Pages

8 Ağustos 2007 Çarşamba

Karaorman Görünümlü Pasta

Bugünlerde içim çok daralıyor. Nedenini bilmiyorum. Belki de herkes tatile çıkarken ben hala çalışıyorum bundan kaynaklanıyor olabilir. Evet evet kesinlikle öyle... Acilen tatile çıkmalıyımmmm.... Yüzme bilmem, sudan korkarım çünkü.. Ama olsunn, kızımla beraber kıyıda da oynayamazmıyım.. Sonraaa, sahilde uzanıp müzik dinleyip, kitap okuyamazmıyımm...Yada gölgede yatıp uyuyup güneşlenemezmiyimm.. Yaparım walla hemde hepsini yaparım.. Kii; yapmışlığım çokturr:)) Başıboş gezmek, kızımla parka gitmek, dondurma ve çikolataa kazanına düşmek istiyorum. Hatta ve hatta Çanakkale de olmak istiyorum.. Kordonda yürümek, şarapevine gitmek istiyorum. Ve geçen yıl yaptığımız gibi (oranın adını unuttum) o güzel yere gitmek ve yine bol bol ızgara yemek istiyorum. Ben ne çok şey istiyorum dimi... Neyse ben pazar günü kuzenim için yaptığım pastanın tarifini vereyim bari... Belki birgün bende tatile çıkabilirimm:)))
Pastamın pandispanyası zaten hazırdı, buzluğumda kullanılacağı günü bekliyordu. Pazar günü sadece buzluktan alıp mikroda kendine getirip 3 kata bölüp her katını süt ile ıslatıp ara krema olarak çikolatalı cream ole ve muz kullandım.. Üst kaplaması ise 1 pk krem şantiyi yarım bardak süt ile hazırlayıp her yerini sıvadım. Yanlarını rendelenmiş çikolata ile kapladım. Üstünü ise daha önceden Anne WILLAN ın kitabında gördüğüm Karaorman Pastasından esinlenerek süsledimm...

15 Kişi ne demiş?:

Adsız dedi ki...

Senin bu can sıkıntın en çok bize yaradı bacımm..Canın sıkıldıkça tarif eklemenden hiç şikayetimiz yok.Bence süsleme şahane olmuş..Eline sağlık çanımmm

lezzetlilerim dedi ki...

CANIM FİDANCIM
DİYORUM SİZ ARKADAŞLARIM SANKİ AİLEMDEN BİRİ GİBİSİNİZ ARTIK. HERGÜN SİZE GELMEDEN DURAMIYORUM.ELLERİNE SAĞLIK İNAN Kİ ŞAHANE OLMUŞ. SEVGİLER

fidaneli dedi ki...

Pastarda Burçin cim, madem tatile çıkamıyorum, o zaman ben de bol bol tarif ekliyim bari dedim.. Eee bu da sizi sevindiriyorsa ne mutlu bana:)) Süsleme gerçekten çok kolay ve bence de şık duruyor.

Lezzetlilerim, bu blog işi kesinlikle bağımlılık yapıyor:) Haklısın ben de hergün uğramadan yapamıyorum:) Pastayı beğenmene sevindim.

sevgiler
fidan

Hülya YILMAZ dedi ki...

Pasta çok şık olmuş. Eminim tadı da çok güzel. Yanında buz bigi bir limonata ile ne güzel gider...
eline sağlık Fidan'cım.

fidaneli dedi ki...

Hülya hn hosgeldınız.. Ziyaretiniz ve yorumunuz benı cok sevındırdı.. Evett ya limonata mmmhhhh haklısınızz...Tekrar görüşmek uzere.
sevgıler
fıdan

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Fidan,
canım yazdıkların herkesin hakkı olduğu gibi seninde hakkın, bence çok fazla birşey istemiyorsun. Hele de çalışan bir anne olarak. İnşallah en kısa zamanda istediğin gibi bir tatil yaparsın.
Pastaya gelince, yapımı bu kadar kolay bir pasta ancak bu kadar güzel görünebilir. Sunumun çok şık olmuş, ellerine sağlık
sevgilerle

fidaneli dedi ki...

