Pages

6 Kasım 2008 Perşembe

Hamsili Pilav

Aslında kolay yada yalancı hamsili pilav demeliyim:)) Zira yapımı son derece basit. Genelde üst resimdeki şekli ile hazırlamayı seviyorum, servis sırasında hiç zorluk çıkarmıyor;)
Fakat bu kez üşengeçliğimden büyük borcamda yaptım.. Tek sorun servis sırasında biraz dağılıyor olması.. Malzemeler;
  1. 1 kg hamsi
  2. 2 su bardağı pirinç
  3. 2 su bardağı su
  4. Yarım pk zeytinyağlı dolma harcı
  5. tuz
  6. Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı;

Hamsileri temizleyip tuzlayalım. Önceden suda beklettiğimiz pirinçlerimizi ve dolma harcımızı sıvıyağda güzelce kavurduktan sonra kaynar haldeki suyu ekleyip pilavimızı pişirelim. Pilav dinlenirken, hamsilerimizi yağladığımız bir kaba sırtsırta dizelim. Pilavımızı içine boşaltıp üzerini kalan balıklarla kapattıktan sonra üzerlerine azıcık yağ gezdirip 200 derece fırında balıklar kızarıncaya dek pişirelim. Dikkat edin balıkların kurumasına fırsat vermeyin..

6 Kişi ne demiş?:

birdilimdus dedi ki...

Afiyetler olsun canım, gerçekten de çok şık olmuş, zaten çok sevdiğim bir lezzettir.

Sevgiler,
Evren

banu gökşin dedi ki...

canım benım nefıs gorunuyor hamsı pılavı cok severım sunum seklı nefıs ellerıne saglık sevgıler..

birdutmasali dedi ki...

mısır ekmeği ve hamsili her şeyyyyyy..
harikasın canım.
yavruları öpüyorumm. maşallah..

Renkli Kurabiyeler - Zülbiye dedi ki...

merhabalar
ellerine sağlık gerçekten çok şık görünüyor. Bende bir kez denedim bu pilavı ama bizim ailenin damak tadına pek uymadı beni kırmamak için güzel olmuş dediler.
Sevgilerimle,

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Fidancığım ellerine sağlık... Ben hiç denemedim Hamsili pilav... Yemedim de... Bu kış denemek istiyorum bakalım sevecekmiyim... Ama ben aşağıdaki açmalara ve de kumpire bayıldım... Senin ve eşinin ellerine sağlık... Sevgiyle...

Zerrin dedi ki...

Fidancım bende hasili pilavı tek kişilik porsiyonlarda yapmaktan yanayım servis ve görüntü itibariyle daha güzel oluyor gibi geliyor.Ellerine sağlık..