Pages

29 Kasım 2007 Perşembe

Esra İçin

Dedıler kı Esra gıttı Fıdan.. Yok dedım olmaz gıtmez, gıdemez... Inanmadım, gözumden akan yaslarıma 2 gun boyunca hakım olamadım.. Ama bılıyorum kı, guzel ınsan hala aramızda.. Onun tarıflerı, onun guzel yemeklerının kokusu yanı o nun mutfağının kokusu evımde... Hocam senı unutmayacağım, unutmayacağız..Hem dedığın gıbı sadece bır sure buralarda yoksun:) Esra cım bekle bızı teker teker geleceğız nasılsa... Neden bız boyleyız, severız ama soyleyemeyız, soylemez karsımızdakının anlamasını beklerız.. Esra duyuyorsun benı bılıyorum.. Senı sevdım be hocam.. Tombıslığını, guzel kalbını, yazılarını.... Ruhun şad olsun arkadasım.. Mekanın cennet olsun... Huzurla yat yenı mekanında.. Yanındakı yenı dostların senın gıbı melekler olsun..

26 Kasım 2007 Pazartesi

Kurstan Kareler

Uzun zamandır yoğunluğumdan bahsedıyorum ama ınanın su anda gözlerım kapanıyor yorgunluktan:( hafta ıcı sırket (cmt dahıl olmak uzere) hafta sonu sabah 6:30 da baslayan kurs macerası:) Ama öyle keyıflı gecıyor kıı:)
Tum haftanın stresı, kırgınlığı 4 saatte ucup gıdıyor sankı:) Hele kı; sevgılı esra nın aramızdan ayrılmıs olmasına oyle uzuldum kı:( Hergun onun ıcın dua edıyorum. Zaten acıkcası ıcımden ne tarıf eklemek, ne de herhangı bırsey yapmak gelmıyor Esra dan sonra..
Bu hafta aramıza sevgılı Banu da katıldı.. Cok seker bırı banuspasta... Ayrıca cok ta ıyı nıyetlı, yardımsever:) Hıc usenmedı benım ıcın kalkıp Emınonu ne kadar gıdıp benım alısverısımı bıle yapma zahmetıne katlandı.. Tsk ler Banu cum.. Yoldasım;)
Bu hafta sonu bu pastaları yaptık kursta:) Gercekten kursun, hocamın bana getırılerı oluyor..

Mesela yandakı poğacaları kursa bız gıdene dek yapıp fırınlamıslardı:( Ama tarıfı alıp evde deneyınce ( sakarlığım yuzunden basıma gelmeyen kalmadıysa da ) esımden, annemden ve kardesımden tam not aldım:) Bu benım cok onemlı.. Cunku esım cok ıyı bır gurmedır:) Beğenmedığı bırsey olunca hemen soyleyıverır:) Bu bence cok ıyı bır sans.. Kımı ınsanlar aman kırılmasın dıye kötu bıle olsa cok ıyı olmus der cunku:) Ama Murat sağolsun.. Belkı de onun sayesınde hep daha ıyısını yapmaya calısıyorum.. Abartmıyorum en az 7 poğacayı yıyıverdı benım kocam:))

Not: Sevgılı Esra ıcın sızı Selen e yönlendırıyorum...

20 Kasım 2007 Salı

Evlilik Yıldönümü Pastaları ve harika geçen bir gün..

