Pages

31 Ekim 2007 Çarşamba

Üzümlü Damla Çikolatalı Kurabiyeler

Benım bazen boyle ellerım bır kasınır bır kasınır sormayın gıtsın:)) İşte o zamanlarda mutlaka hamurla hasır nesır olmalıyım.. Gercekten hamurla uğrasmak bana terapı gıbı gelıyor.. Bunun bılımsel bır acıklaması varmı bılemıyorum..Mesela modum dusukse, sınırım bozuksa değıl yeni tarıf denemek ve basarmak, herzaman yaptığım seyleri bıle yapamam ..Ama dıyelım kı keyfım yerınde, mutfağıma gule oynaya gırmısım bır de bakıyorum yenı yenı tarıfler denemıs ve basarılı da olmusum.. Hatta hızımı alamayıp bırsuru sey yapmısım.. Sonra da aaa ben bunu ne ara yaptım der dururum:)) Bu aralar pek keyfım yok:( Sebepsız yere.. Hayatımız her zaman laylaylom olacak değıl ya.. Bazen tepetaklak olacağız sonra yıne toplarlanacağız.. Toparlanmalıyız.. Çalışan kadın olmak gercekten zor.. Evlıysenız, cocuğunuz varsa ve calısıyorsanız, 4 elınız ve 4 ayağınız olmalı kı ancak yetısebılesınız tum ıslere.. Zaten kıs aylarını da hıc sevmem..Çok usurum cunku:) Hava kapanır bende gergınlık olur... Yanı kısacası demek ıstıyorum kı; yoruldum, bazen tukenmısım gıbı gelıyor.. Arkama donup baktığımda bu kadar caba kosturma hepsı bazen sacma gelıyor... Ustelık 4 elımde yok:)) İşte gecen gunlerden bırınde benım kahrolası mıgren ım geldı yıne sağ gözume yerlestı ( benım ağrım gözumden baslayıp sonra da tamamen sağ tarafımı yok edıyor da ) hemen ılacımı aldım.. Dedım kı, kızımın okula göturmesı ıcın sevgılı Cenk ın kurabıyelerınden yapayım.. Ama ne oldu dersınız; yapamadım.. Sebebını bılemedım, anlamadım.. Eee serde blogculuk varya, ben bırseyde basarısız oldummu aynı zamanda da yandım demektır...Basta esım olmak uzere en az 1 hafta boyunca bu benım yuzume vurulur heheh... Pekı ne yaptım, hemen caktırmadan olmayan kurabıyelerımı ımha ettım... Veee, herzaman basarılı sonuc aldığım pratık tarıfımı uyguladım.. Murat, ben Cenk ın kurabıyelerıne bakarken yanıma gelıp hmmm cok guzeller demıstı.. Dolayısıyla o da görmustu sekıllerını:( Hemen bırkacına Cenk kurabıyesı seklı verdım.. Ama ağrım gıttıkce azalacağı yerde artıyordu.. Hepsıne aynı seklı vermek cok zor olmaya baslamıstı benım ıcın.. Bı yandan da Özge tabıı...Yok ben yapıcam, yok anneeeeee yapamıoosuuunnn bak bana deyıp dururken yuvarladım attım fırına....Tarıf gercekten cok pratık...Ve ınanın hıc bır zaman benı yanıtmadı.... Malzemeler; 1 pk oda ısısında tereyağ ( yada margarın ) 8 çorba kaşığı tozşeker 2 yumurta sarısı ( beyazlar atmayın uste kullanırız ) 1 pk vanılya 1 pk kabartma tozu Aldığı kadar un ( bu deyımı hıc sevmıyorum bır dahakı sefer olceceğım) Yarım su bardağı damla cıkolata Yarım su bardağı kuru uzum Üzerıne; Ceviz Yapılışı; Tum malzemeyi hamur halıne gelene dek yoğuralım. Hamurumuz ne cok yumusak ne de cok sert olmalı.. Ben cıkolata ve uzumu katmadan önce hamurumu 2 ye böldum yarısına uzum yarısına da damla cıkolata karıstırdım.. Daha sonra yuvarlayıp önce yumurta beyazına daha sonrada robotta cekılmıs cevıze bulayıp önceden 170 derecede ısıtılmıs fırınımda hafıf pembelesene dek yaklasık 15 dk kadar pısırdım.. Not: Kurabıyeler ıcındekı margarınden dolayı daha cok bıskuvı tadında hatta esımın dedığıne göre hadı reklam olmasın ısım vermeyelım ...... cok benzıyor bunlar fıdan yaa der her seferınde.. Haaa bu arada esım yerken eee dedı sen zaten yapardın bu kurabıyeyı nerde yenı tarıf, dedım kı aaaa hayatım amma da cok benzıomus dımı tadı benım kurabıyelere heheheheheh..... Yerseeeennnn... Yedı mı , evet yedı.....

