Pages

23 Temmuz 2007 Pazartesi

Özge Hanımın 2. pastası

İşte bu daa cnm kızım Özge me doğum gününde yaptığım 2.pasta...Çünkü bu pastanın garantili bir sonucu vardır bende. Önce bunu yaptım ki; dediğim gibi şeker hamuru ile ilk kez çalışacaktım ve sonuç hüsran olabilir diye garantili bir pasta yapmak istedim. Pandispanyasının tarifi sevgili pastacı Burcu dan.... Eğer meyveli pastaları seviyorsanız bu pastayı mutlaka seversınız, deneyin derim :)))
Malzemeler
225 gr Hüner margarin
1,5 su bardağı toz şeker
4 yumurta
4 çorba kaşığı süt
1,5 bardak+1 silme çorba kaşığı elenmiş un
1 pk dr oetger premıum vanilya
1 pk kabartma tozu
3 çorba kaşığı limon suyu
Kreması
Ben pastacı kreması kullandım şöyle ki;
250 gr süt1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
1pk vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
Pandispanya Yapılışı
Yağ ve şekeri şeker tamamen eriyene kadar çırpalım. Baska bır kapta yumurta ve sütü karıştırıp yağ ve şekerli karışıma ilave edelim. Un ve kabartma tozunu eleyip karışımımıza katıp çırpamaya devam edelim. Vanilya ve limon suyunu da ekleyip bir kez daha çırpıp onceden yağlı kağıt serdiğimiz 20 cm lık kalıbımıza boşaltalım. Önceden 160derecede ısıtılmış fırınımızda yaklaşık 50dk pişirelim. Kürdan testiyle kontrol edelim.
Kremanın Yapılışı
Tüm malzemelerimizi bir tencereye alıp iyice çırpalım. Daha sonra muhallebi gibi pişirelim.
Pandispanyamızı 1 gün önceden hazırlamamızı söylüyor sevgili pastacı Burcu. Ben de öyle yaptım. Daha sonra 3 e böldüm. Aralarını istediğiniz herhangi bir şeyle ıslatabilirsiniz. Ben karışık meyve suyu ile ıslattım. Pastacı kreması sürüp üzerine muz ve damla çıkolata serpiştirdim. Tüm katlara aynı işlemi uyguladım. Pastamın üzerine ve yanlarına da krema sürdüm. Üzerine pasdekor un gofret diskini koyup, kenarlarını rendelenmiş çikolata ile kapladım. Üzerinde gofretin kenarlarındaki boşluğuda pembe boncuk çıkolata ile tamamladım..Gofret diskin yerleştirilmesi;Geniş bir kaba bir miktar su koyalım. Diskimizin yazılı kısmını suya değdirip hemen ters çevirip pastamıza yerleştirelim. Aslında üzerine jöle dökülüyor. Çok daha güzel bir görüntü oluyor o zaman. Ama ben almayı unuttuğum için dökemedim :)))) Yani jölesizde oluyorrrr....

20 Kişi ne demiş?:

Adsız dedi ki...

slm arkadaşım valla bu Özge hanım ne şanslı böyle hamarat bi annesi olduğu için canım ben hiç denemedim daha şeker hamurunu ayol normal pastaya yeni başladım.:))))benim doğum gnünmdede özgeylüe bana yaüpın oldumuuuu.Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Blogları şöylee bir sabah turuna çıkıp ne var ne yok bir bakayım dedim..Bizim hamarat Fidanımız neler yapmış neler....Ellerine sağlık bacım çok şirin ve eminim bir a kadarda lezzetlidir.
Ha bi de ben sana yakın olduğumuz için bişey soracağım ; pasta malzemelerini nereden alıyorsun ?

Adsız dedi ki...

slm fdancım. siteni ziyaret etmekle braber fazla yorum ekleyemiyorum.Ama inan bu pasta konusunda baya ilerledin sen.Ben yaparsam mutlaka yiyecegim için vede şu an rejimde oldugum için bu pastalardan yapamayacagım.İnşaallah hedefledigim kiloya gelince bende tekrar başlarım.....tebrikler ve ellerine saglık

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Fidan ellerine sağlık çok güzel olmuş bu twety pasta :))
Şimdi hatırladım bende de bir adet Tom ve Jery diski var, ne pratik bir malzeme değil mi? Bakalım bana ne zaman kısmet olacak yapmak...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Fidan'cım pasta çok güzel olmuş, ellerine sağlık, sevgiler, afiyetler olsun..

Nukhet dedi ki...

Sevgili Fidan

Sayfani ilk defa ziyarete geldim. Oncelikle ismin cok hosuma gitti soylemeliyim, sonra da kizinla mutfakta vakit gecirmen. Ben de iki kiz annesi olarak onlarla mutfakta olmanin hem ne kadar guzel hem de zor oldugunu bilirim. Dogum gunu pastaniz cok hos olmus.Ellerinize saglik. Tatli Ozgenin yeni yasi kutlu olsun. Sevgiler

Adsız dedi ki...

