Pages

16 Eylül 2009 Çarşamba

Pastakolik Etkinliği " Lolipop Çubuklu Tatlılar "



Yaklaşık olarak 3 yıldır blog yazmama rağmen birçok arkadaşım etkinliklere evsahipliği yaparken nedense hiç bende bir etkinliğe evsahipliği yapayım dememiştim.. Son zamanlarda bende ki  ve birçok blogcu arkadaşımın üzerindeki rehavetten kurtulmak için iyi bir yol olduğunu düşündüğüm Pastakolik Etkinliklerinin yeniden başlamasıyla birlikte içimdeki anaç ruhum siz sevgili dostlarıma evsahipliği yapmamı fısıldadı:)) Hadi arkadaşlar bloglarımıza eski canlılığını kazandıracağını düşündüğüm bu etkinlikte birbirinden güzel tariflerinizle hem kendi bloglarınızı hem de benim bloğumu renklendirin:)

Etkinlik konumuzu Lolipop Çubuklu Tatlılar olarak belirledik. Aklınıza gelebilecek her türlü kurabiye, tatlı, tuzlu, çikolata vb. ile katılmanız mümkün.. Sadece çubuklu olması şartıyla:)

Ev sahipliğini üstlendiğim Lolipop Çubuklu Tatlılar Etkinliğine sadece blogcu dostlarım değil, sayfamı ziyaret eden fakat bloğu olmayan tüm dostlarım katılabilir..

Etkinliğe katılmak için bloğunuz varsa tarifinizin adını ve linkinizi, bloğunuz yoksa katıldığınız şehri, isminizi, tarifinizin adını ve resmini fidaneli@hotmail.com adresine göndermenizi bekliyorum.
 Son katılım tarihi 15 Ekim dir..

Sevgiler



Tüm etkinlik haberleri için ..http://yemeketkinlikleri-ayseyaman.blogspot.com/...

7 Eylül 2009 Pazartesi

Makyaj Malzemeleri Pastası ( 2 )



Şöyle bir durum söz konusu oldu, Derya hn için Nil hanımın pastasının benzerini yapmıştım :) aynı gün Nil hn aradı ve Elif hn için yaptığım pastanın benzerini istediğini söyledi..


Bana da sevgili Nil hanımın arkadaşı Selen hanım için hayalini kurduğu pastayı gerçeğe dönüştürmek düştü..

3 Eylül 2009 Perşembe

Kırmızı Kalp Pasta ( 2 )




Sevgili Derya hn erkek arkadaşının doğum gününde kendisine sürpriz olarak daha önceden Nil hn a yaptığım kalpli pastanın aynısını yapmamı rica etti.. Ama ben ufacık değişikliklerle hazırladım bu kez pastamı:)


Ayrıca davete gelen arkadaşlarına ikram edilmek üzere yapılan kurabiyelerimizde pastaya uygun olarak hazırlandı.. Derya hn ve arkadaşına nice mutlu yıllar diliyorum.

1 Eylül 2009 Salı

Böğürtlenli Limonlu Cheescake


Oğlumun doğumgününde yapmıştım bu şirin, tek kişilik cheescakeleri.. Sıcak havalarda hem soğuk hem de ekşi lezzetler pek hoşuma gider oldu.. Önceden ekşili tatları pek sevmeme rağmen oğluma hamile iken deli gibi vişneli limonlu yemiştim:)) Şimdilerde ise oğlum eşki tatlara bayılıyor:))
Tarif sürekli olarak kullandığım tarifim.. Sadece içine limon kabuğu rendesi ve damak tadıma göre ( arada tadarak ekledim ) limon suyu ilave ettim. Alt tabanı için bu kez kakaolu petibör kullandım. Muffin kağıtlarına paylaştırdıktan sonra kendi ellerimizle topladığımız böğürtlenlerden birkac tane içine koydum.. Piştikten sonrada süsleme için kullandım..

Bu arada headerımı hazırlayan canım arkadaşım Serap a teşekkürler...