Yıllar önce yengemden aldığım minik Alman Pastalarının tarifini daha önceleri paylaştığımı sanıyordum, yanılmışım:))
Buyrun tarif;
Hamur İçin Malzemeler;
- 5 çorba kaşığı pudra şekeri
- 150 gr oda ısısında tereyağ ( margarın )
- 40 gr yaş maya
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 su bardağı süt
- Un
Krema Malzemeleri;
- 1/2 lt süt
- 1 yumurta sarısı
- 5 çorba kaşığı tozşeker
- 2 çorba kaşığı un
- 1 pk vanilya
Not: Çiğ yumurtadan rahatsız oluyorsanız en başta ekleyip pişirebilirsiniz. Ben bu kez krema soğusuktan sonra içine bitter çikolata eritip koydum.. İsterseniz limonlu vs.. çeşitlendirebilirsiniz..
14 Kişi ne demiş?:
Fidancım çocukluğumun en sevdiğim lez
zetidir.Ellerine sağlık harika olmuş
sevgiler...
Ellerine sağlık fidancım.Eşim çok sever alman pastasını.Kolları sıvayalım da süpriz olsun :)
derya ablacım, doğru wallahı:)) eskıden ne meshurdu dımı.. ama bazı yerler ıcıne krem santı koyarlardı.. sımdılerde hıııccc almıyoruz bız;)
tınker bell cım, merakla ben de beklıyorum yorumlarınızı:))
Beni akşam akşam çok güldürdün be arkadaşım :) Buu pastayı da ben çok severim yaparsın artık gelince kimbilir ne zaman olcak ama :)
Çok güzel görünüyor ve bana eski günleri anımsatıyor bunlar Fidan'cığım. Tatillerde İstanbul'a, teyzeme gittiğimizde Fenerbahçe'deki bir pasta fırınından alırdım Alman pastasını. Ne güzel yaparlardı!
Almanya'dan geldiğimizden midir nedir bizim evde de olduça sık yapılır bu pastacıklar!!!
Sevgiler,
Evren
Ellerine sağlık canım çok iştah açıcı duruyor..:))
nasıl güzel görünüyor.sanki makineden çıkmış gibiler.aynı aynı ve nefis.
Pasta hamuru kabardıktan sonra ne yapıyoruz. Kaç derecede kaç dk pişecek?
hepınıze tsk ler arkadaslar.. krema yerıne santı, ganaj yada ıstedığınız herhangı bır dolgu malzemesıde kullanabılırsınız bu arada:)
sevgılı adsız, hamur kabardıktan sonra yuvarlak sekıllendırıp pısırıyoruz.. pısen toplar soğuduktan sonra tam yatau değıl bıraz ustten alta doğru verev sekılde ağızlar kesıp kremasını dolduruyoruz.. uzerınei pusra sekerı yada erımıs cıkolata ıle kaplıyoruz..
sevgıler
yazmayı unuttum, ben mayalı hamurlarımı fırının orta katında ve dusuk sayılabılecek bır ısıda 150-160 derecede pısırıyorum.. 20*25 dk yeterlı olacaktır.. uzerı pembeleştığınde tamamdır:))
Bayılırım bu pastaya tarifi deniycem. ellerine sağlık
off internet gitti yazdıgım koca yorum silindi:( Neyse özetle şunu diyordum:) Nihayet denedim ve bayıldık. Çok güzeldi. Teşekkürler.
Hemen geri geliyorum o zaman:) tarifi kaç kere not ettim ama her defasında bişey çıktı yapamadım bugune kısmet old tesadüfen misafir de geldi herkes çok begendi bu pastayı. Yalnız ben kabarma payını iiyi düşünemediğim için:P Benimkiler hamburger gibiydi. O kadar kabardı ki çatladı patladı heryerinden:) Ama tadı nefisti;)
Yorum Gönder