Pages

20 Şubat 2012 Pazartesi

Paluzeli Kek


Bu aralar tahin&pekmez ile aramız hiç olmadığı kadar iyi.. Belki de geçen kış yakalandığım gribin korkutucu etkisiyle bu kadar iyi anlaştık bu sene :) Bu yıl çok şükür hastalıksız bir kış geçiriyoruz. Aman dilimi ısırayım :) Bu kez soslu bir kek istedi canımız.. Ne yapsam, ne etsem diye düşünürken rahmetli ananemin çok yaptığı bir tatlı vardı neydi neydi uzunca bir düşünme sürecinden sonra pekmezle yaptığını hatırladım.. Biraz araştırdıktan sonra değişik ve lezzetli bir kekim oldu..

Kekini daha önce yaptığım tahinli&pekmezli kekin tarifyle yarım ölçü yapıp büyük borcamda pişirdim.

Paluze kısmı için;

2,5 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı pekmez
1,5 su bardağı su

Tüm malzemeyi karıştırarak koyulaşana dek pişirdim. Fırından çıkan kekimin üzerine sıcak paluzemi döküp üzerine üzümler sepiştirdim..

5 Kişi ne demiş?:

birdilimdus dedi ki...

mmmmmmmmmm demek Paluze pekmez ve nişastaymış ellerine sağlıkkkkk!!!Nefiisss görünüyorrr....

Sevgiler,
Evren

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

hazir kahvemin yanina ne iyi giderdi simdi :-))

ellerine saglik

Nuray dedi ki...

kek gerçekten enfes görünüyor ellerinize sağlık..

fidaneli dedi ki...

sevgılı evren ve nuray, cok tsk ederım :)

fidaneli dedi ki...

sevgılı emel, bır daha kı kahve molasına kadar atıver fırına ;)