Pages

7 Ağustos 2007 Salı

Meşhur Anna Kurabiyeleri

Nasılızzz? Yani yeni şablonum ve ben:)) ayy, ne çok uğraştık dün gece. Allah'tan benim kociş bu işlerden anlıyorda ben ne istersem yapmaya çalışıyor. Yoksa ben hayatta uğraşamam yani onun kadar. Hiçte sıkılmıyor beyefendi. Eeee, yeni şablona yeni tarif yakışır dimi? Bu kurabiyeler blog camiasında meşhurmuşlar efendim.. Peki, ben bunu duyduktan sonra yapmadan dururmuydum sizce? heheheh, durmadım tabii.. Gectiğimiz pazar günü Belçika'daki kuzenlerimin geleceklerini öğrendiğimde hemen bir pasta ve Anna Kurabiyelerini hazırladım. Yapımı çok kolay..Tadımı? Eeee, meşhur diyoruzzz yaa.... Daha ne diyelim. Daha çok bisküviyi andıran, kıyır yok yok çıtır bir kurabiye.. İyi de ben neden paralıyorum kendimi tadını anlatmak için.. Deneyin efendim, elinizemi yapışır (evet hamur ya yapışabılır hehehe) siz gene de deneyinnn.... Ama kurabiyeleri kakao serpmeden direk erimiş çikolataya bulayın.... Ben bir dahaki sefer öyle yapıcam. Bir kısmını da şeker hamuru ile süslemeyi düşünüyorum... Şimdii, ben dedim ya bu kurabiyeler meşhurmuşlar diye, iyide ben bunu nerde okudumm, nerde gördüm, tarifi nerden aldım bilmiyorum. Ya, bu alışkanlığımı tamamen değiştirmem gerek sanırım. Mesela bir tarif gördüm dimi, direk not ediyorum. İnsan kimin tarifi onu da yazar dimii... Yok yok ben mesela bir yere telefon numarası yazarım, ama kime ait yazmam heheheheh.... İşte bu da öyle... Tamam tamam değişmeye çalışıcam... Şimdi tarifi vereyimde;
Malzemeler;
50 gr. çekilmiş ceviz içi
100gr. tereyağ 100 gr margarin (oda sıcaklığında)
150 gr. pudra şekeri
50 gr. rendelenmiş bitter çikolata
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı süt
1,5 corba kaşığı kakao (tepeleme değil)
Aldığı kadar un (tarifte 300gr kadar yazıyor) Elinize yapışmayı bıraktığı an tamamdır... Yumuşak bir hamurunuz olacak..
Üzerine;
2 çorba kaşığı kakao 80 gr bitter çikolata
Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki margarini (yada tereyağını) ve şekeri çırpalım. Daha sonra kakao(elenmiş), çekilmiş ceviz ve rendelenmiş çikolata, yumurta sarısı ve sütü koyup tekrar birkaç saniye çırpalım. Azar azar elenmiş unu ilave edelim. Ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur elde edene dek yoğuralım. Güzelce sarıp (strec) yarım saat buzdolabında bekletelim. Bu arada tepsimize yağlı kağıt serelim. Hamurumuzu dolaptan alıp çok inceltmeden yaklaşık 1 cm kalınlığında açıp istediğimiz kalıplarla şekillendirelim. Önceden 160 derece ısıtılmış fırınımızda en fazla 15 dk pişirelim. Fırından alınca birkaç dakika tepside bekletelim. Daha sonra tepsiden alıp soğutalım. Soğuduktan sonra üzerine kakao eleyelim. Çikolatamızı benmari usulu eritip kurabiyelerimizin üzerine istediğimiz şekilde koyalım.....
Not: Bu ölçülerle tam 2 mini fırın tepsisi kurabiyem oldu. Asıl tarifte kurabiyelere 4-5 cm uzunluğunda şekil veriliyor. Benim vaktim olmadığı için kalıplarla kestim.
Veee, bence üzerine kakao elemektense direk çikolataya bulamak çok daha iyi olur. Eeeee, deneyin .......... diyorum başkada diyecek bir şey bulamıyorumm..
Veee, bence üzerine kakao elemektense direk çikolataya bulamak çok daha iyi olur. Eeeee, deneyin .......... diyorum başkada diyecek bir şey bulamıyorumm..

19 Kişi ne demiş?:

yaban mersini dedi ki...

aa bu kurabiyelerden ben de yaptım..harika bir tadı var.birara tarifi yazarım diye bir kenarda bekliyordu,sen hem yapmış hem de yazmıssın..bir de linklerime ekliyorum ben de seni.selamlar..

gülriz dedi ki...

Sevgili Fidan, bu kurabiyeler gerçekten çok lezzetli oluyorlar. Ben de geçenlerde deneyip şeker hamuru ile kapladım kendilerini. Şimdi baktım da ben tarifin orijinalini teatime'ın blogundan almışım. Ellerine sağlık, kocaman sevgiler...

