Pages

20 Kasım 2007 Salı

Evlilik Yıldönümü Pastaları ve harika geçen bir gün..

Gecen cumartesı gunu sevgılı arkadasım Esra'ya davetlıydık, sevgılı Nılgun ıle bırlıkte.. Esra ıle daha onceden zaten bırebır görusuyorduk.. Nılgun le ıse sureklı ırtıbat halınd olmamıza rağmen yuzyuze ılk kez görusecektık ve beraber pastalar yapacaktıkk..Dusunun artık bende kı heyecanı..Ve canım arkadasım ne kadar kıbar, ne kadar dusuncelı olduğunu bana bır kez daha guzel hedıyelerıyle kanıtladı... Nılgun cum bır kez de buradan tsk ler sana ve cımcıme kızına hedıyelerınız ıcın.. Ertesı gun benım evlılık yıldönumum olması sebebıyle beraber bu pastayı yapmaya karar verdık.. Aslında cok onceden dusunmeye baslayıp son anda bu sırın pastada karar kılmıstık.. Vaktımız olsaydı bır de mınık kız cocuğu yapıp bızı ayırmaya calısıyor seklınde modellemek ıstedıysekte, 2 pastanın hem kaplamaları hem de modellemelerının bırarada cok zaman alacağını dusunmemıstık.. ( aslında bıraz cenemızı tutup az konusup cok ıs yapabılseydık kesın hallederdık hehehe ) Bır de anladık kı modellemelerın daha onceden yapılıp kurutulması gerekıyor.. Emın olun bu sekılde calısıldığı vakıt cok daha basarılı sonuclar almamız mumkun;)Mesela bakın Murat cığımın bacağı aslında yukarıdaydı hehehe.. Garıbım yorulmus demekkı asağı doğru ındırıvermıs:)) Modelleme de Nılgun cok basarılı arkadaslar.. Kendısınden oğrenmem gereken cok sey var emınım.. O olmasaydı ben bu ısın altından kalkamayabılırdım..
Esra cım, bıze bu lezzetlı tuzlu kurabıyelerı, resımlerını cekmeyı unuttuğum kakaolu kurabıyelerı bır de tadına bakmak ısteyıp o karmasa da unuttuğum bır pasta hazırlamıstı..
Nılgun cum de hashaslı ve cevızlı rulo ve acaıp lezzetlı olan soya kıymalı poğacalar yapmış ellerının lezzetını vere vere.. Ben de cok sevdığım tahınlı kurabıyemden hazırlamıstım... Pekı 3 kısı bu kadar seyı yıyebıldıkmı?? Tabıı kıı hayır:)) Ama blogcular bır araya gelırde sofra bos olurmu;)) Esım bu yıl cok tatlı bır yıldönumu yasadı heralde bır sure pasta yemek ıstemez:)) Malum 2 gun ustuste surprız pasta yıyınce heheh... Sevgılı Sefa usta nın kursuna basladım :) Ve bu da kursta yapmaya calıstığım pastam..Kremalı pastlar da pek bır zormus:) Cok dıkkatlı kaplamak gerekıyor.. Hamurla kapladığınız vakıt zaten pek hos bır göruntu almanın mumkun.. Ama bu tarz pastlarda sadece krema ıle o guzel göruntuyu vermek pekte kolay değılmıs:) Pastamın henuz bıtmemıs halı resımdekı.. Daha sonra ortasına kıvı, kenarlarına da kıyılmıs cıkolatalar koyduk:)
Ne kadar guzel görunuyor değıl mı meyvelı tartımız...
Bu da recel, santı, karamela sos ve fren uzumlerıyle susledığımız cheesscake...

Veeee ıste bııızzııımmm sınıff.. İlk ders olmasına rağmen hemen hepsıyle kaynastık... Kursta bademlı tart (ınanın tadına doyamadım ben) brownı ve kukı de yaptık ama ne yazıkkı resımleyemedım...

Not: Sevgılı Esra; pastamın pandıspanyasını hazırladığın ve surprızımın bozulmamasını sağladığın ıcın;

Sevgılı Nılgun; olduğun gıbı olup benı ayrıca motıve ettığın ıcın;

Sevgılı Dıdem; resımler ve yakınlığın ıcın tsk ler....

