Pages

14 Ağustos 2007 Salı

Bir Hamur 4 Kurabiye

Bu kurabiyeleri ilk derse katıldığım vakit Ayşem e giderken hazırlamıştım. Yayınlamak için neden bu kadar bekledim bilmiyorum. O gün beğenildiğini düşüyorum, ama aslında tadanlara sormak gerek değilmi?
Tarif sevgili arkadaşım Selin den.. Ama tabii ben yine kendime göre değişiklikler yapmış bulunuyorum..
Malzemeler;
1 pk margarin (mümkünse Hüner)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
1 yumurta
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
3 su bardağı un (tepeleme değil)
Yapılışı;
Oda ısısındaki margarin ve diğer malzemeleri ( un hariç) mikserle birkaç dakika çırptım. Krema haline gelince elenmiş unumu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurdum. Daha sonra hamurumu eşit 4 parçaya ayırdım. Birine kakao hindistan cevizi, birine kırmızı gıda boyası ve zencefil, birine limon ve en son hamuruma da damla çikolata ilave edip yoğurdum. Tüm hamurlarımı streçleyip 15-20 dk kadar buzdolabında beklettim. Daha sonra hafif unlanmış tezgahımda yaklaşık 1 cm kalınlığında açıp kalıplarla şekillendirdim. Yağlı kağıt serili tepsimde önceden 170 derecede ısıttığım fırınımda 15 dk pişirdim.
Not: Fırından çıkınca hemen tepsiden almaya kalkmayın, dağılabilir. Hamur gerçekten de Selin in de dediği gibi çok çeşitlendirilebilir. Şeker hamuruyla süslenebilir vs..

14 Kişi ne demiş?:

lezzetlilerim dedi ki...

Canısı aferin sana. Böylede pratik zekayızdır biz. Bu tür kurabiyeleri bende çok yaparım. Çocuklarda bende çok severiz. Çocuklar değil ama ben yediğimi hiç inkar etmiyorum. Yani çocuklarım yedikleri boyuna benim yediklerim ise enime gidiyor galiba.

Fidancım bende chesekake yaptım. Şuanda soğuma aşamasında. Bir gün bekliyebilecek miyiz bilmiyorum. Oğlum kesin yemezde... Çünkü peynir sevmiyor. Güya ona göstermeden yapacaktım ama peynir paketlerini görünce anladı. Benimki seninki kadar kalın olmadı. Kalıptan mı acaba? Sen kaç cm lik kalıp kullandın? Neyse işlem tamamlanınca görürüz sonucu.
hoşçakal canım sevgiler

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
İyi ki mesaj yazdınız ve ben de bloğunuzu görmüş oldum.
Harika tarifleriniz var. Kurabiyeler de süper.
Ellerinize sağlık.
Sık sık görüşmek dileğiyle.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

sevgili lezzetlilerim; alemsin yaa demek enıne gıdıyor:))) cnm cheesscake ıne baktım, ellerine sağlık.. kalın olmamasının sebebı dedığın gıbı kalıptan olabılır.. sanırım sen 26 cm de yaptın ya da resımlerde buyuk cıkmıs:( ben 20 cm lık kalıpta yaptım cnm.. hem onemlı olan kalınlık ıncelık değıl tadı dımı:)))

Sevgili Ebru cum; öncelıkle ılk zıyaretınız olması sebebıyle hosgeldınızz:)) sayfamı ve tarıflerımı beğenmıs olmanız ve yorumunuz benı cok sevındırdı.. yalnız; sizin tarıflerınız de muhtesemm:)) keske daha önce bulsaymısım sızı.. evet ltf sık sık gelııppp gidelım birbirimize:)))

sevgiler
fıdan

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Fidan'cığım. Aynı hamurla ne güzel alternatifler üretmişsin.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

burcın cım cok tsk ederım.. senın kadar yeteneklı olmayı cok ısterdım ama:(( kıskandımmı ne hehee?? senın kurabıyelerının göruntusu hala gözumun onundee:))
sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

Ne güzel kurabiyeler,

Rengarenk, sevimli... İnsan yemeğe kıyamaz.

Ellerine Sağlık!

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık Fidancım. Böyle hamurlara bayılıyorum alla pulla başka birşey oluvermiş işte. Çokda güzel görünüyorlar.Sevgiler..

gülriz dedi ki...

Fidancığım ellerine sağlık, valla ne yalan söyleyeyim pratikliğine bayıldım, aynı hamur 4 kurabiye. Eminim senin kuzun karşına geçip "benim annem süpper süpper süpper" falan diyordur :)) Kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

Işıl cım; çok tsk ederim.. kıydık walla hemde hepsıne :)))

Selservis cim, haklısın bu tarz kurabıyelerı suslemek cok hos ve de duzgun yapısı sayesınde oldukca kolay.. Beğenmene sevındım:))

Gülriz cım, cnm tsk ederım.. Ne yalan soyliyeyım benım kuzum artık çocuğa gına gelmış olmalı kii; anneee yıne kımın doğum gunu var ? kıme yapıosun bunları? off annee yaa gıtmeyeelım doğum gunune annnnnneeeeee bu pasta benımm olsuuunnnn filan diyorrr... Kurabıye yaparken de o sanırım cok mutlu oluyor beraber yoğurup sekıllendırıyoruz cunku, onun kabı ayrı benım kabım ayrı:))))

sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

canım senin kurabiyelerinde çok güzel.ellerine sağlık.

fidaneli dedi ki...

sevgli sarimutfak; çok tşk ederim cnm, beğenmene sevindim:)))

sevgiler
fıdan

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Canımcım
sayfana şöyle bir baktım da ne maharetlisin sen böyle, super valla. Şeker hamurları filan harika... En sonunda beni de bulaştırıcaksınız bu şeker hamuru işine:)sevgiler

Adsız dedi ki...

pınar cım hosgeldın, sayfamı beğenmen beni çok sevindirdi... Çok tsk ler.. Walla bu şeker hamuruna bir bulaşan bir daha kurtulamıyor:))) Sahne tozu yutmak gibi birşey sanırım:))

sevgiler
fidan

Adsız dedi ki...

merhabalar öncelikle ellerine sağlık yaptığın bütün o güzel tatlar için.kurabiyelere bende çok meraklıyım.bu dört çeşit kurabiyeyi aynı şekılde başka bi blogda daha gördüm,selin'de.ben kalıpla yapmadım elimde yuvarlayarak şekil verdim.hamura yarım çay kaşıgı kadar zencefil,gıda boyası ve çoko damla koydum .çoko damlalar biraz eridi,yogurmadan önce (sobanın üstüne koydum)pembeli hafif kahverengimsi (alacalı)bir hamur oldu soguyunca tekrardamla çıkolata koydum şekil verip fırına verdim.uzun gibi oldu ama bu kadar uzun sürmüyo.çok güzel oldu.bi alternatif sadece.tekrar ellerine saglık...