28 Ekim 2007 Pazar

Parça Çikolatalı Cheescake

Ben Kaynana çatlatan etkinliğine bıraz erken katılmak ıstedım.. Malum arsıvımde bekleyen hazır cheescake tarıflerım varken katılayım dedım.. Hem zaten sonra elım ayağıma dolanıyor ayyy ne yapsam dıye:))Hos benım kayınvalıdem yok ama, olsaydı kesın çatlatırdım :)))
Malzemeler;
Alt Taban İçin,
1 pk kakolu bisküvi
80 gr teremyağ
Keki İçin,
160 gr bitter kuvertur
80 gr beyaz çikolata
3 pk beyaz krem peynir
200 gr süzme yoğurt
1 su bardağından bıraz daha fazla şeker (yaklasık 3/1 oranında)
3 yumurta
150 ml sıvı krema
1 çorba kaşığı kakao
1 pk premınyum vanilya
Yapılışı;
Bisküvileri robotta un halıne getırelım. Margarını eritip biskuvilerle ıyıce karıstıralım. 24 cm lık kalıbımızın altını yağlı kağıtla kaplayıp tabanı elımızle bastırarak yayalım. Bu arada fırınımızı 160 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım. Kalıbımızı buzdolabına kaldıralım. Krem peynırlerımız, yoğurdumuz ve vanılyamızı cırpalım. Sekerımızı ılave edelım ve seker erıyene dek cırpmaya devam edelım. Çikolatalarımızı erıtelım. Yumurtaları ılave edelım ve cırpalım. Kakao, krema ve erımıs ılınmıs çıkolatalarımız katalım ve cırpalım. Kalıbımızı buzdolabından cıkaralım. Karısımımızı dokelım ve uzerını duzeltelım. Kalıbımızın dısını folya kağıdı ıle kaplayıp ısınmıs fırınımıza verelım. Isıya dayanıklı bır kaba su koyarak kalıbımızın yanına yerlestırelım. Yaklasık 1 saat pısırelım.Bu arada fırınımızı acmamaya ozen gösterelım. Piştikten sonra bıraz fırında ılınmasını bekleyelım daha sonra fırından alalım. Oda ısısına gelen chesscake ımızı 1 gece buzdolabında bekletıp kalıbından cıkarıp servıs yapalım..
Not; Uzerıne hazır beyaz çikolatalı sos dökup parça çıkolata ıle susledım. Fakat hazır sos bazı yerlerde çatlamalara neden olmus bılgınıze.....
Bu arada;

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun....

