Pages

19 Eylül 2008 Cuma

Kahveli ve cevizli dilimler

Az laf çok iş efendim:) Kuzucuklarım, evim, eşim, kendim derken sanırım uzun bir süre hayat felsefem bu şekilde olacak.. Sabah kalkıp önce paşamın sonra kızımın karnını doyurup, kızımla ödevlerini tekrar edip, okula hazırlayıp, beslenmesini hazırladıktan sonra yine oğlumu doyurup, kızımı okula gönderip oğlumu yıkayıp, sonra yine karnını doyurup:) evi toparlayıp, kendimi yıkayıp, oğlumu doyurup ( alt açmalarımızı saymıyorum bile :) ) yemek yapıp, kızım gelince ödevlerini yapması için başında bekleyip, oğlumu doyurup, yemek hazırlayıp, ortalığı toplayıp:) ( artık babamız evde, oğlanı kendisine bırakıp ) kızımla ilgilenip beraber biraz uyuyup, uyanıp oğlumu yine emzirip, geceleri de yaklaşık 1,5 saatte bir emzirerek geçince günlerim çok laf az iş demek kalıyor geriye:)) Aralarda anneme yada kardeşime paşayı emanet edip mutfağa girip birşeyler yapmaya çalışıyorum:)) İşte onlardan bir tanesi... Çok pratik ve bir o kadar lezzetli oldu, kesinlikle denemelisiniz benden söylemesi;)) Malzemeler; 125 gr tereyağı yada margarin 200 gr çikolata 1,5 tatlı kaşığı nescafe ( arttrıp azaltabilirsiniz yada hiç eklemezsiniz ) Yarım su bardağı tozşeker 1 adet yumurta 1 pk vanilya 1 su bardağı un ( tepeleme değil ) Yarım su bardağı ceviz Yapılışi; Yağı ve çikolatayı beraberce eritin. Kahveyi ekleyip eriyene dek karıştırın. Şeker, yumurta ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, unu eleyerek ekleyin.. en son cevizleri ekleyip önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk kadar pişirin.. Not: Kalıbınızın çok büyük olmamasına dikkat edin.. Küçük boy borcamda pişirilebilir.. Fırında fazla tutmamaya özen gösterin, içinin kurumaması gerekli.. Fırından aldıktan sonra sakın hemen kesmeye ve servis yapmaya kalkışmayın, kalıpta soğuduktan sonra dilimleyin.. Ben üzerine eritilmiş çikolata gezdirdim, siz sos, beyaz çikolata vb ile süsleyebirsiniz.. Veeee, kesinlikle bu içi ıslak ve nerdeyse her lokmada ağzınıza gelen kahve lezzetiyle cevizin uyumunu çok seveceksiniz..

10 Kişi ne demiş?:

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

oo süper görunuyorlar, vallahı yanında olsam onlardan en az 2 dılım yerdım elıne saglık cnaım

pastacik sezer dedi ki...

fidan vallahi pes diyorum sana bunca işi halledip birde mutfağa giriyorsun bravo diyorum sana.maşallah nazar değmesin süper anne :))

çınarkurabiye dedi ki...

fidancım çoktandır yoktum..hemen sana uğramak istedim..gözünüz aydın canım bebeğiniz analı babalı büyüsün..umarım herkes için faydalı
insan olur..görüşmek üzere

kalbegidenyol
gözde

elif dedi ki...

canım anlattıklatın bana h,ç yabancı değil hatta hemen hemen aynı ama değer gülüm paşalarımız sağlıklı olsunda biz hepppp böyle koşturalım
selamalar

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

Fidan abla Allah sana kolaylık versin vallahi. Bir çikolata hastası olarak okurken ağzım sulandı. Gerçekten çok lezzetli görünüyor tadınıda tahmin etmeye çalışıyorum.
Sevgilerimle,

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Fidancığımmm okurken ben yoruldum...

Kimbilir sen ne haldesin... Allah sana güç kuvvet versin canımcım...

Bunca yoğunlukta bir de mutafağa girip bu harika yapmışsın... Yapmakla da kalmayıp bizler için sitene aktarmuşsın... Vallahi bravo sana...

Ellerine sağlık... Sevgiler...

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

nefis görünüyor fidan.ellerine sağlık.ayrıca günlük hayatını anlatış tarzın süperdi.çok güldüm.eski günlerimi hatırladım desem yalan olmaz.:)
(çok da eski olmasa da)

fidaneli dedi ki...

zuhal cım, gel al hepsı senın olsun:) afıyet seker olsun..

sezer cım, super annelik nerdeee bacım.. ıste mcbur yapıyorum bıseyler :P cocuk, koşa aş bekler hehe:))

gözde cim, hosgeldın:)) cok tsk ederım cnm.. amın umarım dedığın gıbı olur cnm sağol..

elif cım, bılmezmıyım al benı vur sana yanı:)) Allah yardımcımız olsun cnm..

zülbiye cim, tadını tahmın etmeye çalışma bence giriver mutfağa en fazla 10 dk alıyor yapımı;) kolay gelsın

aysel cım, hosgeldın.. tsk edıyorum.. ya evet aslında yapmaktan cok son zamanlarda yapılanları yayınlamak daha zor gelıyor:))

semra cım, merhaba... walla ben evlenmeyı bıle aklımın ucundan gecırmezsen 2 cocuklu bı hatgun oldum cıktım:)) cocuklarla beraber buyuyoruz ıste oynaya oynaya heheh:))

sevgıler herkese

pelince dedi ki...

Okuduklarımın benzerlerini bende yaşıyorum..Büyüdükçe yapılan işler azalmıyormuş meğerse bende onu farkettim:)

Kek nefis ,elllerine sağlık..

Hülya dedi ki...

Bebeğinle mutlu huzurlu bir ömür diliyorum.Kızını da çok öperim elbet.Paşana tekrar hoşgeldin der,iyi bayramlar dilerim...

Bir gününü anlatmışsın ya unutmuşuz doğrusu hep aynı yollardan geçtik.Zor ama güzel günler.Keyfini çıkarmaya bak.Zaman geçiveriyor.