Pages

7 Kasım 2007 Çarşamba

Anne Nedir??

Bir erkek çocuğun kaleminden çıkmış bu kadar olur yani, tam tarif !!! ANNE, dünyada karşılık beklemeden börek yapan tek insandır. Karşılıksız sevgininete kemiğe bürünmüş halidir! Ne kadar üzsen de 10 Dakika sonra seni affeden zarif bir memeli türüdür, yağlı bile olsa tiksinmeden saçını okşayan,kucağınayatıran, öpüp koklayan tek varlıktır, meleğin süt verebilenidir. Yarasın diye muhallebinin içine ciğer katarak çocuğuna yediren manyaklık derecesinde yaratıcıdır. Yemek yemeyen çocuğun dikkatini çekmek için elindeki tencere ve tavalarla maymunluk yapabilen kişidir, kafayı çocuklarıyla bozmuş,göbek bağı kopsa da yürek bağı asla kopmayan, sevgi dolu fedakar insan dişisidir. Bulaşık, ütü, vb. yaparken bile otomatik olarak çene çalan, kendikendine konuşan, kadın dırdırı denen mereti erkeklere daha küçükten belletendir. Yemek uzmanı, düzen insanı, bilgili, kültürlü her şeyi bilen şahsiyettir, Yavrularını yol tarafından değil, kaldırım tarafından yürütendir, Dizi diziincidir lakin gerektiğinde laf sokma dalında da birincidir, Sevgiliden ayrılma haberi verildiğinde, "amaaan ben sana daha güzelini bulurum" diyebilen komik birkarakterdir. 'Oğlum aradım yoktun. Ben de mesaj atayım dedim sana. Gelince ara beni emi aslan evladım. Kara börülcem benim öptüm annen , şeklinde mesajlar atabilen,teknolojiyi ısrarla reddeden, kabullenemeyen, kafasına göre yorumlayan bilişimdüşmanıdır .. *** AMA ... AMA dünyanın en güzel kucağına sahip, en güzel kokan, harikulade birvarlıktır , olmadık yerlerde iyi ki doğurmuşum ulen seni!" diyen ve benimhatırıma benimle Freddy Mercury dinleyen bir sabır ağacıdır, Evlatlarını asla ayırmayan, aynı zamanda birbirinden koruyan güç abidesidi Evde bir yere uzandığınız an orada temizlik yapacağı tutan, temizlik konusunda kayışıkopardığından ,temizlikçi gelecek diye evi temizleyen balans ayarı kaçmış temizlik kaynağıdır, Mutfakta yaşayan, evde herkesi idare eden bir tür canlıdır. Sevginin güçlerini birleştirdiği sonsuz bakiredir !! Oğlunun damat kızının gelin olduğunu görünce, çocuğu mezun olunca, çocuğu golatınca, çocuğu hasta olunca, çocuğu askere gidince, asmalı kabağı seyredince,dolar yükselince velhasıl buna benzer bissürü şeye ağlayabilen, bu mesajıokurken duygulanıp gözleri dolabilen, ağlamaya meyilli bir yapısı olan duygupınarıdır, Son kiiii üç dört; uzakta dursa da yakın hissedilen, canı hep istenen, asla vazgeçilmeyen, dizinin dibinde olmak istenen, evlatların varlığını varlığına armağan edebileceği, *** ıslak - kuru ama heeeep duygulu*** en önemlisi; kıçı başı oynamayan tek kadın modelidir. Ne güzel anlatmış değil mi?

Not: Sevgılı obur a tsk ler..

16 Kişi ne demiş?:

Adsız dedi ki...

Her ayrıntımız alenen bir erkek çocuğu ağzından gayeeett nettt beyan edilmiş..

" Kıçı başı oynamayan tek kadın modeli " ne çok güldüm :)

Paylaşıpta benide içten gülümsettiğin için çok mersiii Fidommmm

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Aaalemsin ya. Ben daha önce okumuştum bu yazıyı ama nerede okuduysam bulamadım bir daha çok gülmüştüm, yazıdaki gibi okurken de gözlerim doldu. Nedense:))Annelik böyle bir şey işte. Malesef okuduklarımız aynen biz ve çok komiğiz. Sevgiler.....

lalecik dedi ki...

Merhaba, canım pastanın çiçeklerini ben yaptım. Zaten en çok uğraştıran kısmıda o oldu. Ayrıca aşeren pastanı çok beğendim ellerine sağlık.

lezzetlilerim dedi ki...

Fidancım inan burnumun direği sızladı. Gözlerim buğulandı. Yazanın ruhuna kalemine sağlık. Çok hoş bir yazı. İlk defa okudum. Hem duygulandım hemde tebessümle...
sevgiler canım

Yemekbahane dedi ki...