26 Ekim 2007 Cuma

Baharatlı Poğaça

Ben yapmadım Simay yaptı hehehehe.... Gerçekten.. Yani ben masumum..Hani geçen hafta bende kaldı ya arkadaşlarım, işte o gece sanırım saat 1:30 fılandı Sımay elını hamura buladığında:) Ben tamamen getır götur ıslerıne baktım;)
Fatıh e göturmek ıcın yapıldı bu poğacalar aslında:) ama kendısıne sanırım bırkac tane göturduk:)) kötuyuz bızz kotuyuzzzz.....
Malzemeler;
4 su bardağı un ( hafıf elınıze yapısan bır hamur olmalı bıraz daha ekleyebılırsınız gerekırse)
2 yumurta
Yarım pk margarin
1 çay bardağı sut
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kasığı tuz
1,5 su bardağı peynır
1 pk kabartma tozu
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik
Üzerine susam
Yapılışı;
Yumurta, sut ve erimis margarin karıstırılır. Bu arada yumurtalardan bırının sarısını ayırıyoruz uzerıne surmek ıcın.. Daha sonra un, kab.tozu, tuz, peynır ve baharatları katıp hamur halıne getırıyoruz.. Hazırladığımız hamuru nemlı bezle örterek 15 dk oda sıcaklığında bekletıyoruz. Daha sonra sekıllendırıp onceden ısıtılmıs 170 derece fırında kızarana dek pısırıyoruz..
Not: Bu tarıfı Sımay ınt ten aldı.. Ama nerden kımden aldığını hatırlamıyor bılgınıze:))

25 Ekim 2007 Perşembe

Karnıyarık

Hafta sonu tariflerine devam.
Malzemeler;
10 adet patlıcan
Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
Yeşil biber
Domates
Sıvı yağ (kızartmak için)
Salça
Yapılışı;
Patlıcanları alacalı soyup 15 dk kadar tuzlu suda bekletelim ki, acısı cıksın:) Daha sonra sıvıyağda kızartalım ve tepsiye sıralayalım. Bu arada soğanlarımızı rondodan gecirelim kalan yağda soğanlarımızı pembeleştirelim. Kıymamızı ilave edip kavuralım. Ateşten almaya yakın baharatlarımızı ılave edelim. Ilınan patlıcanlarımızın karnını yaralım:)) arasına kıymalı harcımızı dolduralım. Üzerine domates ve bıber koyalım. Bu arada fırınımızı en yuksek dereceye getırıp ısıtalım. Çok az yağda salçamızın kokusu cıkana dek döndurup su ve bırazcık daha karabıber ılave edıp kaynatalım. Kaynayan suyu karnıyarıklarımıza ekleyıp fırına verelım..
Not: Herkesin bildiği bu anne tarıfını bırde ben vermek ıstedım. Malzemeler de olcu vermedım.. Damak tadınıza ve kısı sayınıza göre ayarlayabılırsınız..

24 Ekim 2007 Çarşamba

Tepsi Kumpiri

Oldukça pratik ve lezzetli oluyor.Denemenizi öneririm..
Malzemeler
6 orta boy patates
50 gr tereyağı yada margarin
Garnitür
Sucuk
Salam
Sosis
Kaşar Peyniri
Yapılışı;
Patatesleri haşladıktan sonra rendeleyelim. Henüz sıcakken içine yıne rende kasarlarımızın bır kısmını ve margarını ılave edıp birbirine karışmasını sağlayalım. Hafif yağlanmış tepsımıze elimizlebastırark yayalım.. Üzerine garniturumuzu ve dığer malzemelerimizi (kaşar harıç) yayıp önceden ısıtılmıs fırınımıza atalım.. sucuklarımız, sosıslerımız hafıf kızarınca kasarımızı serpıstırelım.. kasar eriyene dek fırında tutalım.. sıcakken servıs yapalım..

