Pages

17 Şubat 2012 Cuma

Tahinli, Sarımsaklı, Yoğurtlu Havuç Kızartması


Siz hiç tahin, sarımsak ve yoğurt birarada denediniz mi? Evet kulağa pek hoş gelmiyor bu üçlü ;) Ben de ilk duyduğumda ıyyy demiştim :) Sonrasın da, bu çok kolay ve lezzetli olan mezeye azıcık bi miktarını ayırıp denemek istedim. Bir de baktım tümüne tahin karıştırıyorum ;)

Malzemeler;

Havuç
Yoğurt
Tahin
Sarımsak

dilerseniz bıraz da mayonez ekleyebılırsınız.

Yapılışı;

Havuçları ve sarımsağı rendeleyip sıvıyağda sotelıyoruz. Sotemız soğuduktan sonra yoğurt  ve tahınle karıstırıp servıs edıyoruz.

Not : Malzemelerde mıktar belırtmedım. 4 havuçla yapmıştım ben ve resımdekı tabak kadar elde ettım. Kıvamı ıstedığınız gıbı olana dek yoğurt, tahın ekleyebılırsınız. Ben 5 kasık yoğurt ve 3 kasık tahın kullandım..

Afiyet Olsun

1 Kişi ne demiş?:

Nuray dedi ki...

Ellerinize sağlık iştah açıcı duruyor:) tahini bir de marulla denemenizi tavsiye ederim....Sevgiyle kalın