Pages

3 Kasım 2008 Pazartesi

Açma

Kocaman kocaman kabaran açmalarım apartmandaki herkes tarafından tam 10 puan alarak BAŞARILI:) bulundular:)) Mis gibi mahlep kokusuda yanımıza kar kaldı:) Sevgili kuzenim Neslihan a tarif için tşk ler..

Malzemeler;

  1. 1 su bardağı süt
  2. 1.5 su bardağı su
  3. 1 çay bardağı şeker ( 6 çorba kaşığı )
  4. 7 çay kaşığı tuz
  5. 1 pk yaş maya ( 42 gr )
  6. 1 su bardağı sıvı yağ
  7. 3 yumurta ( 2 adet sarı üst için ayrılacak )
  8. 1 kg un + 2 su bardağı
  9. 2 tatlı kaşığı mahlep

Yapılışı;

Süt ve suyu ılıttıktan sonra şeker ve maya ilavesiyle bir süre bekletelim. Daha sonra tüm malzememizi ekleyip hamurumuzu hazırlayalım. 1 kg unun tamamını koyduktan sonra kalan unu yavaş yavaş ekleyelim. 1 saat sıcak bir ortamda kabartalım. Daha sonra şekillendirip tepsiye dizelim ve tekrar yaklaşık yarım saat bekletelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 160 dereceye ayarlı fırınımızda pişirelim.

20 Kişi ne demiş?:

Adsız dedi ki...

bana da yap geldiğimde söz mü pastane işi gibi ya resmen fidoş

fidaneli dedi ki...

sevgili craft woman:) tamam söz;) sen yeter kı ıste:) ama daha haber gelmedı ayol bızım hatundan:(

Bir Dilim Düş dedi ki...

Fidancığım ne güzel kabarmışlar yombiş tombiş oluşlar ellerine sağlık canım.

Sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

cok guzel harıka gorunuyor canım ellerıne saglık. svgıler..

Unknown dedi ki...

Fidancım merhaba inan pastahane açmaları gibi olmuş ellerine sağlık bayıldım...

Adsız dedi ki...

ya iyi tamam güzel de hani tarif ya sadece resimleri yayınlıyorsunuz

Adsız dedi ki...

TARİF İSTİYORUZ TARİF

cicibici bişeyler dedi ki...

Merhaba,blogları gezerken rastladım.Açmayı çok beğendim tarifinizi bekliyicem.Sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Çok güzel kabarmışlar Fidan'cığım,maşallah canım..Bendemi istesemkii..Yok kıyamam ben sana yemiş kadar oldum canım..Öpüyorum seni ve minişleri..))


Sevgilerle..

Yemekbahane dedi ki...

müthiş gözüküyor. Canım çekti.
Eline sağlık fidancım

sevgiler
müge

lezzetlilerim dedi ki...

Canım yaaa ellerine sağlık çok güzeller. Öpüyorum bebşini, kızını ve de seni....


sevgiler.....

Bahriye dedi ki...

Siteniz çok güzel ve faydalı,ama hemşehrime açıksözlü davranacağım;sevgili Fidan ,sitenizin daha önceki tasarımı çok daha güzel ,zevkli ve aydınlıktı. Bebişlerinizle mutluluklar diliyorum size...

pastacik sezer dedi ki...

fidancığım,
ellerine sağlık.ama bir sorum olacak senin bardak ölçün kaç gr.

Adsız dedi ki...

mrb benım merak ettıgım 1 kg+2 su bardağı un çok fazla değilmi ayrıca bu açmadan kaç tepsi çıkıyor bana baya fazla olucakmış gibi geldi yarı ölçüleri yapsakta olurmu

cicibici bişeyler dedi ki...

Tarifini deneyeceğim,teşekkürler.

meleginmarifetleri dedi ki...

süper görünüyor bu açmalar fidan nasılda sarmaş dolaş olmuşlar öyle harika yaa ellerine sağlık.
Hoşçakal.

fidaneli dedi ki...

sevgili Bahriye, çok tşk ederim size.. Uyarınızı dikkate alacağım:) Gerçekten tşk ederim. Ne mutlu bana ki, böyle açık ve net bir şekilde ne görmek istediğini bilen takipçilerim var..

sevgili Sezer, cnm sen nerelerdesiinn?? yarın miktarı yazarım cnm..


sevgili adsız, ( isim yazarsanız çok daha iyi olur sanırım;) ) bakın 1 kg unu tamamen koyuyoruz. + 2 bardak dedim ya ben, hepsini birden boca etmeyin sakın.. Yavaş yavaş hamur toplanana fakat biraz elinize yapışacak kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakın.. Bu ölçüleri yarıya indirmek tabiiki mümkün:) Ben tam ölçü yaptım ve 1 tepsiden 12 adet çıktı.. Denerseniz eminim beğenirsiniz..

sevgili cicibici, yorumunu sabırsızlıkla beklıyor olacağım.. şimdiden ellerine sağlık..


vee,

yorum bırakan tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı tşk ler..

fidaneli dedi ki...

sezer cım; benım bardağım yaklasık olarak 120 gr un alıyor:)

LaMa dedi ki...

wow,ne guzel kabarmis pofudukpfuduk!
yalnzi brisey soracagim 7 kasik tuz fazlz degil mi fidan?

Nurdan dedi ki...

Cok guzel bir tarif mutlaka denemelisiniz :)