Çok güldüm ve çok hüzünlendim... Anne olunca daha iyi anayacağım her halde.. Aşağıdaki pasta harika... Ben o günleri görürsem bir de bana yaparsın artık :)

daimamutfak dedi ki...

Gülümsemelerle okudum..İşte annelik böyle bir şey..Duygu dolu bir yazı..bana bu yazı intten gelmişti hatırlıyorum. o zamanda aynı duyguyu yaşamıştım...sevgiler..

Sevil Altunel dedi ki...

slm ziyaretinizle size erişme mutluluğunu bana tattırdığınız için çok teşekkür ederim.yazınızı okurken çok duygulandım.tariflerinizi ve pastalarınızı izlerken hayranlık duydum.ve bu güzellikleri siparişle alabileceğimizi öğrendiğimde çok takdir ettim.sevgiler görüşmek dileğiyle..

Adsız dedi ki...

burcıı; bende cok guldumm cnm..en cok ta temızlıkcı gelecek dıye evı temızler kısmına:))

aslı cım; bende sevgılı obur da gördum.. ve ıznıyle bende yayımladım;) ne kadar doğru ama dımı..

lalecım; ayy nasıl uğrastırmıstır hem de.. amma ellerıne sağlık super olmuslar wallahı;)

azızem; al benden de o kadar...hem ağladım hem de guldum okurken:9

muge cım; kesınlıkle sende bırgun anne olunca cok daha ıyı anlayacaksın.. annem hep derdı kı; sende bırgun anne olursan ancak benı o zman anlarsın dıye.. ben de hep amannn der dururdum.. ve anne oldum, daha anne olduğum ılk gun annemın ne demek ıstedığını anladım..annelık boyle bırsey ıste:))yanı anlatılmaz, yasanır:)))
cnm benım neden yapmayayım, yaparım tabıkııı..hatta ben sana sımdıden yapayım alıstırma olsun;))

sevgılı daımamutfak; hosgeldın.. ve de ne kadar doğru tespıtler değılmı;))

sevgılı sevıl; hosgeldın..bu ne guzel yorum boyle.. ıltıfatların ıcın tsk ler.. ( sanırım su anda kızarıyorum ) pasta yapmadan duramıyorum maalesef:( eee kendı kedıne yap yap nereye kadar..evdekıler bıktı artık..barı dedım sıparıs alayım, hem ben pastalarımdan ayrı kalmamıs olurum hem de evdekıler dınlenmıs olurlar... hos sımdı de sıkayetler basladı, bıze neden yapmısuunnn dıye:))yıne beklerım sevıl cım..

sevgıler
fıdan

Baharcicegi dedi ki...

Anneligi bir erkek cocugun agzindan böyle duymak,gayet saf temiz duygularla ifade etmis.paylasim icin tesekkürler canim

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Fidancığım gece gece güldürdün beni allah da seni güldürsün. Bu yazıyı daha önce okuduğumda da çok gülmüştüm. Yarasın diye sende Tatlı Özge'ye muhallebi içinde ciğer yediriyormusun yoksa bak yapıyorsan sakın yapma çocuklar anlarlar. Küçükken bana da farklı yemekler içinde beyin yedirmeye çalışırlardı (annem, teyzelerim) ama her seferinde ben anlardım ve yemezdim. Beyinden şimdi bile nefret ederim. Öpüyorum.

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Hımm,görmüştüm bu yazıyı ve çok hoşuma gitmişti.Paylaştığınız için teşekkürler:)

NiNo dedi ki...

:)

banu kırmızıgül dedi ki...

canım paylasım için tesekkurler :)

ozlemhan dedi ki...

Fidancım anne değilim ama çok duygulandım kim yazdıysa eline sağlık

Adsız dedi ki...

bahar cım; ben de cok beğendım ve sızlerle bu yuzden paylasmak ıstedım..tsk ler..

sevgılı kıtchen; :)

Aysel cım; amin :) ya evet ıtıraf edıyorum.. öge daha mınıkken benım beyın yedırmıstım.. aman aman anne olunca demekkı boyle olunuomus:))

nınom; ;)

banu cum; sen sağol..geldığın ıcın:)

özlem cım; sımdı duygulanmıssın ya emın ol anne olunca bu yazııyı okurken hem gulup hem de ağlarsın.. anneyız ya bız;)

sevgıler
fıdan

Unknown dedi ki...

hem gülümseyip hemde gözlerim dolu bi şekilde okudum yazıyı. güldürürken ağlatırım böyle bişeymiş demekki...harika bi yazıydı...