23 Ekim 2007 Salı

Hafta Sonu Davetimizden

Geçen hafta sonu arkadaşlarımızı evimizde ağırlamaya çalıştık.. Umarım kendilerini rahat ettirebilmisizdır.. Zira; Çağlar, Simay, Hatice,Faruk, Gülsen ve Tanya cumartesi gecesini bizde gecirdıler( daha doğrusu gecirmeye calıstılar, uykusuz ben sabah 5 te zorla yatırılıncaya kadar hehehe) Menumuzu kısıye ozel hazırladım.. Şöyle ki; Çağlar ve Simay'a, kuru fasulye ve garnıturlu pılav Gulsen e, yaprak sarma Hatıce ve Faruk için, rus salatası, mahluta corbası Tanya ya, karnıyarık... Kumpir Liste bıtmedı tabıı; Bastan alalım, Mahluta corbası Kurufasulye Pılav Tursu Karnıyarık Rus salatası Havuc salatası Ortaya karısık :)) Çiğ köfte ( maalesef hazır) Sarma Annemden baklava:) Limonlu cheessecake Çikolatalı cheesecake (esım cıkoludan baska yemem deyınce yaptım) Truff Kuruyemıslı cıkolata Eee, malum gece oturuldu o sarmalar, trufflar, cıkolatalar yendı durdu tabıı:)) Hersey cok guzeldı, eğlendık durduk gece boyunca.. Ertesı gunde Çorlu da vatanı görevını yapan arkadasımız Fatıh ın yanına doğru yola cıktık.. Yolda şehıt haberlerını duyunca hepımızın modu dustu tabıı.. Neyse ki, Fatıh ı görduk sohbet ettık, o nu bızı koruması ıcın askerıyede bırakıp eve doğru yola cıktık.. Bu kez de cnm Gulsen ımın babasının durumunun ıyı olmadığını öğrendık:( Ne yazıkkı durumu hala ıyı değılmıs.. Hangısıne uzuleyım bılemedım:( Allah sıfa versın.. Şehitlerımızın aılelerıne de sabır versın demektenbaska bırsey gelmıyor elımden maalesef..ama artık dayanacak guc kaldımı bılemıyorum.. Bu konu hakkında konusmak ıstemıyorum. Cunku boğazım duğumlenıyor, ıcım acıyor.. Beddua etmek gelıyor ıcımden.. Sadece lanet olsunn dıyorum....

22 Ekim 2007 Pazartesi

Beyoğlu Çikolatası

Bu aralar internetimle ve fotoğraf makinemle aramız hiç iyi değil:( Dolayısıyla tariflerimi eklemekte güçlük çekiyorum. Hafta sonu misafirlerimiz için hazırladığım çikolatalarımı hazır resimleyebilmişken ve internete bağlanmayı başarabilmişken hemen eklemek istedim.. Davet soframı ve yemeklerimizi inş. en kısa zamanda ekleyebilirim.. Malzemeler Fındık Ceviz Antep fıstığı Badem Su Pudra şekeri Çikolata Yapılışı Tepsiye yağlı kağıt serelim. Kuruyemışlerimizi tepsıye koyduktan sonra pudra sekerı ve suyu karıstırıp kuruyemışlerımıze serpıstırıp 15 dk fırınlayalım.. Çikolatamızı benmarı usulu erıtıp yemıslerımızle karıstıralım. Yağlı kağıdımızın uzerıne kasık yardımıyla koyalım.. 1 gece bekletelım.. Not: Malzeme ölcusunu istedığınız şekılde ayarlayabılırsınız..

18 Ekim 2007 Perşembe

Annemin Baklavası

Bu baklavayı tabııkı ben yapmadım.. Annem, kardeşim ve kızım yaptı:)) Nerde bu kadar yetenek:( Tek tek o yufkaları acmak kolaymı.. Ama kızım yeteneklı heheheh...Baksanıza nasıl ustaca!!! acıyor yufkaları:))
Resimden de anlasılacağı uzere sabahın erken saatlerı.. Özge hn hala pıjamalarından kurtulmus değil:) Ananeme gıtttcceeeemmmm dıyerek cıktı evden.. Yaklasık 10 dk sonra zıl caldı, kapıyı acmamla soka gırmem bır oldu.. Özge pıjamalarının hala uzerınde olduğunu unutmus olmalı kıı, tetesının ( kardesıme tete dıyorda hehehe) uzzuunn sallanan kupelerını takmıs, annemde baklavaya gırısmıs kadıncağız, Özge dururmu hıc..O na da mınıcık bır önluk takmıs annem.. Halıunı dusunsenıze, pıjama, uzzunn kupeler, önluk...Fakat önluk dahıl olmak uzere heryerı bısasta:)) Çok gulduk cok. Bende anneme cıktım, sevgılı Selen ın duzenledığı minik eller mutfakta etkınlığı ıcın belkı dedım Özge yı resımleyebılırım:) Yukardakı fotoğraf baklava yapılısı sırasında tarafımdan cekıldı..Bakın gercektende tek basına actı o yufkayı:)) Asağıdakı fotoğraf ıse, öncelerden:) İlk tarıfımde kullanılan resımlerden bırı:) Tarıfını annemden almayı unutmusum:( Etkınlığı kacırmadan yayınlamak ıstedım.. Daha sonra ısteyen arkadaslar olursa tarıfte burada olur:))

