Pages

17 Eylül 2007 Pazartesi

Sebo'nun Fareleri:))

Önce sevgili günebakantarlaları nda görmüştüm bu şirin pastayı ve bayılmıştım.. Sonrasında ise emel Başdoğan ın kitabında... Yani uzun zamandır yapmak istediğim bir pastaydı kendileri..Kısmet sevgili damadımızaymış..
Kardeşimin nişanlısı askerden izne gelmişti.. Dün akşam da sğolsunlar bizi iftara davet ettiler..Eeee, boş elle gitmek olmaz deyip, hemen girdim mutfağa.. ( artık ne alakaysa fareli pasta, ama fırsat bu ya;) ) başladım pastamı yapmaya..
Önce sevgili acemişef in daha önce beceremediğim pandispanyasını yapayım dedim. Yılmadım bu kez kesin olacak diye:(( ama yine olmadı maalesef..bu arada saat öğlen 13:30 haydaaa... Ortada kekim bile yok ve ben kocaman pasta yapma hayali kuruyorum.. Hemen yaptım meşhur kakaolu pandispanyamızdan... Bu arada kakaolu fındıklı cream ole mı, ve krem şantımı cırptım attım dolabıma... Kekim pişti ve daha tam anlamıyla soğumadan kestim kekimi... Aman ne zor oldu yarabbim.. yanlardan kek parcaları koptu.... Elimde bile tutamıyorum katlarını oyle yumusaktı kii... Dedim ki, bu pasta kesin olmayacakk:(( Ama yolumdn dönmedim. Olsa da olmasa da yapmalıyım diye... Neyse, kremalayıp, krem santisini sürmem kolay olmadı yani.. İlk defa..Demekki neymış, tum bunlar daha önceden yapılmalıymış.. Bu arada kızım ve yeğenim sürekli olarak yanımdalar ve bir de meraklılar ki sormayınn... Fidan abla, nasıl yapıyosun, neden oyle yaptın, bu ne , bız de yapıcazz filan beni yediler yanii... En sonunda verdım ellerıne bır hamur;))) ama resımlerı cekmeyı unuttum tabii... Yok onu tadıcaz, yok bundan yıyıcez derken saolsunlar bulasık bırakmadılar bana... Herseyi sıyırdılar bır guzel.. Tabi bu arada bende konsantrasyon sıfır:( Hani normalde beklenirya o kremsantı bıraz sertlessın dıye... Nerde daldırdım bıcağı... Yani calısması zor bır pasta oldu benım ıcın... Tüm bunlarla uğrasırken ben bir gün önceki pastamı almak ıcın sahıbı geldı.. Bende önlük kafam da bandanam hehehehe... Heryer nişasta ve mutfak rezalet :)) Tabii laf lafı actı benim pasta kaldı da kaldı.. Minik kalıplar bulamadım. Eşim bir gün önce ben Burçin deyken sağolsun ortalıkta ne kadar kalem varsa kaldırmışşş:( Kapakları benim kalıplarım olacaktı halbuki:((
Sonucta cok kısa zamanda ancak bu kadarını becerebıldım.. Ama yıne de sevdim pastamı.. Kızlar hepsıne ısım koydular:)) Şimdi resimlere bakınca farkediyorum ki, uykucunun yastığını, pembe fareciğin peynırını unutmusum:( Resimler de son anda paketlenmeden hemen önce cekıldığı ıcın uzerlerınde nısastalar fılan kalmıs.. Cok amatörce değil mi?? Ama davete giderken bır guzel fırcaladım kendılerını nısastadan eser kalmadı heheheheh....
Bugun hastayım ve evdeyım aslında... Ama blog askına deyıp kaltım yatağımdan :)) Bu arada kızım bugun anasınıfına basladı.. Bu halimle okula gittim.. Cnm ne kadar tatlılar hepsi.. Ve yine mutfağıma gıreceğim... Aksama eşime yemek, kızımın yarın okula göturmesi için de henüz karar vermediğim birseyler hazırlamalıyım... Sahi ne yapsam kızlar????
Bu tek şirincikte, yeğenim Sena için yaklasık 3 dk ıcın de yapıldı... Malum pastadan parcalar artınca, eeee Sena da bana sipariş verince, annesi de yeğenımı almak için kapıda bekleyince hemen hiç dikkat etmeden yapıverdim... Görüyorsunuz dimi renkler tane tane kalmıs ıyı yoğuramadığım ıcın...Ama bu da noktalı farecik cnm.. Özellikle yaptım, dermiiişşiiiiimmm.))) Not: Arkadaşlar resimleri ben yarım çekmiyorum. Şablondan kaynaklanan bir durum bu.. Şablonumu değiştirmek istiyorum, fakat hersey siliniyor sanırım:( Bunu bir yolunu bilen arkadaşlar ltf bana yardım edermısınız? Hee , bu arada blogger ın kendı sablonlarından kullanmak ıstemıyorum...... Belırteyım dedım:))