özlem cım beni hamarat ilan ettiğin ıcın tsk ler.. (baksana bendekı ukalalığa heheh) ama sadece merak dıyelım. doğum gunun ne zaman? yaparız tabııı....

pastarda burcın cım bende oyle walla.. aaa sendemı hamarat demıssın noluyonuz yaa :)))) bacımm sana ne lazımdı?? ben b.köy den, ayşem bake shop tan, rami den ve en son b.evlerde bı yer buldumordan temın edıyorum. istersen detayları konusuruz

hatıce cım yorumun ıcın ve pastacılık ıle ılgılı dusunceleın ıcın tsk ler. ama daha cok basındayım :)) kılo almak kolaydır , vermeksee kabusss:(((( umarım kısa surede hedefıne ulasırsın...sadece bıraz sabır :))

evcılık lezzetler hosgeldın :) gercekten cok pratık.. ben bırde cmt gunu yapıcam dısklı bır pasta ( tabı son anda değişiklik olmazsa) kalıplar ve bu tur malz.ler bızım kurtarıcılarımız dimi??

ebru cum cok tsk ederim.. en kısa zamanda görusmek uzere

sevgıler
fidan

Adsız dedi ki...

sevgili Nukhet hn hosgeldınız umarım ılk ve son zıyaretınız olmaz. ben de hemen sıze uğradım. masallah 2 cocukla bravo sıze. harıkasınız. görusmek uzere
sevgiler
fidan

Adsız dedi ki...

Fidancım ben bazen Ustalar Pasta Malz.Bakırköy e gidiyorum..
Bahçelievlerde neresi var.Orda neler var..Bi anlat bakalım..Bana daha çok yakın olduğu için ilgimi çekti...

Adsız dedi ki...

burcın cım b.evlerdekı yerı ben zor buldum. cunku aracımız bozuldu yollarda kaldık. özge nın karın ağrısı tuttu vs. amatel ı var bende ıstersen verebılırım. gıda boyaları, glıkoz, gofret dıskler, sınırlı sayıda kalıplar vb. seyler..mevcut cnm.
sevgiler
fıdan

Adsız dedi ki...

Canım tel verebilirsen çok sevinirim.Bana yakın olması çok iyi.Zira önümüzdeki hafta babamların evlilik yıldönümü için hazırlayacağım pasta için eksiklerim var..

Adsız dedi ki...

burcın cım sen bana maıl adresını at ıstersen mof_baydar@hotmail.com ordan konusalım istersen:))
fidan

gezicini dedi ki...

nice uzun sağlıklı mutlu günler diliyorum, pasta da nefis olmuş..
sevgiler
gorki

Adsız dedi ki...

sevgili gezicini guzel dıleklerın ıcın cok tsk ler. pastayı beğenmene cok sevındım. denersen bana da bıldırırmısın??
sevgıler
fıdan

Yemekbahane dedi ki...

Fidan merhaba,

Çok hoş olmuş pastan.Ellerine sağlık.Tebrik ediyorum seni.

Sevgiler
Müge

Adsız dedi ki...

sevgili yemekbahane cok tsk ederım. sizler gıbı ustalardan övgu almak cok hos.
sevgıler
fıdan

Unknown dedi ki...

Fidancım harika görünüyor bu pasta sen bana sormuşsun ben blogumda cevaplamıştım bende şimdi bunu merak ettim nasıl bir pandispanya bu tarifdeki uzakdan resimi çok güzel görünüyor ama lezzeti yumuşaklığı nasıldır?

Adsız dedi ki...

selda cım slm. bu pandıspanya sevgili pastacı burcu dan. ben cok beğenerek yaparım kendısının tarıflerını. bıraz tok bır kek oluyor. ama muthıs kabarıyor. bır de meyve suyu ıle ıslatıyoruz ya o da cok hos bır tat verıyor. cok ta pratık. bence bı dene beğeneceğınden amınım:) ama kremasını koyu yapma. bu arada senın tarıfler 20cm lık. ben 26 lık arıyordum:(
sevgıler

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Ellerinize sağlık...
Ne kadar da güzel bir pasta...
Gofret diskler de harika.
Ben de en kısa zamanda temin edip mutlaka denemek istiyorum.
Çocuklarımın çok ilgisini çekeceğine eminim...
Sevgilerle....

Adsız dedi ki...

sevgılı burcuboncuk hosgeldınız.pastayı beğenmenıze sevındım. kesınlıkle haklısınız cocukların cok ılgısını cekıyor. umarım pastayı denersenız beğenırsınız.
sevgıler
fıdan