Pages

19 Kasım 2008 Çarşamba

Pırasalı Börek

ma,me,mi,mo,mö,mu,mü!!!! Duymak istemiyorum desem:)) Kızım uykusunda bile sayıklar oldu. Paşa deseniz, o ayrı alem:)) Son zamanlarda pek bir oyuncu oldu kendisi. Yani anlayacağınız üzre ben son zamanlarda, çıldırmaya az kaldı, doktorum nerde??? şeklinde dolaşmaktayım.. Eh, ayrıca sultan hazretlerine pırasa, patlıcan vs.. yedirmenin değişik yollarını arar dururum:)) İşte bir örnek... Yedimi peki?? Evet yedi.. Peki, annecik ne yalan uydurdu?? Dayısının çiftliğindeki( aslında yazlık ama sultan çiftlik diyor ) bahçeden dayısının sultan yesin diye büyüttüğü çok yararlı bişeymiş dedi.. Adımı, annecik unutmuş:))
Malzemeler,
  1. 250 gr kıyma
  2. 1 kg pırasa
  3. 2 adet yumurta
  4. 1 su bardağı süt
  5. Yarım su bardağı sıvıyağ
  6. 5 adet yufka
  7. Tuz, karabiber,pulbiber

Yapılışı,

Kıymayı ve pırasayı çok az yağda kavurun. Baharatları ekleyip ılınmasını bekleyin. 1 yumurtayı butun olarak kırın, 2. yumurtanın sarısını üzeri için ayırıp beyazını diğer yumurtaya ekleyin süt ve yağıda ilave edin. Yufkalardan birini masanıza alıp üzerine yumurtalı sütlü harçtan bolca sürün ve ortadan ikiye bölün. Kalın tarafına pırasalı harçtan koyup rulo yapın. Yağlanmış tepsinize yufkalarınızı birbiri ardına yuvarlayın. Ayrılan yumurta sarısını böreğin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin..

2 Kişi ne demiş?:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Unutkan annecikkk!:))) Önemli olan yemesi değil mi, ellerine sağlık canım.

Sevgiler,
Evren

ebru dedi ki...

Sevgili Fidan ellerine sağlık.Börekler nefis.Biz anneler çocuklarımıza birşeyleri yedirebilmek için binbir türlü takla atıyoruz ama sonunda da bu işi beceriyoruz.Seni çocuklarını öpüyorum.