Ayşe cim; inş tez zamanda tatil yapabilirim:)) hatta hepimiz tatil yapalım, hatta ve hatta beraber tatile çıkalım ayy pek eğlenceli olur heralde hehehehehe... Pasta gerçekten çok kolay oldu.. Sunumu hani ukalalık olmasın ama bence şık yani:)))
sevgıler
fidan

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Hocam hergüne bir tarif valla ne desem ki hellal olsun sana hellal olsun!
Ya bu günlük tarifleme hadisesinin Burçin'den serpme ihtimali var mı? Bana da serpsin ya :(
Karaorman pastasını ben de hep denemek istemişimdir bakalım ne zaman kısmet olcek, ben Anna kurabiyelerini de hep denemek istemişimdir ay hızınıza yetişemiyorum kızlar yaaa
Son kez
Hellal olsun sana Helal olsun!!
Sevgiler :))

Adsız dedi ki...

Merhaba,
İş konusundaki yorumuz için teşekkürler. Umarım iyi bir sene geçer.

Pastanız çok güzel olmuş ve oldukçça pratik. Ellerinize sağlık!

Umarım düşlediğiniz tatile kızınızla birlikte çıkarsınız.

Sevgilerle...

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Fidancım aynı senin gibi bende hala tatile çıkamayanlardanım, bu süre sanırım daha uzuyacak gibi. Bu arada pastan parika olmuş, ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Burcu cum, evcılık lezzetlerım, eczacımm; ayy sen bana hocam dedın yaa walla erıdım bıttım hee.. aklıma ne geldı bak, bende Hanımıs Işıl a (benım hocam ya) hep hocam derım, o da bana cekırge heheheheeh..şimdi de ben sana çekirge demek ıstıyorumm.. burcın den kaynaklanıor olabılır mıı?? bilemiyorum. ama kendısını tebrık etmek gerek.. sende dene hadıı amaa sonra da bana bıldır olurmuu?? sana da helal olsun guzel arkadasım:))

Işıl cım; hosgeldın. yorumun ıcın tsk ler. Biz de öğretmen çok olduğu ıcın senı anlayabılıyorum.. pastayı denersen gercekten kolay ve de şık olduğunu dha ıyı anlarsın:))

Pembeli cim; gel beraber çıkalım bizde tatıle:)) ayrıca tsk ler..

sevgıler
fıdan

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Fidan'cığım,
Kara Orman Pastası benim de Anne Willan kitabını açıp bakıp bakıp sonra kapatıp sonra yine açıp bakıp bakıp yapmaktan vazgeçtiğim bir pastadır. Senin ki ne kadar düzgün olmuş. Süslemeyi de aynen uygulamışsın. Tebrikler.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Burcın cım, sendede varmıs o guzel kıtap.. Ahh senı nasıl ıyı anlıorum bırbılsen.. Dun aksam evde kıtap elımde dolaştım:)) chesscake yapıcam ya guya:)) bı de dondurma bı de ayyy hepsiii hehehehe.. suslemeyı beğenmene sevındım. cok kolaymıs gözun korkmasın hıc:))
sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

Fidan'cım pasta süper olmuş, ellerine sağlık. Seni biraz kıskandırayım, kısmetse haftaya yine tatile gidiyorum. Sizin yerinizede bol bol denize girip yanarım. Hadi öptüm, sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ebru cum, senın bu yaptığını varya Çorum lu yapmaz hee(Çorum lular alınmasın hee oyle derler nedense) Ahh Ebru cum gıt gıt benım yerıme de yan, ben peynır kalıbı gıbıyım bu arada halaaa.. Hatta bak ne dıycem, lutfen aksam uzerı hamakta uzan benım ıcın olurmu:(( Pasta gercekten hem pratık, hem de lezzetlı oldu:))
sevgıler
fıdan