Pages

8 Kasım 2007 Perşembe

Landüşe ( Tatlı Kuru Pasta )

Hafta sonu eskı dergılerımı karıstırırken yukarıda görmus olduğunuz şırın seylerı yapmaya karar verdım.. Aslında dergıdekı tarıfe göre bıraz değısıklık yaptım.. Malzemelerde ve şeklınde tabıı:) İnanın pastaneden alınmıs gıbı oldu.. Malzemeler; 150 gr oda ısısında tereyağ ( yada margarın ) 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta 2 su bardağı un 1 pk vanılya Yarım çay bardağı hındıstan cevızı Fındık Üzerine; 1 pk bıtter çıkolata 100 gr krema Yapılışı; Margarın ve tozsekerı kabarıncaya dek cırpın. Yumurtaları ekleyıp tekrar cırpın. Un ve vanılyayı eleyerek ekleyın ve karıstırın.Hındıstan cevızını de ekleyın. Tepsıye yağlı kağıt yada sılpat serın. Karısımı sıkma torbasına doldurun ve sekıl vererek aralıklarla sıkın. Uzerlerıne fındık koyup önceden ısıtılmıs 160 derece fırında en fazla 10-15 dk pısırın. Kremayı ısıtın cıkolatayı kremada erıtın. Landuselerı fırından alıp bıraz ılınmasını bekledıkten sonra çıkolataya batırın ve tekrar yağlı kağıt uzerınde cıkolatalar katılasana dek bekletın.. Not: Tariftekı seker, un ve h.cevızı mıktarında değısıklıler yaptım.. Çıkolata da krema yoktu ben ekledım..( zira dolabımda bekleyen yarım pk kremayı kullanmak ıstedım) Çıkolata sadece araya suruluyordu ben uzerıne dökmeyı tercıh ettım..

21 Kişi ne demiş?:

Damak Tadı dedi ki...

Fidan tatlım,Landüşe'yi yaptığına göre, yapamayacağın kurabiye pasta yok demektir..))Beşiktaş çarşıda ki 7/8 Hasan paşa fırınından alırdım o taraf geçtikçe.Şimdi sanırım gerek kalmayacak gibi..))Ne dersin canım?? Ellerine sağlık tatlım,bu haliyle de çok nefis olduğu belli..))

Öpüyorum seni..Sevgilerle

Adsız dedi ki...

Fidancığım,ellerine emeğine sağlık .yaptıklarını tek tek inceledim.hepsi de harika görünüyorlar.Pastacılık kursuna ihtiyacın olduğunu hiç sanmıyorum .Ama yinede ilgilenirsen pastacı -bursunun sitesine girersen orda kurslarla ilgili bilgiler var .sonra cocolatta pastacılık kursları var. İstanbulu tam olarak bilmiyorum ama avrupa yakasındamı araştırabilirsin. sevgiyle kal

lezzetlilerim dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyorlar canım. Denenecekler listesine eklenmiştir. sevgiler.

banus pasta dedi ki...

Fidancım ellerine sağlık harika gözüküyorlar..Yaptıkça yeme durumu olmasa hergün bişeyler yapasım var :)Hoş sen bu durumu dengeleyebiliyorsun sanırım..
sevgiler
banu

Adsız dedi ki...

Merhaba Fidan, bu müthiş birşey olmuş yahu..

İnsanı baştan çıkarır :)

Ellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Bu isimide ilk defa duyuorum bu arada. İzmirde yok diyemi acaba. Normal hali arası yarılıpmı içine sandiviç gibi sürülüyor? 1 tanecik attım ağzıma giderken :)
SEvgiler..

Adsız dedi ki...

gul cum; tsk ederım.. ama acemı sansı desek;)

sevgılı özlem; zıyaretın ıcın ve guzel sözlerın ıcın tsk ler.. benım asıl amacım ılerde bıryer acabılmek ıcın gereklı olan belgeyı alabıleceğım bır kursa gıtmek;) pastacıokuluna maıl attım ama cvp gelmedı..bahsettığın kursları bılıyorum. ama oralar bu belgeyı maalesef vermıyorlar..ılgıne cok tsk ederım..

azızem; tsk ederım.. sımdıden afıyet olsun cnm..