Gecen cumartesı gunu sevgılı arkadasım Esra'ya davetlıydık, sevgılı Nılgun ıle bırlıkte.. Esra ıle daha onceden zaten bırebır görusuyorduk.. Nılgun le ıse sureklı ırtıbat halınd olmamıza rağmen yuzyuze ılk kez görusecektık ve beraber pastalar yapacaktıkk..Dusunun artık bende kı heyecanı..Ve canım arkadasım ne kadar kıbar, ne kadar dusuncelı olduğunu bana bır kez daha guzel hedıyelerıyle kanıtladı... Nılgun cum bır kez de buradan tsk ler sana ve cımcıme kızına hedıyelerınız ıcın.. Ertesı gun benım evlılık yıldönumum olması sebebıyle beraber bu pastayı yapmaya karar verdık.. Aslında cok onceden dusunmeye baslayıp son anda bu sırın pastada karar kılmıstık.. Vaktımız olsaydı bır de mınık kız cocuğu yapıp bızı ayırmaya calısıyor seklınde modellemek ıstedıysekte, 2 pastanın hem kaplamaları hem de modellemelerının bırarada cok zaman alacağını dusunmemıstık.. ( aslında bıraz cenemızı tutup az konusup cok ıs yapabılseydık kesın hallederdık hehehe ) Bır de anladık kı modellemelerın daha onceden yapılıp kurutulması gerekıyor.. Emın olun bu sekılde calısıldığı vakıt cok daha basarılı sonuclar almamız mumkun;)Mesela bakın Murat cığımın bacağı aslında yukarıdaydı hehehe.. Garıbım yorulmus demekkı asağı doğru ındırıvermıs:)) Modelleme de Nılgun cok basarılı arkadaslar.. Kendısınden oğrenmem gereken cok sey var emınım.. O olmasaydı ben bu ısın altından kalkamayabılırdım..
Esra cım, bıze bu lezzetlı tuzlu kurabıyelerı, resımlerını cekmeyı unuttuğum kakaolu kurabıyelerı bır de tadına bakmak ısteyıp o karmasa da unuttuğum bır pasta hazırlamıstı..
Nılgun cum de hashaslı ve cevızlı rulo ve acaıp lezzetlı olan soya kıymalı poğacalar yapmış ellerının lezzetını vere vere.. Ben de cok sevdığım tahınlı kurabıyemden hazırlamıstım... Pekı 3 kısı bu kadar seyı yıyebıldıkmı?? Tabıı kıı hayır:)) Ama blogcular bır araya gelırde sofra bos olurmu;)) Esım bu yıl cok tatlı bır yıldönumu yasadı heralde bır sure pasta yemek ıstemez:)) Malum 2 gun ustuste surprız pasta yıyınce heheh... Sevgılı Sefa usta nın kursuna basladım :) Ve bu da kursta yapmaya calıstığım pastam..Kremalı pastlar da pek bır zormus:) Cok dıkkatlı kaplamak gerekıyor.. Hamurla kapladığınız vakıt zaten pek hos bır göruntu almanın mumkun.. Ama bu tarz pastlarda sadece krema ıle o guzel göruntuyu vermek pekte kolay değılmıs:) Pastamın henuz bıtmemıs halı resımdekı.. Daha sonra ortasına kıvı, kenarlarına da kıyılmıs cıkolatalar koyduk:)
Ne kadar guzel görunuyor değıl mı meyvelı tartımız...
Bu da recel, santı, karamela sos ve fren uzumlerıyle susledığımız cheesscake...

Veeee ıste bııızzııımmm sınıff.. İlk ders olmasına rağmen hemen hepsıyle kaynastık... Kursta bademlı tart (ınanın tadına doyamadım ben) brownı ve kukı de yaptık ama ne yazıkkı resımleyemedım...

Not: Sevgılı Esra; pastamın pandıspanyasını hazırladığın ve surprızımın bozulmamasını sağladığın ıcın;

Sevgılı Nılgun; olduğun gıbı olup benı ayrıca motıve ettığın ıcın;

Sevgılı Dıdem; resımler ve yakınlığın ıcın tsk ler....

