Yapılışı;
Bulgurumu temizleyip üzerine bir çaydanlık kaynar suyu boşaltıp tahta kaşıkla karıştırıp süzgece boşaltıyorum. Geniş bir kaba alıp üzerini kapatıp en az yarım saat bekletiyorum ki, bulgurum şişsin.. Daha sonra sıvıyağda soğanımı rondodan geçırıp yağda soteleyip salçayıda ekleyip kokusu çıkana dek kavuruyorum. Biraç ılınınca bulguruma ilave edip baharatlarımı ekleyip tekrar karıştırıp üzerini kapatıyorum.Bu arada salata malzemelerimi doğruyorum. Limonu ve tuzunu ayarlıyorum. Bulguruma karıştırıyorum.. Hepsi bu kadarcıkk..
Not:
Malzemelerin ölçülerini vermedim.. Kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz..
Kısır tarifim özellikle Umut için verilmiştir. Artık mümkünse kendi kısırını kendisi yapabilsin diye:)))
Ben kısırımı genelde baharatlar ve içine doğradığım domateslerin kabularından gül yaparak süslerdim, ama sevgili Ufuk pek güzel süslemişti kıskandım :))) bir kısmını kopya çektim itiraff ediyorrummm ama pişmann değilimm:))))
Ben kısırıma size tuhaf gelebilir ama biraz ketçap ve mayonez karıştırıp yerim hehehe... Ne tuhafım dimi?? Ama öyle süpperrr oluyorrr. Belki siz de denersiniz :))))
17 Kişi ne demiş?:
eline saglik cok guzel gorunuyor...Selamlar
Amanda amannn birileri döktürmüş yine..Ekşi ekşi ne gider çayla...
Ellerine sağlık bacım..Sunuma söylenecek söz yok..Çok şık olmuşşşş
sevgili serinmavi ve pastardam Burcın ım; çok tsk ederim.. Evet ekşi bol limonlu olmalı kısır dedığın dimi))) Sunumu da beğenmenıze sevındım..
sevgıler
fıdan
Aşkolsun neden öyle diyelim.. Sen yap, yaz , biz okuyalım şekerim :)
Ellerine sağlık.
Müge
E siparişlik kısırın tarifini kim istemez ki :))) Nefis görünüyor.Olsa da yesek ya amaaaaan...
Fidan'cim kisirin sunumu cok guzel tadi da eminim harikadır.Herkesin bir kisir tarifi olsada farkliliklar olabilir tabi.Mesela ben hic misir tanesi koymazdim simdi bende oyle deneyecegim :))Ellerine saglik...
Sevgiler...
Bu tatlı insanı bir sünnete yaptığı pastalar sayesinde tanıma fırsatı buldum.Bence bu işe,sevgisinide kattığı için yolu çooookkkk açık olucak.Dimi ortak???
Nişan pastamı unutma :)
özlem
Özlem cim, bende senı tanıdığıma cok sevınıyorum:)) cok sekersin ve hanı derler ya içinin güzelliği yüzüne vurmus dıye:) ayrıca yorumun benı cok sevındırdı.. vee bana bu denlı guvenıp senın ıcın cok ozel bır gunde pastanı bana teslım ettığın ıcın cok mutluyum tabıı heyecanlı hehehe... Hiç unuturmuyum Özlem cim... 8 Eylülll....
sevgiler
fidan
Müge cim, cnm hosgeldınn.. Çok tsk ederim.. Yalnız ben sana yorum yapamıorum:(( neden becermıorum yaa.. yorum almıomusun yoksa.. hanı bakmıorum fılan dıye dusunme bacımm:)))
evcilik lezzetlerim, ben yarım sana da... gel bi gun yapayımda ye kıyamam:)))
pasta sevmek, evet sanırım truff gıbı kısırda.. herkes faklı yapıyor.. mısır ben cok severım evımde sureklı bır kutu yedek bulunurheheh... hatta bazen kızımla dırek oyle bıle yerız yanı:)) dene bence de...
herkese
sevgıler
fıdan
Ah ah kısır sevmeyen varmıdırki böyle bir sunumlada yemede yanında yat. Ellerine sağlık Fidancım.
selservis cim; çok tşk ederim:))
sevgiler
fidan
Bu kısır süsleme sanatı pek hoşuma gitti benim, ilk fırsatta ben de yapacağım, ellerine sağlık
Pınar cım hoşgeldin, hem mideye hem de göze dimi:)))
sevgiler
fidan
kısır bizdede memlekette çok yapılırdı. kadın kadına toplanıldığında annem yaprak sarar kısır yapardı. marulları göbeğinden alır içinee kısırı koyar elime verirdi. birde mis gibi acımı acı turşu koyardı önüne katı ve köpüklü ayranda cabası. kendisinde az tansiyon olduğu için tuzlardı ayrandı. kısır gerçekten güzel paylaşım için teşekkürler.
sadıye cım, bak sımdı boyle anlatınca ınsanın canı cekıo :)) walla gecen hafta sonu yaptım, sonra doymadım bırdaha yaptım... hatta gecen gece sabah 4 te kendımı kısır yerken buldum heheh:)) bu hamılelık benı fena bozdu:(
Yorum Gönder