Kahvaltı etkinliğini saat farkı ile kaçırmış bulunmaktayım:( Zaten ilk etkinliğim olacaktı, eğer katılabilseydim.. Neysee, ekmek nasılsa sadece kahvaltıya özgü birşey değil... Her daim yenebilicek bir besin öğesi olması sebebiyle, yukarıda görmüş olduğunuz bir somun ekmeğin :)) tarifini vermek istiyorum..
Malzemeler;
1+1/4 cup su
2 küçük kaşık tuz
2 büyük kaşık şeker
2 büyük kaşık eritilmiş tereyağı
1 adet çırpılmış yumurta
4 cup un
1+1/2 cup maya
Yapılışı;
Herzaman ki gibi, sırasıyla sıvı malzemelerimizi ekmek makinamızın kabına alıyoruz. Daha sonra tuzunu ve şekerini ekleyip, unu ilave dttikten sonra ortasını cukurlastırıp mayayı tam ortaya koyuyoruz. Makinamızın 1 numaralı programında pişmeye bırakıyoruzzz.. Sonrasında ise dilim dilim kesip hem yiyoruz, hem de yediriyoruzz:)) ( Gerçi ben beyaz ekmek yemiyorum ya neyseee)
Not: Makinada pişirdiğim ekmeklerimi buzdolabında 1 haftaya kadar saklayabiliyorum.
Ekmek makinası ile yapılan ekmeklerin tostları inanılmaz lezzetli oluyor.. (wallahi yedim de söylüyorum)
15 Kişi ne demiş?:
Walla misler gibi koktu bu ekmek :)) Bronz ekmekleri ben de öncelikli tercih ediyorum ama bu beyaz tenliler de bambaşka oluyor :))
Ellerine sağlık
Sevgiler...
Merhaba canım siteni ilk defa gezdim harika. bundan sonra daha sık görüşmek üzere canım.Herşey süper
Eline sağlık çok güzel görünüyor...Selamlar...
Fidan'cım bencede bu ekmeklerin tostu çok güzel oluyor. Evdeyken kalan ekmeklerimle yapıyorum, şahane oluyor. Ellerine sağlık canım, uzaklardan sevgiler...
..Sen daha tatile gitmedinmi?
Fidancığım gerçekten ekmek makinasında yapılan ekmekle tost daha lezzetli oluyor ellerine sağlık hele pastan süperrrr
Çift kaşarlı bi tosttaa banaaaa...AAAAyyyy yok yok , benimki bol nutellalı olsunnnn :)
Fidocum gıymatlım mis koktu bu be yaawww...Ellerine sağlık...Anam 2 günde ev kadını oldun çıktın sen başımızaaaa
fidancım, süper olmuş eline sağlık ben de ne zamandır evde ekmek yapmıyorum makineyi unuttum valla.. Bu akşam yapmak istedi canım şimdi bundan.
Görüşürüz :)
selin (www.selincaglayan.com)
EKMEK SÜPER GÖZÜKÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
canim valla yogunluktan ancak ziyaretine gelebildim hakkini helal et artik bana. guzel yorumlarin icin sonsuz tesekkur ederim. senin mamalari ancak gezebildim super seyler yapmissin ellerine emegine saglik su 1.5 aydir ekmege hasret biri olarak sanki ekrandan ekmeginin kokusu geldi burnuma :D benim icinde bi dis al aman fazla alma :D optum cnaim
Mrb,
ekmeklerin mis kokusu buraya kadar geldsi doğrusu
ellerinize sağlık harika keki de gözmü kesti
Canım, bayılırım sıcacık ekmek kokusuna...
Ellerine sağlık
sımmsıcak sevgiler.
Fidancığım misler gibi bir ekmek olmuş bu.Demek 1 hafta saklıyorsun bizde bu ekmekler pasta niyetine yeniyor.Ellerine sağlık.
sevgiler...
sevgili evcılık lezzetler im; ozellıkle aksamdan mk mı ayarlayıp sabah mıs gıbı ekmek kokusuyla uyanmak harıkaa:) Ev fırın gıbı yahu:)))
sevgılı özlemhan cım; ilk defa gelmıs olman serefıne öncelıkle hosgeldın sefalar getırdın:) Vee, sayfamı gezılecek vakıt gecırılecek kadar guzel bulmana sevındım:)) Evet bence de daha sık göruselım.. Her zaman beklerım..
sevgılı serınmavı m; çok tsk ler:)
sevgılı ebrulıtatlar ebrucum; wallahı bu aksam son kalan dılımlerle kasarlı tostlar yapılıp bır guzel yenıldı bızım evde:)) Bu arada yarın ben de gıdıyorum cnm:))
sevgılı mutfakta hos seda cım; çok tsk ederım.. pastamı da beğenmen pek hos:)) cok mutlu oluyorum yaptıklarım beğenılmeye layık bulunduğu vakıt:))
sevgılı pastarda m burcın ım; bacımm walla ev hanımı mı olsam ne bugun pek hostu ayol:))
selin cım; yoğunluğunu anlayabılıyorum:(( bır de sanırım bu sıcaklarda ekmek fılan pek tercıh edılmıyor.. ama arada yapmak lzım değıl mı??
sevgılı sarımutfak; çok tsk ederım cnm...
sevgılı nıhan cım; cnm nereye gıdıyorsun?? ne demek hakkını helal et anlamadım?? bırde neden ekmepe hasret kaldın ?? kusuruma bakma ltf:(( merak ettım, ltf bılgılendırırmısın??
sevgılı yesım; cnm hosgeldın:)) cok tsk ederım:))
sevgılı zerrın; cnm ben de kokusuna bayılıyorum, ama dedığım gıbı cok fazla tuketmek ıstemıyorum:(( ben herseyı yemek ama kılo almak ıstemıyorum:((
sevgılı cafe gusto cum; 1 hafta saklayabılıyorum, dedığım gıbı ben genelde cavdar ekmeğı yerım, esım de beyaz ekmek.. yanı ekmeklerımızı ayırdık:)))
yorumlarınız ıcın tsk ler
sevgıler
fıdan
Merhabalar,ekmeğiniz çok hoş görünüyor.Ben ağır ve tok ekmekleri pek sevmiyorum,fosur fosur yumuşacık olsun istiyorum ama evde yaptıklarım hiç öyle hazır satılan hazır ekmek unlarınki gibi olmuyor.Acaba bu ekmeğiniz nasıl,tavsiye eder misiniz?Bir de maya ölçüsü 1,5 teaspoon mu?
sevgili fusun hn hosgeldınız.. evet cup olarak yazmısım ama kasığın kucuk tarafı olacak.. fırın ekmeğı konusunda haklısınız.. esımde hep onu tercıh eder.. ama makınada yapılan ekmekler genelde daha tok oluyorlar.. un mıktarını azaltıp daha yumusak ekmek elde edılebılır belkı ama bu kez muhtemelen ekmek cökecektır.. bunun ıcın hamuru mk da yoğurtup fırında pısırılebılır.. ıstersenız bırde benım cıcek ekmeğıme bır bakın.. o ekmek nerdeyse fırındakı ıle aynı ıdı.. kolay gelsın..
Yorum Gönder