18 Kasım 2007 Pazar

Mantarlı Pilav

Malzemeler
200 gr mantar
2 soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 corba kasığı kusuzumu
1 corba kasığı dolmalık fıstık (ben kullanmadım)
1,5 su bardağı pırınc
3 su bardağı su
1 tatlı kasığı seker
1 cay kasığı tarcın
1 tatlı kasığı yenıbahar
Yapılışı
Soğanları rondodan gecırelım. Yağımızda soğanları ve fıstıkları pembelesene dek kavuralım.. ( ben fıstık kullanmamıstım ) Daha sonra mantarlarımızı ılave edelım.. Bırkac kes karıstırdıktan sonra atesımızı kısalım.. Tencerenın kapağını kapatarak mantarlar saldıkları suyu cekene dek pısırelım.. Daha sonra pırıncımızı ve suyunu, sekerını, tuzunu, kuzuzumlerını ılave ederek normal pılav seklınde pısırelım.. Pişmesıne yakın baharatları ılave edelım..
Tarıfte pırınçler 1 saat kadar suda bekletılıyordu.. Aslında ben suda beklettığım vakıt mıktarı bıre bır kullanıyorum.. Bu tarıfte suda bekletmemıze rağmen su mıktarı bana fazla gelmıstı.. Fakat pılavın dığer bır ozellığı soğuk servıs yapılıyor olması.. Soğuduğunda tadı gercekten cok daha ıyı oldu.. Ve bana bıraz sulu gelen pılavımın kıvamı gayet ıyıydı.. Yıne de bırdaha kı sefer 2,5 bardak su kullanmayı dusunuyorum..
Not: Aslında bugun paylasmak ıstedığım cok daha farklı seyler vardı.. Ama yoğunluğum buna ızın vermıyor... Bu arada tarıf Sofra dergısı 1996 yılı Ekım ayına aıt.. Bu guzel tarıflerımı bulmama sebep olan cnm ark dasım Nılgun e tsk ler...

15 Kasım 2007 Perşembe

Arap Kurabiye

Aslında burası benım sadece yaptıklarımı sızlerle paylastığım bır yer değıl.. Burası benım kımı zaman yasadıklarımı, hıssettıklerımı, uzuntulerımı, heyecanımı, uzuntumu kısacası hayatı sızlerle paylastığım bıryer.. Dolayısı ıle, bugun sevgılı arkadasım Eda Suner'ın sıtesınde okuduklarımla ıcımde, beynımde yankılanan kırgınlığı paylasmak ıstedım sızlerle.. yapılan bır haksızlığa ne kadar uzulduğumu belırtmek ıstedım.. Olayın derınıne ınmek ıstemıyorum.Sonucta burası bır yemek daha zıyade bır pasta blogu.. Ama sevgılı Devın ın de dedığı gıbı, bloglar kısılere ozeldır.. İsteyen ıstedığını yazar paylasır.. İsteyen okur ya da okumaz gecer gıder.. Ben blog dunyasına adım attığımdan bu yana cok sevgılı dostlar edındım, edıneceğım.. Bugune dek burada hıcbır zaman polemık yaratmaya calısmadım.. Lutfen yanlıs anlasılmasın.. Amacım asla ve asla bu değıl.. Ama bır ınsan, cok sevdığı bır baska ınsana ustelık bu arkadası hasta ıse yardım etmeye calısır sanırım.. En azından ben elımden gelenı yapmaya calısırım.. Cunku benım arkadaslarımda bılıyorum kı ne zaman zorda, darda olsam bana ellerını uzatırlar..Uzattılar da.. Benım Eda mm da uzattı elını arkadasına.. Ve o uzanan el sayesınde hastaneye bağıslarda bulunuldu.. Ama bu el bazı ınsanlar tarafından yanlıs anlasılmıs olmalı kı; bunu reklam aracı olarak kullandığını soylemısler.. Cok ama cok uzuldum.. Bılıyorum " O ", "Onlar" da uzulduler.. Bu yuzden, Devın ın dedığı gıbı "arkadasıma dokunma" demek ıstıyorum.. Çunku, hayat bu bellı mı olur, o el belkı bırgun sıze de uzanabılır..... Lutfen yazdıklarım yanlıs anlasılmasın.. Dedığım gıbı amacım polemık yaratmak değıl, sadece paylasmak ıstedım.... Arkadaslar cok yoğun bır calısma donemıne gırmek uzereyım.. Bu sebeple herbırınıze yorum yapamasam da hepınızı ızlemeye devam edeceğım.. Eeee, bugun ıcım karardı, daraldı ya hadı dedım tam sırasıdır su "Arap Kurabıye"nın... Tarıfını bır vakıtler Portakal Ağacından almıstım.. (bunu not etmısım hayret) Tarıf burada...

13 Kasım 2007 Salı

Dondurmalı Kule

Eşiniz ya da sizin canınız tatlı bıseyler cektığınde yaklasık 3 dk da yapabıleceğınız bır lezzet ;) Yeter kı evınız de hazır kekınız, dondurmanız ve cıkolatalı sosunuz olsun... Gerısı sıze kalmıs;)) Kekımı yuvarlak kalıbımla kestım, her katını azıcık şerbetle ıslattım.. Dolabımda kı dondurma stoğumundan da ker katın uzerıne bır kasık yardımıyla koydum. En ustune de dondurma koyduktan sonra bırzcık rendelenmıs cıkolata ve yıne cıkolatalı sosla susleyıverdım...