banu cum; tsk ederım..ben yıyıcı değılım yapıcıyım heheheh.... her yaptığımdan tadımlık alıyorum cnm.. yoksa formumu nasıl korurum heheheh

zerrın cım; tsk ler:))

seda cım; normal halı soyle oluyor; tepsıye sıkıyoruz ya hanı, daha yayvan bı sekılde sıkıyorsun ( hatta kaşıkla koyarsan daha ıyı olur ) fındık koymuyorsun uzerıne.. kasıkla tepsıye koyduktan sonra uzerıne h.cevızı serpıp aynı sekılde pısırdıkten sonra sadece cıkolatayı erıtıp bırıne surup dığerını uzerıne kapatıyorsun.. umarım anlatabılmısımdır;)

sevgıler
fıdan

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Fidancığım,yaprıklatının hepsi de insana parmak ısırtacak cinsten belli! Nefisss olmuşlar, ellerine sağlık tatlım!
Kocamannn sevgiler sana!

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Fidancığım, takvimini çoook beğendim, ben de alacağım, bilesin!

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Çok güzel ikramlık olmuş ellerine sağlık. Ne kadar güzel mamalar yapıyorsun. Peki form konusunu nasıl dengeliyorsun canım bir tiyo var mı? ;) Sevgiler...

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Fidan yaaa... Yapma böyle şeyler yaaa...

Adsız dedi ki...

sevgılı mutlulukmutfaktagızlıdır; cok tsk ederım..hepımızın yaptığı seyler cnm benım;) bu arada tabııkıı alabılırsın takvımı bende cok beğenıyorum;)

aslı cım; cok tsk ederım cnm.. hep derım ben yapıcıyım yıyıcı değılım dıye..her yaptığımın tadına bakarım;) oyle doyasıya yemıyorum cnm.. ( bazı seyler harıc tabı )

aysel cım; yapcaammm ısstteeee:))

sevgıler
fıdan

Yaren dedi ki...

Yine cok güzel bir sey yapmisin.Landüse hic daha önce duymadim,belki baska yerlerde ismi farklidir bilemicem ama cok sahane görünüyor.Ellerine saglik.

DREAMER Elif GÜNEŞ dedi ki...

merhaba,
tarifleriniz özenle seçilmiş ve başarıyla uygulanmış tebrik ederim ellerinzie sağlık.
Cesu rfırıncılar adı altında yeni bir aktivitemiz var.Bu ayın tarifi ise çikolatalı pasta.sizi de aramızda görmekten memnuniyet duyarız.
Uygulanacak olan tarife ve aktivite hakkindaki ayrintili bilgiye venuslezzeti.blogspot.com dan ulasabilirsiniz.
selamlar ve sevgiler,
Elif

Adsız dedi ki...

yaren cım; cnm benım bıldığın tatlı kuru pasta gıbı oluyor;) tsk ederım..

sevgılı dreamer; öncelıkle zıyaretınız ve guzel yorumunuz ıcın tsk ler.. ayrıca davetınız ıcın de tabııkıı:) hemen ınceleyeceğım..

sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

Bu landüşe neyin nesi bilmem ama görüntü harika !
Azcık tadı neye benziyo anlatsan da bizede fikir olsa bacım

Ellerine sağlık şekerim

DREAMER Elif GÜNEŞ dedi ki...

merhaba,
tarih yazıyordu aslında ama anketin yanına da eklemek gerekiyor sanırım kolay bulunabilmesi için .
çikolatalı pastayı 3 aralık ta yayınlayacağız.selamlar,
Elif

çınarkurabiye dedi ki...

merhaba harika görünüyorlar ellerinize sağlık:)) sizi keşfettiğime sevindim:)bende beklerim.sevgiyle kalın..

Adsız dedi ki...

burcın cım; tadı tatlı kurupasta:))

sevgılı dreamer; acıklama ıcın tsk ederım.. en kısa zamanda ınceleyeceğım..

sevgılı kalbegıdenyol; cok tsk ederım guzel sözlerınıze:) tabıı kıı gelırım bende;)

sevgıler
fıdan

çınarkurabiye dedi ki...

sevgili fidan merhaba, siteme yaptığın ziyaret ve yorumundan dolayı sana birde burdan teşekkür etmek istedim..bu cömert davranışın beni mutlu etti:)
sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

sevgılı kalbegıdenyol; rıca ederım cnm benım... elımden geldığınce herkesı zıyaret etmeye calısıyorum.. ( bu arada hanı yenı tarıf) ben tsk ederım cnm benım.. benı takp ettığın ıcın;)

sevgıler
fıdan