Pages

25 Ekim 2007 Perşembe

Karnıyarık

Hafta sonu tariflerine devam.
Malzemeler;
10 adet patlıcan
Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
Yeşil biber
Domates
Sıvı yağ (kızartmak için)
Salça
Yapılışı;
Patlıcanları alacalı soyup 15 dk kadar tuzlu suda bekletelim ki, acısı cıksın:) Daha sonra sıvıyağda kızartalım ve tepsiye sıralayalım. Bu arada soğanlarımızı rondodan gecirelim kalan yağda soğanlarımızı pembeleştirelim. Kıymamızı ilave edip kavuralım. Ateşten almaya yakın baharatlarımızı ılave edelim. Ilınan patlıcanlarımızın karnını yaralım:)) arasına kıymalı harcımızı dolduralım. Üzerine domates ve bıber koyalım. Bu arada fırınımızı en yuksek dereceye getırıp ısıtalım. Çok az yağda salçamızın kokusu cıkana dek döndurup su ve bırazcık daha karabıber ılave edıp kaynatalım. Kaynayan suyu karnıyarıklarımıza ekleyıp fırına verelım..
Not: Herkesin bildiği bu anne tarıfını bırde ben vermek ıstedım. Malzemeler de olcu vermedım.. Damak tadınıza ve kısı sayınıza göre ayarlayabılırsınız..

6 Kişi ne demiş?:

yaren dedi ki...

Karni yarik harika görünüyor ama tepside kumpir fikri bir HARIKA,gercekten süper.En yakin zamanda uygulicam bu tarifi.Diyer tariflerinde cok güzel.Müsadenle seni link olarak sayfama ekliyorum.Ellerine saglik.

aslı kaya dedi ki...

Ziyaretiniz için teşekkürler. Çok memnun oldum. Laf aramızda benim sayfamdaki balık tariflerinin yazımı benden yapım aşamaları da eşimden dir.Ben sadece foto çekerim. Bizim evede de balıklar eşimden sorulur. Çok ta iyi oluyor yani:) Karnıyarığı çok severim patlıcanın her türlüsüne bayılırım. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.Sevgiler......

fidaneli dedi ki...

sevgılı yaren; hosgeldın:)) tarıflerımı beğenıp denenmeye değer bulamana cok sevındım:) musade ne demek tabııkı ekleyebılırsın, ayrıca buna cok memnun olurum:) en kısa zamanda da ben de senı eklıycem yaren cım. tekrar görusmek uzere;)

sevgılı aslı kaya; sız de hosgeldınız:) bazen eslerı gaza getırmek ıyı oluyor dımı;) karnıyarık hepımızın zaman zaan yaptığı ve vazgecılmez bır lezzet dımı:) tekrar görusmek uzere

sevgıler
fıdan

Hülya dedi ki...

Patlıcanlı yemekleri hep çok sevdim.Lokum gibidir ya bayılırım.Bu yemek ayrı bir baştacı meselesi.Ellerine sağlık.

diyalogyemekleri dedi ki...

arasıra anne tarifleri vermekte yarar var,ee bizi sadece lezzet ustaları değil,acemiler de izliyordur.slmlar.

AYSEL dedi ki...

Fidancım ellerine sağlık. Klasik Türk mutfağından tariflere de yer vermek lazım dimi. Ben de Patates Dolmasını paylaştım. Maşallah sende epey hazırlanmış misafirlerine. Sevdiklerinle sıcacık mutlu sofralar da yeni tariflerini bekliyoruz. Sevgiyle...
Aysel*** http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/