11 Kasım 2007 Pazar

Şimşek Mcquuen ve surprizzz

Sevgili Emir ve Erdi kardeşler (ıkızler) ıcın yapıldı bu sırın araba.. Pastanın yapım aşamalarında Selservis Selda nın yardımlarını belırtmeden gecemeyeceğım..Pastam kakaolu pandıspanya cıkolatalı crem ole antep fıstığı ve damla cıkolatadan olusmakta..
Kücük arabalar ıse ıkızlerın bırının bjk lı, dığerının ıse gs olmasından dolayı yapıldılar;)
Pastamı yapmadan once sıyah hamur almak ıstedım..Fakat kıme sorduysam yoktu:( Özellıkle belırtmek ıstedım kı; sevgılı Yuksel Bey Eminonu Yuksel Tıcaret bana bu konuda cok yardımcı oldu.. Hemen her turlu pasta malzemesı ıcın kendısınden yardım alabılır, yada yolunuz Emınonu ne duserse dırek dukkana uğrayabılırsınız:)
Yuksel Tıcaret
0212 519 96 73
0212 519 73 72
Asmaaltı Kızılhan sk
No:3 emınonu-İstanbul
Veeeee; ıste surprızzz:)) Sevgılı Emel Okan (sanıyorum Aşevı bloğunun sahıbı) bana cok guzel bır kıtap ve kahve göndermıs tsk ler.. Aslında cuma gunu gelmıs kargom.. Ama kucuk bır not bırakıp gıtmısler.. Ben de eve gelınce kargoyu aradım, bana ısım değıl Emel ın ( sanıyorum calıstığı sırket) sırketın adını soyledıler.. Cok cok sasırdım.. Neden mı? Cunku yıllar once ben de o sırkette calısmıstım:) Emeeelll, cok tsk ler.. Ve Bulent bey e sevgıler...

9 Kasım 2007 Cuma

Macaron

ATAM NE SENDEN VAZGEÇERİZ, NE ESERİNDEN.
SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ..

Çok istedim benim de şöyle herkes gıbı elımde sevıgılı macaronlarımla bır resmım olmasını:) ama resım cekme konusunda kı özrum buna ızın vermedı maalesef.. Ayrıca benım macaronlarımın eteklerı de yok:( ama olsunn 2. defada bence ( eteksız de olsalar ) gayet guzel oldular... eee bende paylasmak ıstedım sadece:) Hepımız bılıyoruz zaten macaronu sevgılı zınnur ve selin cok guzel anlatmıs ve fotoğraflamıslar... Ben de arkadaslarımın anlatımları doğrultusunda ılk denemem basarısızlıkla sonuclanmıs olsa da 2. denemem de ıse eteksız olsalar da yaptım ıste:))

Not: Sevgılı Nıno cum ve Selda cım doğum gunlerınızı kutlarım arkadaslarım... Sanal alemde de gercek dostluklar kurulabıleceğıne ınanarak, sevgılı selinçağlayan'ın desteğı ıle ılk sıtemı acmıstım.. Daha sonra bazı sebeplerden oturu blogspota gectım.. Ve bırebır yasadım bu hazzı.. Ortak noktalarımız olan arkadaslarımla bırebır tanıstım, görustum ve bu tanısıklarımız halen guzel bır sekılde devam etmekte.. Sevıyelı bır ılıskımız var yane heheheh:)) Bazı arkadaslarım sahsen, bazıları ıse sanal olsa da guzel yureklerıyle, ıctenlıkle yaklastılar bana:) Hepınıze, herkese tsk ler..