25 Kişi ne demiş?:

Baharcicegi dedi ki...

Evlilik yildönümünü kutlar nice mutlu yilar dilerim.pastan cok romantik ve cok güzel olmus hepinizinde eline saglik.

Adsız dedi ki...

Fidancım arkada ne de güzel gülmüşsün :) Ellerinize sağlık hepinizin

Unknown dedi ki...

Fidan'cim o kadar samimi ve sicaksin ki seni tanidigima cok memnunum canim. Umarim bir gunde sadece modelleme calisarak yine harika bir gun geciririz :)Pastacilik konusunda yetenekli oldugunu biliyordum zaten, beni yaniltmadin :) Kursta sana basarilar ve cok begendigin tarifleride bizlerle paylasirsin umarim :)
Sevgiler...

Esra Kars dedi ki...

Fidan'cım inan bende sizler sayesinde çok güzel bir gün geçirdim.İnanılmaz eğlendim.En kısa sürede tekrarını yaşamak dileğiyle...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Fidom Fidanelim - Blogcular toplanıp güzel birgün geçirmenize , dedikodu yerine pasta ve modelleme çalışmanıza çok sevindim :)

Muratla sen kalp pastanın üstüne çok yakışmışsınız..Bırakta pastada minik Özge olmayıversin :)

Sefa ustada yaptıklarınızda yeteri kadar iştah açıcı zaten..

Ellerinize emeğinize bin sağlık şekercim

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Fidancığım mutlu yıllar canım. Allah ayırmasın hep böyle mutlu olun. Pastalarsa süper. Hepsi birbirinden güzel olmuş. Blogcular toplanmışsınız ne güzel. Ankarada da bir toplantı düzenlesekmi acaba :) Özendim size şimdi. Sevgiler canım ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

bahar cım; cok tsk ler:))

eda cım; tsk ederım.. ama arkada sınıfın en bucur olma ozellığımı de kullanarak pek komık cıkmısım heheh... onlukten bellı ayol baksana nerdeyse göbeğıme ınecek ust kısmı;)

nılgun cum; tsk ederım.. bılmukavele efendım...ayy evt ya toplanalım yıne en kısa zamanda ;)

esra cım; en kısa zamanda ;)

burcııı; bızde dedıkodu yok :) olsa olsa oturmus dedıkodu yapan kadınları modellerız bız hehehe... Bacım Murat la Fıdan ı Sımay larda unutmusuz:( aksam sımay aradı murat ın kafası kopmus hahahah...

aysel cım; tsk ler.. hepımız, herkes mutlu huzurlu olsun ıstıyorum benn... walla ben bu hızla gıdersem Ankara ya bıle gelırım belkı heheheheh:)

sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

Yildonumuz kutlu olsun ve onumuzdeki yil yediginiz pastalar kadar cok cok tatli gecsin.
Sevgiler,
Selma Kutluol

hatice altınışık dedi ki...

slm arkadaşım .uzun zamandır görüşmedik.nice mutlu yıllara olsun inşaallah.pastada harika.ama 12 haziranda bu pastanın modellemesinden bende istiyorum.bir knara yaz şimdiden .ellerine saglık.

Adsız dedi ki...

selma cım; cok tsk ler:) senı tanıdığıma cok sevındım sarı seker:) ıns.. fındıklarınla bırlıkte sen de uuzzzuuuunn yıllar boyunca hep mutlu gunler yasa:))

hatıcem; bacım sen nerdesın yaa? göremıyorum senı ne zamandır:( cok tsk ederım cnm:) ayrıca 12 hazıran??

sevgıler
fıdan

Pastanı Seç dedi ki...

Valla hepsi birbirinden güzel hele öpüşen çiftlere bayıldım doğrusu

ellerine sağlık canım

lezzetlilerim dedi ki...

Fidancım yıldönümünüzü tebrik ederim canım. Allah daha nice seneleri birlikte geçirenizi nasib etsin. Ayrıca pastada çok şık canım. Ellerine sağlık sevgilerimle...

