Pages

17 Ağustos 2007 Cuma

Ekmek Makinasında Damla Çikolatalı Kek

Ekmek makinamı aldığım günden beri nerdeyse dışardan ekmek almaz olduk... Ama ekmek makinamı sadece ve sadece ekmek yaparken kullanmıyorum. Hamur yoğururken, kek yaparken ve hatta güveç yaparken makinamı kullanıyorum. İyiki eşim bana almış bu makinayı:)) hediye elmıştı yaa hani.... Gerçekten büyük rahatlıkmiş.. Sadece malzemeleri koyuyorsunuz gerisini akıllı alet kendi başına hallediyor.. Arkadaşlar lafı uzatmadan hemen tarife geçmek istiyorum. Malum son iş günü, inanılmaz yoğun geçecek sanırım.. Son iş günü derken haftanın son iş günü olmasıyla birlikte, iznimizin başlangıç tarihi:))) Eveeettt, biz de izne çıkıyoruzz.. Biz diyerek çoğul kullanıyorum, çünkü komple şirketi kapatıyoruz 10 gün boyunca.. Eeee biz öyle dayanamayız aynı anda birkaçımızın şirkette olmamasına heheheh... Anca beraber kanca beraber diyoruz... Hatta tatile gittiğimiz yer bile aynı:))) Ne çok seviyoruz birbirimizi dimi... Ben birkaç gün evde olacağım ve hafta içi tatilim başlayacak.. Bu sürede yine buralarda olmaya çalışacağım, en azından Erdek e gidene dek:))... Beni yalnız bırakmazsınız dimi:)) Malzemeler; 3 Yumurta 1 cup ölçek şeker 1/2 cup sıvıyağ 1/2 cup süt 1/8 cup damla çikolata 1/2 cup pirinç unu 1 büyük kaşık ölçek kakao 2 cup un 1 pk vanilya 1 pk kabartma tozu Yapılışı; Yumurta, şeker, sıvıyağ, süt ve vanilyayı çok az çırpalım. Un, pirinç unu, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyelim ve tekrar sadece 1 dk kadar çırpalım. Malzememizi ekmek kalıbımıza boşaltalım. Kalıbı makinaya yerleştirip kek programını seçelim... Sinyal sesini duyduktan sonra damla çikolatamızı ilave edelim. Vee, makinamızı kendi haline bırakalım.... Kekimiz piştikten sonra 10 dk. boyunca makinamızda bekletelim. Daha sonra çıkarıp soğutalım. soğuduktan sonra kalıptan çıkarabiliriz. Not: Ben kekimi dilimledim ve üzerine hazır çikolata sosu dökerek süslemeye çalıştım. kızımın isteği üzerine:)))) Böyle daha şirin olmuş güya heheheh.... Bu arada hani demiştim ya bugun çok yoğun geçecek diye, yazıma sabahın köründe başlamış olmama rağmen saat şu anda 09:55 ancak bitirebiliyorum...

12 Kişi ne demiş?:

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Mmmmm nefis görünüyor
İyi tatiller, iş ortamındaki bağ dehşetmiş yalnız :))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Eeee bacım her gidişin bir dönüşü vardır elbet..Ondan mütevelli dönüşte bunalmamak adına sen işlerini bugünden hallet..Kekte pek şık olmuş ellerine sağlık..

lezzetlilerim dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK KEK NEFİS OLMUŞ CANIM. BU ARADA MAKİNENİDE GÜLE GÜLE KULLAN.
TATİLE ÇIKIYORSUN DEMEK, BOL BOL DİNLEN CANIM. BENİM YERİMEDE DİNLEN EMİ. BİZ BU YAZ ÇIKAMADIK. İNŞAALLAH SENEYE...
HADİ CANIM İYİ TATİLLER
SEVGİLER

Adsız dedi ki...

evcılık lezzetler'im; tsk ederim.. Dedim ya, çok severiz birbirimizi:)))

pastardam; çok yorulduummm ama yaa, daha da çok işim var.. Keki de beğenmene sevindim.. Kek işte pek bir ayrıcalığı yok yanii.. Üstelik ben bile yapmadım:)))

lezzetlerim; cnm saol.. makinam nerdeyse eskidi bacım ama yıne de tsk ederim... Tamam söz dinleyip dinlenmeye çalışıcam, Özge yle ne kadar mimkin tabi bilemiyorum:))) İnş sen de biyerlere kaçabilirsin...

sevgiler
fidan

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Çok güzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler…

Adsız dedi ki...

kek çok güzel olmuş.ellerinize sağlık.süsüde ço k şirin.sevgiler

yaban mersini dedi ki...

benim çok uzun süredir ekmek makinem var ama hiç kek yapmadım,güzel olmuş.ellerine sağlık.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Fidan'cığım,
Kek almış başını yürümüş. Nasıl kabarmış öyle. :)) Elllerine sağlık.
Haklısın bugün çok yoğun bir gündü. Rutin ziyaretlerimi ancak evden yapabiliyorum. İyi tatiller canım.
Sevgiler,

TWIGY dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK BEN YAPMADIM MAKİNEM YAPTI DESENDE BENCE EMEK VE SEVGİ VERMEDEN KEK KABARIRMI HİÇ ,BENCE ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR HELEKİ KABARIK HALİ BENCE RAPORLANMALI AÇIKÇASI BENİM SÖNÜK KEKLERİMİN YANINDA SÜPER GÖRÜNÜYOR.. İYİ TATİLLER DİLEYİM BU ARADA BENDE İŞTEN AYRILDIĞIM İÇİN BU HAFTA SADECE TEMİZLİKLE UĞRAŞTIM. SEVGİNİ VERDİĞİN HERŞEY GÜZEL OLUR .
SEVGİYLE KALIN

Adsız dedi ki...

sevgili tabakta lezzetler, size de ıyı hafta sonları:)))

sevgili diyalog yemekleri, cnm dene gerçekten.. Ben dediğim gibi yemek bile yapıyorum makınamda:))

sevgili Burçin, bugun acaıp yoğun geçti, hem şirkette hem de evde:)) ancak şimdi fırsat bulabildim ben de:))

sevgili twigy, öncelikle ilk ziyaretin olması sebebıyle hosgeldin:)) Çok tsk ederim. Evet haklısın, mutfağa ne kadar neseli, enerjık gırersem hazırladıklarım ıyı oluyor.. Ne zaman ki, modum dusuk yaptıklarım maalesef hepımızın basına geldığı gıbı tam da ıstedığım gıbı olamayabılıyor... Tatile cıktım ama bırkac gun evdeyım.. Ben de temızlık yapıcam:(( hatta yarın sabah buyuk temızlık var, bir firmadan gelecekler offf....

sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

sevgili sarı mutfak; çok tsk ederım. Gene gel olurmu??

sevgıler
fıdan

Yasemin dedi ki...

fidancim ekmek makinesinde bi kere kek yaptim pisman oldum :) yahu 3 saatte kekmi yapilir?? senin makinedede aynimi durum?
yani ekmek yapar gibi bekletiyor uzun uzun cirpiyor falan?? hem cikan kekde ole fosur fosur kabaran bi kek olmadi.. ay seninki super gorunuyor :) bi de bakem senin makinenin programi ne kadar suruyor?