yaptığım pandispanyayı kullandım )
  2. 1 su bardağı nescafe

Krema İçin;

  1. 2 su brdağı süt
  2. 2 yumurta sarısı
  3. 2 çaybardağı şeker
  4. 2 tepeleme çorba kaşığı un
  5. 1 pk vanilya
  6. 1 pk labne peyniri

Arasına;

1 su bardağı damla çikolata

Yapılışı;

Krema malzemelerini vanilya ve labne haricinde tencerenize alıp çırpın. Daha sonra muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ilındıktan sonra vanilya ve peyniri ekleyip güzelce çırpın. Hazırladığınız nescafenin yarısı ile kekinizin ilk patını ıslatıp kremadan bolca döktükten sonra damla çikolata serpiştirin. Diğer patı üzerine kapatıp kalan kahve ile ıslatın ve kalan kremanız ile üstünü sıvayın.. Aslında üzerine kakao serpiliyor fakat eşim pek sevmediği için ben rendelediğim çikolatayı üzerine serptim..

Not: sevgili eşime güzel jestinden dolayı tşk ler:))

19 Kasım 2008 Çarşamba

Pırasalı Börek

ma,me,mi,mo,mö,mu,mü!!!! Duymak istemiyorum desem:)) Kızım uykusunda bile sayıklar oldu. Paşa deseniz, o ayrı alem:)) Son zamanlarda pek bir oyuncu oldu kendisi. Yani anlayacağınız üzre ben son zamanlarda, çıldırmaya az kaldı, doktorum nerde??? şeklinde dolaşmaktayım.. Eh, ayrıca sultan hazretlerine pırasa, patlıcan vs.. yedirmenin değişik yollarını arar dururum:)) İşte bir örnek... Yedimi peki?? Evet yedi.. Peki, annecik ne yalan uydurdu?? Dayısının çiftliğindeki( aslında yazlık ama sultan çiftlik diyor ) bahçeden dayısının sultan yesin diye büyüttüğü çok yararlı bişeymiş dedi.. Adımı, annecik unutmuş:))
Malzemeler,
  1. 250 gr kıyma
  2. 1 kg pırasa
  3. 2 adet yumurta
  4. 1 su bardağı süt
  5. Yarım su bardağı sıvıyağ
  6. 5 adet yufka
  7. Tuz, karabiber,pulbiber

Yapılışı,

Kıymayı ve pırasayı çok az yağda kavurun. Baharatları ekleyip ılınmasını bekleyin. 1 yumurtayı butun olarak kırın, 2. yumurtanın sarısını üzeri için ayırıp beyazını diğer yumurtaya ekleyin süt ve yağıda ilave edin. Yufkalardan birini masanıza alıp üzerine yumurtalı sütlü harçtan bolca sürün ve ortadan ikiye bölün. Kalın tarafına pırasalı harçtan koyup rulo yapın. Yağlanmış tepsinize yufkalarınızı birbiri ardına yuvarlayın. Ayrılan yumurta sarısını böreğin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin..

18 Kasım 2008 Salı

Çok Önemli Rica

Benim bloguma şu an bakıyorsan ve bir şekilde bu yazıyı okuyorsan senden rica ediyorum. Her kim olursan ol eğer blog sahibiysen blogunun içeriği ile ilgisi olmasa bile lütfen bahsedeceğim yazıyı yaz. Eğer blogun yada web siten yoksa "insan insan"olmanın görevidir diye düşün ve bahsedeceğim siteyi mail listende ki her arkadaşına yolla! Avaz avaz bağırmak ve dur demek istiyorum bu gidişhata! demiş sevgili craftwoman.. sonuna kadar arkadaşımı destekliyorum.. lütfen duyarsız kalmayalım arkadaşlar.. http://kampanya.annecocuk.com/

14 Kasım 2008 Cuma

Sünger Bob (sponge bob )

Sevgili Emir ve Erdi kardeşlerin ( ikizlerin ) isteği üzerine yapılan pastamız.. Annecikleri kardeşleri pastalarının başından zor ayırmış:)) Minik ikizlerimizin doğum günlerini birkez de buradan kutlamak isterim.. Umarım hayatları boyunca tıpkı şimdi olduğu gibi yedikleri içtikleri ayrı gitmesin:))

Not: Fotoğraf için tşk ler:))

13 Kasım 2008 Perşembe

Köfteli Alinazik

Ve işte Alinazik:)

Malzemeler;

  1. 3 ad patlıcan
  2. 250 gr kıyma
  3. 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  4. 2 ad domates
  5. 1 ad limon
  6. Çeşitli baharatlar ( pulbiber, karabiber, kimyon )
  7. 2 diş sarımsak
  8. Yarım kg yoğurt

Yapılışı;

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyup limonlu suda bekletelim. Kıymamızı sarımsaklarımızın 1 dişini ve diğer malzemeleri kullanarak yoğuralım. Yuvarlak köfteler hazırlayıp kızartalım. Domateslerimizide teflon tavamızda yağsız olarak her iki tarafını hafifçe kızartalım. Patlıcanlarımızı incecik kıyıp 1 diş sarımsak ve yoğurtla karıştırıp servis kasemize alalım. Kızarttığımız köftelerimizi ve domateslerimizi çöp şişlere takıp patlıcanlarımızın üzerine yerleştirelim. Dilerseniz üzerine sıvıyağda pulbiber yada salça yakıp gezdirebilirsiniz. Şişlerimize biberde konulabilir:)

12 Kasım 2008 Çarşamba

Patates Köfte

Bu yemeğe isim bulamadım:) Geçen günlerde ayıptır söylemesi Köfteli Alinazik yaptım, fakat bir miktar kıyma arttı.. Patatesli yemek yaparım diyerek attım dolabıma.. Hadi dedim bu kez farklı olsun patates yemeğim sıradanlıktan kurtulsun.. Bir dergide görmüştüm galiba bu sunuş şeklini. Sonuç resimdeki gibi oldu:)) Tarif vermeme gerek varmı bilemiyorum.. Herzamanki köfte harcınızı hazırlayıp, haşlanan patatesinizin içini oyup biraz kaşar serpiştirip, köfteleride yağda biraz kızartıp patateslerin içine koyup, birazda salçalı su yapıp fırına verdinizmi tamamdır:)) Not: Köfte tarifi Alinazik te:))