18 Kişi ne demiş?:

lezzetlilerim dedi ki...

Fidan sen ne beceriklisin canım ya! Bu kadar zamanda bu güzel pastayı yapmışsın. Nedense benimkindede aksilikler oldu.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Fidooooooooo süperr olmuş bacımm bu süperrrrrrrrrr....Ne ara karar verdinde yaptın sen bunu..Ben 6 tane ayıcıkla tüm gün uğraşırken..Anam anam anmmm..

Ellerine sağlıkkkkkk

Adsız dedi ki...

Selam Fidancım bu ne marifetler maşallah sen bu süratle yakında fidaneli pastanesini kurarsın..Söölemedi deme..Koccaman öptüm.İyi ramazanlar olsun.Becerikli arkadaşımmmm..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Fidan'cığım ellerine sağlık. Kısa sürede yine de çok uğraştırmalı bir pasta yapmışsın ve tamamlamışsın başarıyla. Daha ne olsun. Şablon değiştirince bilgiler silinmiyor aslında. Bloggerdaki şablonları seçeceksen eğer önizlemeye tıklayıp nasıl görüneceğine bakabiiyorsun değiştirmeden. Bilgin olsun.
Sevgiler,

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canimcim, beni oyuna davet etmistin gecen hafta ve ben ancak simdi oyuna katilabildim, umarim gücenmemissindir bana bu kadar gec kaldim diye ama malum rahatsizligimdan dolayi biliyorsun iste. Ama artik geri döndüm ve iyiyim ve yine aranizda olmaktan mutluyum. Minik fareciklere bayildim ne güzel hayat vermissin onlara ben hayatta yapamam herhalde. Ellerine ve emegine saglik ve görüsmek üzere öptüm canim. Hoscakal.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Pasta meşakkatli olmuş ama güzel olmuş be Fidan'cım ;)) Ellerine sağlık
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Fidan'cığım,ne kadar beceriklisin canım.Pastan süper olmuş hemde çokkkk superrr.Harikasın canım,başka ne diyebilirim ki sana..))

Ellerine sağlık Fidan'cığım..

Sevgilerle

NiNo dedi ki...

canim ellerine saglik cok seker olmus fareler bende emel hanimin kitabinda gormustum bu pastayi ancak zor diye hic denemedim sonra hulyanin sayfasinda gordum bayildim ama yine denemedim en son kardesim tutturdu abla yazin kesin istiyorum bu pastadan kizima diye :D o zaman sivadim kollari farelerimi yapmistim ramazandan once simdi hale pastayi yapicam :D ama hala bir bahane bulamadim pasta yapmak icin :D harika olmus canim en kisa zamanda denicem bakalim ne zaman :D

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık süpersin valla o kadar kısa sürede böyle bir pastayı yapmışsın ya tebrik ederim seni.

cennebazz dedi ki...

çok şeker bu fareler.bayıldım pastaya .ellerinize sağlık.

ufukmutfakta dedi ki...