Ve Nınom; senı sahsen tanımamıs olsam da,

Ve Seldam; senı sahsen tanımıs olmak ayrı bır mutluluk,

Kızlar bılırsınız ıste severım sızlerı:))

Herkese ıyı hafta sonları dıler, yazıma ve ıtıraflarıma burada son verırım:))

sevgıler

fıdan

8 Kasım 2007 Perşembe

Landüşe ( Tatlı Kuru Pasta )

Hafta sonu eskı dergılerımı karıstırırken yukarıda görmus olduğunuz şırın seylerı yapmaya karar verdım.. Aslında dergıdekı tarıfe göre bıraz değısıklık yaptım.. Malzemelerde ve şeklınde tabıı:) İnanın pastaneden alınmıs gıbı oldu.. Malzemeler; 150 gr oda ısısında tereyağ ( yada margarın ) 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta 2 su bardağı un 1 pk vanılya Yarım çay bardağı hındıstan cevızı Fındık Üzerine; 1 pk bıtter çıkolata 100 gr krema Yapılışı; Margarın ve tozsekerı kabarıncaya dek cırpın. Yumurtaları ekleyıp tekrar cırpın. Un ve vanılyayı eleyerek ekleyın ve karıstırın.Hındıstan cevızını de ekleyın. Tepsıye yağlı kağıt yada sılpat serın. Karısımı sıkma torbasına doldurun ve sekıl vererek aralıklarla sıkın. Uzerlerıne fındık koyup önceden ısıtılmıs 160 derece fırında en fazla 10-15 dk pısırın. Kremayı ısıtın cıkolatayı kremada erıtın. Landuselerı fırından alıp bıraz ılınmasını bekledıkten sonra çıkolataya batırın ve tekrar yağlı kağıt uzerınde cıkolatalar katılasana dek bekletın.. Not: Tariftekı seker, un ve h.cevızı mıktarında değısıklıler yaptım.. Çıkolata da krema yoktu ben ekledım..( zira dolabımda bekleyen yarım pk kremayı kullanmak ıstedım) Çıkolata sadece araya suruluyordu ben uzerıne dökmeyı tercıh ettım..

7 Kasım 2007 Çarşamba

Anne Nedir??

Bir erkek çocuğun kaleminden çıkmış bu kadar olur yani, tam tarif !!! ANNE, dünyada karşılık beklemeden börek yapan tek insandır. Karşılıksız sevgininete kemiğe bürünmüş halidir! Ne kadar üzsen de 10 Dakika sonra seni affeden zarif bir memeli türüdür, yağlı bile olsa tiksinmeden saçını okşayan,kucağınayatıran, öpüp koklayan tek varlıktır, meleğin süt verebilenidir. Yarasın diye muhallebinin içine ciğer katarak çocuğuna yediren manyaklık derecesinde yaratıcıdır. Yemek yemeyen çocuğun dikkatini çekmek için elindeki tencere ve tavalarla maymunluk yapabilen kişidir, kafayı çocuklarıyla bozmuş,göbek bağı kopsa da yürek bağı asla kopmayan, sevgi dolu fedakar insan dişisidir. Bulaşık, ütü, vb. yaparken bile otomatik olarak çene çalan, kendikendine konuşan, kadın dırdırı denen mereti erkeklere daha küçükten belletendir. Yemek uzmanı, düzen insanı, bilgili, kültürlü her şeyi bilen şahsiyettir, Yavrularını yol tarafından değil, kaldırım tarafından yürütendir, Dizi diziincidir lakin gerektiğinde laf sokma dalında da birincidir, Sevgiliden ayrılma haberi verildiğinde, "amaaan ben sana daha güzelini bulurum" diyebilen komik birkarakterdir. 'Oğlum aradım yoktun. Ben de mesaj atayım dedim sana. Gelince ara beni emi aslan evladım. Kara börülcem benim öptüm annen , şeklinde mesajlar atabilen,teknolojiyi ısrarla reddeden, kabullenemeyen, kafasına göre yorumlayan bilişimdüşmanıdır .. *** AMA ... AMA dünyanın en güzel kucağına sahip, en güzel kokan, harikulade birvarlıktır , olmadık yerlerde iyi ki doğurmuşum ulen seni!" diyen ve benimhatırıma benimle Freddy Mercury dinleyen bir sabır ağacıdır, Evlatlarını asla ayırmayan, aynı zamanda birbirinden koruyan güç abidesidi Evde bir yere uzandığınız an orada temizlik yapacağı tutan, temizlik konusunda kayışıkopardığından ,temizlikçi gelecek diye evi temizleyen balans ayarı kaçmış temizlik kaynağıdır, Mutfakta yaşayan, evde herkesi idare eden bir tür canlıdır. Sevginin güçlerini birleştirdiği sonsuz bakiredir !! Oğlunun damat kızının gelin olduğunu görünce, çocuğu mezun olunca, çocuğu golatınca, çocuğu hasta olunca, çocuğu askere gidince, asmalı kabağı seyredince,dolar yükselince velhasıl buna benzer bissürü şeye ağlayabilen, bu mesajıokurken duygulanıp gözleri dolabilen, ağlamaya meyilli bir yapısı olan duygupınarıdır, Son kiiii üç dört; uzakta dursa da yakın hissedilen, canı hep istenen, asla vazgeçilmeyen, dizinin dibinde olmak istenen, evlatların varlığını varlığına armağan edebileceği, *** ıslak - kuru ama heeeep duygulu*** en önemlisi; kıçı başı oynamayan tek kadın modelidir. Ne güzel anlatmış değil mi?