Adsız dedi ki...

Süheyla cım, ben senden hızlı davranmışım desene:)) ayrıca sende linklerine ekliycekmişsin tşk ederim.

Gülriz cim, bacım sağol yaa:)) ben de düşünüp duruyordum nerden aldım diye... Yönlendirme için saoll.. Ben bu aralar tüm sıkça görüştüklerimi linklerime eklemek istiyorum..Seni de ekleyebilirmiyim??

sevgiler
fidan

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Fidannn ellerine sağlık nefis görünüyorlar :)) Anna kurabiyelerinin tarifini ben de çıktı almıştım, ama henüz denemedim! Yok yaw elime yapışır diye değill :)))
Sevgiler...

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Kurabiyeler nefis görünüyor. Ayrıca şablonunu güle güle kullan çok şirin olmuş:)

lezzetlilerim dedi ki...

canım ellerine sağlık hamarat arkadaşım
sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu cum; eline de yapışsa dene bence, hem yapımı da kolay...

Pembeli cim; çok tsk ederim..

Lezzetlilerim; cnm benim ne hamaratlığıı... Hepimizzz hamaratızz :)))

sevgilerr
fidan

Adsız dedi ki...

Aman yesinler yesinlerrr yeni kalıplarını yesinlerrrr :)

Adını çok duymuş olmakla beraber şeklini ilk defa sende görüyorum şekercim..Bir ilke imza attın walla kanımca :)

Çukuya doygun ve mis kokulu bi tarif gibi görünüyor..Denenmesi şart

Ellerine sağlık bacımm

Adsız dedi ki...

yeni şablonun çok güzel olmuş.hayırlı olsun.kurabiyende çok leziz görünüyor.ellerine sağlık.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Immmh çok lezzetli görünüyorlar. Bir an önce denemek lazım. Ellerine sağlık Fidan'cığım. Gelmişken ben de ekliyorum seni hemen.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Burçin cim; eveeeettt yeni cicilerimle yaptımm. Ama daha çookk cici almam lazımm. Bendeki bu doyumsuzluk ne olacak bilemiyorum:))) Bence de dene arkadaşım, oldukça da bereketli bu kurabiyeler.

sevgili sarimutfak; hoşgeldiniz. Çok tşk ederim.

Burçin cim; dene dene pişman olmazsınn. Deneyenler bana da dönerlerse sevınırım yani:))... Ayrıca tsk lerrr.. (link olayı annadın sen onu hehehehehe )

sevgiler
fidan

Adsız dedi ki...

selam canım.ziyaretine sevindim.ama o pasta acemilik zamanıma denk geldi.ondan koyamadım resmini.sonrakileri koydum.sevgiler

Cafe Gusto dedi ki...

Fidancığım ellerine sağlık.Bende senin gibi tarifleri yazıcıdan çıkartmışım kimbilir ne zaman ama kimin tarifi yazmıyor.Aslında en güzeli fotoğraf üstüne blog ismi yazmak sanırım.
Ayrıca bloğun yeni görünüşünü güle güle kullan.
sevgilerimle...

Yemekbahane dedi ki...

Eline sağlık Fidan,

Çok lezzetli gözüküyorlar

Sevgiler
Müge

fidaneli dedi ki...

Sarı mutfak cım, bende senın zıyaretine sevındım. Bundan sonra sık sık uğrarım cnm.

Cafe Gusto cum, walla bu huyumu en kısa zamanda değıstırmem gerek sanırım. Neyse ki, bu defa sevgili Gülriz cim hatırlattı kurabıyelerın aslında kımın olduğunu:))

Müge cim, çok tsk ederim.


sevgiler
fidan

gülriz dedi ki...

Fidancığım sormana bile gerek yok, tabi ekleyebilirsin. Hatta ben de seni ekleyeyim de misafircilik oynayalım ara sıra :) Sevgiler

fidaneli dedi ki...

Gülriz cim slm.. Ekledim hemen bak sadece senden onay gelmeden eklemek istemedim.. Benim de kuyum kurusun izinsiz hiiçççbirşeyy yapamam:))) Walla aslında bu misafircilik işini sadece bloglarla sınırlanmasak diyorummm:)

sevgiler
fidan

Figen Karavas dedi ki...

Bu tarifi "Tea Time Mine" yapmıstı, baskaca arkadaslarda yapmıs olabilir ? Ben Mine de gordum, ve dosyama aldım, ama hala yapacagım ?:)

ellerinize saglık,
Figen Karavaş

Adsız dedi ki...

Figen cim slm. Eğer, daha çok bisküviyi andıran kurabiyeleri seviyorsan denemelisin bence.. Ama üzerindeki kakao sanki biraz acımtırak yapıyor,bilgine!!!
sevgiler
fidan