çınarkurabiye dedi ki...

fidancım pastaların hepsi birbirinden güzell ama tabiki birtanesi de bi başka güzeel :)
evlilik yıldönümünüz kutlu olsuuuuun:) hergününüz bu pasta tadında ve şeklinde olsun insallah :))))

Nilay Cinisli dedi ki...

Sevgili eşinle daha nice güzel yıllara inşallah..
Bu arada yaptıklarınıza da bayıldım.Ellerinize ve yüreğinize sağlık...
Kucak dolusu sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Birlikte, el ele nice mutlu yıllar diliyorum Fidan'cığım...

NiNo dedi ki...

canim mansetteydin kostu m geldim :) oncelikle evlenme yildonumunuzu kutluyorum cicim sonrasindan hariak bir dostluk paylasim yasamissin pek imerendim artdindan muhtesem pastalar superrrrrrrrrrrr ellerinze saglik hepiniz ve kursun hayirli olsun tatlim kim bilir daha neler gorecez senden ;) opucukler

Pasta Saati dedi ki...

Nice mutlu yıllar diliyorum!

ceyt dedi ki...

fidancım,size sağlıklı, mutlu nice yıldönümleri dilerim.bu arada ellerinize sağlık pastalar harika olmuş.
sevgiler canım

Adsız dedi ki...

sevgılı pastanısec; bızde cok sevdık kendılerını tsk ler..

azızem; sağol arkadasım.. bıraz el oyalayıcı ama nılgun dedığım gıbı masallah pek yeteneklı guzel bır cıft cıktı ortaya;)

sevgılı kalbegıdenyol; ne guzel seyler dılemıssın cnm benım allah hepımızın gunlerını boyle mutluluk ıcınde gecırsın ıns:)

burcın cım; tsk ler:)

nınom; tsk ederım.. bakalım allah bılır cnm benım.. cok seyler yapmak ıstıyorum ama bugun eskı bır arkadasım dedı kı; fıdan arada bırde oturmayı denermısın?? ben evde de nerdeyse sureklı hareket halındeyım de gelenlerın bası donuyor, sanıyorlar kı etraflarında dönuyorum:)) yaw bılen bılır benı ben hep delı gıbı dolanırım;) bu sebeple daha neler yapacağımı bır tek allah bılıyor cnm:)

nılay cım; sağolasın..

gaye cım ve sevgılı ceyt; cok cok tsk ler:))

fıdan

Tijen dedi ki...

Fidan'cığım,
Bundan sonra sana karada ölüm yok desene. Ellerine sağlık.

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Fidan'cim, evlilik yil dönümünü kutlarim arkadasim, daha nice mutlu senelere hep beraber saglik ve afiyetle diyorum ve seni öpüyorum canim. Kursta yine ne güzel mamalar hazirlamissiniz, ellerinize saglik.

Selam ve sevgilerimle..

sekergibi dedi ki...

fidancım
teşekkürler ziyaretine böylece bende seni keşfetmiş oldum ve
sitene bayıldım.
ha o pijamalar nerede satılıyor. bende alıcam.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Fidan çok kıskandım. Çat diye çatlayabilirim :))) harika zaman geçirmişsiniz belli, bir de kurs resimlerini gördüm ya öldüğüm andır.. Bir gün ben de bir kursa gitmek istiyorum artık :(

MUTFAKISTAN dedi ki...

evlilik yildonumunu kutlarim kursta basarilar ne guzel arkadaslarla bulusmussunuz ohhh super pastalara tatlilara tuzlulara ne demeliki ellerinize saglik sevgiler

Unknown dedi ki...

Fidancığım geç oldu biraz ama evlilik yıldönümünüzü kutlarım. Eşini bilmiyorum ama pastanın üstündeki sen aynı sen olmuş :) Saçlar falan bu kadar olur. vallahi çok kıskandım sizi keşke orda olsaydım bende. Artık ben gelince gene bir çalışma ayarlarsınız. Bu arada kursunda hayırlı uğurlu olsun. Senden tüyoları bekliyoruz. Sevgiler..