Fidan, o kadar acelede bundan daha iyisi olamazdı. Süper olmuş, ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

azızem; becerıklı olmak ne haddıme:))sadece amaca ulasma cabası...

pastardam burcınım; walla bacım bı anda karar verdım..yoksa sendeyken yapardık farecıklerı;))

Bilge cım; cnm hosgeldın..oda kapandı görusemez olduk:( hehehe pastane kurmak hee ne guzel bır hayall:)) bende senı öptum cnm.. yıne beklerım.

Burcın cım; cok tsk ler. beğenmenız benı mutlu edıyor.. cnm acıklama ıcınde ayrıca tsk ler. fakat ben blogger ın sablonlarından kullanmak ıstemedığımden sılınıor:( mecburen bunda karar kıldım ama yıne de memnun deılım.. bakalım:)

kevser cım; sana da cok cok gecmıs olsun cnm.. ben yapabıldığıme göre sen neden yapamayasın;))

evcılıklezzetlerım; cok tsk ederım:)

damak tadım; cok tsk ederım..becerıklı olarak nıtelendırılmek pek hosmus:))

nıno cum; walla bendekı sanırım cahıl cesaretı:)) karartım gözumu.. bıde aklıma dustumu benım ılla yapmalıyım.. walla senın yerınde olsam kesın catlardım ben heheh... mutlaka denemelısın sandığın kadar zor olmaz..hem farecıklerınde hazırmıs zaten;))

selservıs seldam; cok tsk ederım:)

duygu cum; öncelıkle hosgeldın demek ısterım sana:) ben sureklı olarak bakarım senın sayfana::)) cok guzel pastaların var tebrık ederım.. ayrıca pastamı beğendığın ıcın de tskler..

ufuk cum; hosgeldın.. senın gıbı bır ustadan yorum almak ne kadar onur verıcı oluyor bır bılsen:)) gercekten butun samımıyetımle soyluyorum ki; uzun zamandır hergun sıtesını bılmem kackere tıkladığım hayranlıkla pastalarını suzduğum kısıden yorum almak cok hos..gercekten cok tsk ler..

Adsız dedi ki...

FİDANCIM BİLİRSİN BEN SENİ VE YAPTIGIN SEYLERI COK SEVERIM BANA HER ZAMAN HER KONUDA COK YARDIMCI OLUYORSUN ÇOK TESEKKUR EDERIM CANIM AMA KUSURA BAKMASSAN BU PASTA İĞRENÇ GORUNUYOR :( HATTA BÖĞĞĞ DIYEBILIRIM BU PASTAYI GORDUKTEN SONRA BEN YAŞPASTA YEMEMEYE KARAR VERDIM ARTIK... KUSURA BAKMASSIN ARTIK HER ZAMAN ÖVECEK DEGILIZ DEMI ARKADASIM:))

Adsız dedi ki...

sevgili isimsiz arkadasım; keske ısım belırtsenız de kım olduğunuzu bılsek:)) tabı kıı herzaman övgu beklemıyorum zaten:) tum elestırılere acığım... belkı de fareler olduğu ıcın böyle dusundunuz.... bılemıyorum.. o zaman sıze de sızın sevdığınız bırsey yaparız:))

sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

FIDANCIMMMMMMMM BENIM BENNNNNNNNN :))))

Adsız dedi ki...

Aşkınn cım; :)) sen ıstanbul a gel sana ozel yapıcam bu pastadan ;))

sevgıler
fıdan

Hülya dedi ki...

Aaaaaaa farelerden yapmış Fidan dedim;))
Hem de onca meşakkate rağmen...
İfadeler çoook benzemiş.Emeğe yürekten saygı;))

Adsız dedi ki...

Hülya cım; amanınn sen mı geldın:)) cok sevındım..yapmaya calıstım sadece Hulya cım, tabıkı senın gıbı harıka seyler yapabılmek ıcın, cokkk calısmam lazım cookkk:((

sevgıler
fıdan