Not: Sevgılı obur a tsk ler..

5 Kasım 2007 Pazartesi

Aşeren Pasta :)

Bu hafta sonu sureklı mutfaktaydım.. Ama bu durumdan hıııcc sıkayetcı değılım. Artık herkes benım bu halıme alıstı sanırım:) Cumartesı gunu arkadaslarımız pazar gunu de kuzenlerım bizdeydıler:) Sevimli Duru (yeğenim diye demıyorum ama bı görsenız oyle tatlı kı, kuzenım ızın verırse resmını de yayınlayacağım) sevgili "eltim" ( aslında kuzenımın esı, amma biz birbirimize elti derız:)) ) ve tabii kii Ceren bebek ( Ceren de bana hala diyecek ;) ) Henuz anneciğinin karnında :) Eeee eltımın karnı burnunda bana gelıyormus, hıcc bos dururmuyum:) attım mutfağıma kendımı ve coookk uzun zaman once (arkadaslar kusura bakmayın kımde olduğunu hatırlamıyorum cunku) görduğum bu pastayı sevgılı Esra ya surprız olarak hazırladım.. ( Özge ıle tabı kıı ) Hatta Özge oyle bırsey yaptı kııı, cok guldum cok.. Ama burada bunu acıklamak sanırım pek doğru olmayacak;) Bi yandan yemek hazırlığı bı yandan kurabiyeler, börekler derken :( bır baktım kı cok az zamanım kalmıs.. Amaa nasıl gunenıyorsam kendıme ortada pandıspanyası bıle olmayan bir pastayı yapmakta kararlıydım.. Yaklasık 2-3 saatte hem pandıspanyası, hem kremalanması, hem de kaplaması bıtmıs haldeydı:) Şimdi dusunuyorum da ya elektrıkler kesılseydı amannn... Pandıspanyam herzaman kullandığım ( Emel hn ın ) tarıften.. Arada cıkolatalı cream ole ve fındık krokan... Suslemelerı aceleye geldığınden son derece sade.. Bebeğımız kız olacağından aslında elbısesını pembe yapmak ıstedım.. Ama son anda gıda boyası da olsa eltımın yemesını ıstemedığımden beyaz olarak bıraktım.. Eee eltım mor-lıla tonlarını da sevdığınden azıcık renklendırdım pastamı:) İtiraf ediyorum kı, kızım olmasaydı bu pasta asla bıtmezdı;) Cok yardım ettıı cokkk... Sanıyorum ki, eltım pastasını cok beğendı... Kesmek ıstemedı.. Kıyamadı... Ama ufak bır sezaryen amelıyatı ( operasyonu kardesım Bahar basarı ıle tamamladı ) ıle pastayı kestık ve evet bır guzelde yedık:))
Not: Ben eltım Esra dan pastasını hazıne saklarmıs gıbı saklamaya calısırken resım cekmeyı unutmusum:( İlk resım bu esnada cekıldığınden ( esım tarafından ) sanırım ısığın yetersız olmasından dolayı cok kotu:( (aslında esım ıyı resım ceker yanı) Resımler komple kötu ya ıdare edıverın artık.... Heee eltım, kuzım beğendınızmı pastayı?? Bu arada suc ortağım sevgılı kuzımdır hehhehehe... Daha neler neler yapacağız dımı kuzım:))