Pages

3 Aralık 2008 Çarşamba

Kabak Tatlısı ve Pastası

Kabak tatlısını ben ve eşim severek tükettiğimiz halde kızım ağzına dahi sürmüyor.. Ama itiraf etmeliyim ki, kabak tatlısını annem kadar güzel yapamıyorum.. Annem, işin sırrının şekerinin çok olmasına, şerbetinin koyu olmasına ve asla hazır soyulmuş dilimlenmiş kabak kullanılmamasında olduğunu söyledi.. Bir de tatlı pişerken sürekli başında beklediğini biliyorum. Annemin tarifiyle tatlımız şu şekilde pişiriliyor, Malzemeler;
  1. 2 kg kabak
  2. 1,5-2 kg ya yakın şeker
  3. Su ( oldukça az yaklaşık yarım çaybardağı kadar )
  4. 2-3 diş karanfil

Yapılışı;

Kabaklarımızı soyup dilimleyelim ( bu aşama benim için oldukça zor:( ) Derince bir tencereye kabaklarımızı dizelim. Üzerine şekerimizi boşaltalım. Suyumuzu ve karanfillerimizi ilave edip kısık ateşte taşma ihtimaline karşı gözümüz tenceremizin üstünde kabaklarımız iyice yumuşayana dek pişirelim..

Annemin ısrarla soyulmuş kabak alma demesine rağmen gittim aldım.. ( napiim nerde bende o bilek, soyamıyorum işte:( ) Ohhh dedim amma da kolaymış yahu, hemen dilimledim ve pişirdim.. Ertesi gün gelecek olan misafirlerime bu şekilde ikram etmemin çok sıradan olduğunu düşündüm ve ne yaparımmmm diye düşünürken, ( bir yandan da elmalı turta yapıyordum, yarısını kabaklı yaptım.. fena olmadı fakat elmalılar kadar lezzetli de olmadı.. belirtmeden geçmek istemedim ) pasta şeklinde sunamk geldi.. ( zaten başka ne gelirki benim aklıma ) Ara katlarına tabii ki pandispanya konarak gerçek bir pasta haline getirilebirlir. Fakat ben son dakikada karar verdiğim için sadece kabaklarımı blendırdan geçirdim. Bir kat kabak, bir kat şanti olmak üzere pasta şeklini verdikten sonra sos ve cevizlerle süsledim..
Not: Annenizin sözünü dinleyin.. Annem, ben sana demedim mi?? demekte çok haklı çookk... Birde isim vermeyeceğim ama birçok pastacılık malzemesi satan yerde kolaylıkla bulunan bir sos aldım.. Aman yarabbim tam bir rezaletmiş.. Bir daha asla almam.. Ne kıvamı kıvam, ne de tadı tat.. Peki ben ne yapıcam şimdi bu koca sosu:(

8 Kişi ne demiş?:

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

nefis olmuş tatlı ellerine sağlık bayılarak yerim ben kabak tatlısını. Pasta içinde değişik bir fikir olmuş. Hiç aklıma gelmezdi ben hep pandispanyalı yapıyorum.
Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

canım tebrik ederim herşeye yetiyorsun. fikir denenmeli pasta kabaklı eline sağlık

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık güzel olmuş cnm

anilmert dedi ki...

canım iştahım kabardı gercekten çocukların ve eşin yasadı senın harikasın

Adsız dedi ki...

blogunuz çok hoş tebrikler ayrıca kabak tatlısına hayır diyemeyenlerdenim, ellerinize sağlık sevgiler....
lezzetistasyonu....

Adsız dedi ki...

selam.çok güzel ve iştah açıcı bir blog...emeğine sağlık

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis olmuş bu haliyle canım..İyiki böyle yapmışsın..Ellerine sağlık Fidan'cığım..


Şimdiden bayramını kutlayıp sevgilerimi gönderiyorum tatlım..

meleginmarifetleri dedi ki...

Nefis olmuş benceellerine sağlık.
İyi bayramlar canım..
Hoşçakal....