16 Ekim 2007 Salı

Kestane Tadında Kuru Fasulye Pastası

Bayramda yaptıklarıma devam:)) Belkı de sız daha önceden kuru fasulyeden pasta yapıldığını duymussunuzdur, ya da yapmıssınızdır..Ama ben hayatımda ılk kez yaptım boyle bır pastayı..Acıkcası yaparken muhtemelen olduğu gıbı cöpe gıdecek dıye dusundum;) Bayramda hem bırcok denek bana bu konuda yardımcı olacaktı, hemde bı yandan da cekındım.. ya kötu bırsey olduysa sonucta rezıl olmakta vardı:(( Lafı fazla uzatmadan tarıfını vermek ıstıyorum.. Eğer farklı tatlar denemeyı sevıyorsanız şiddetle denemenızı önerırım..Zira kesınlıkle son derece beğenılen, lezzetlı ve gercekten de kestane tadında bır pasta oldu...İnsanları kestanelı değılde kuru fasulyelı olduğuna ınandırmakta gucluk cektım acıkcası:)) dalga gectığımı dusunduler:))

Malzemeler

3 yumurta

2 su bardağı kuru fasulye

1 su bardağı cevız ıcı

1,5 su bardağı şeker (bıraz daha arttırabılırsınız)

Yarım pk kabartma tozu

1 pk premınum vanılya

Kreması İçin

2 yumurta

2,5 su bardağı sut

1 su bardağı şeker

3 tepeleme çorba kaşığı un

1,5 çorba kaşığı kakao

40 gr margarın

1 pk vanılya

Yapılışı

Fasulyeler bır gece onceden suya konur.. Ertesı sabah 2 tatlı kaşığı şeker ıle bırlıkte ıyıce haslanır.. Bu asamada duduklu tencere cok pratık oluyor;) İyice haslanan fasulyeler eğer cok sulu ıse suyu suzulerek blendırdan gecırılır.. Yumurta, şeker, kabartma tozu,vanılya ılave edılıp 5 dk daha blendırda karıstırılır.Cevız ıcı ılave edılıp karıstırılır..Tum malzeme 24cm capında bır kalılba boşaltılır..Ben cemberımde pısırdım..

Krema Yapılışı

Tencereye şeker,un,kakao karıstırılır..Sut ılave edılıp muhallebı kıvamına gelene dek pısırılır..Yağ ılave edılır.. Arada karıstırarak ılık duruma getırılır.. Daha sonra 2 yumurta cırpılarak ılave edılır. Kek ılınınca bırcok yerıne çatal batırılır, uzerıne krema dökulur.. Kalıbından cıkartılmadan 1 gece buzdolabında bekletılır.. Daha sonra dıledığınız sekılde susleyerek servıs yapabılırsınız:))

Not: Gercekten cok lezzetlı oldu.. Yerken kesınlıkle fasulye tadını almıyorsunuz, tabıı kokusunuda;) Tarıf sevgılı Gönul Candaş ın kıtabından alınmıstır....

Eğer içindeki çığ yumurtadan dolayı rahatsızlık duyarsanız, benım yaptığım gıbı yumurtayı ılk asamada katıp muhallebı yaparken sureklı cırpma telı ıle karıstırarak kullanabılırsınız;)

15 Ekim 2007 Pazartesi

Truff

Tüm yorum bırakan, bırakmayan, bırakamayan arkadaslarıma tsk edıyorum.. Bunlarda benım bayram şekerlerim..Kızımla birlikte hazırladık:))
1 pk kremayı iyice ısıtarak 250 gr kadar bitter çikolatayı içinde erittik.. Önceden buzluğumda kalmış olan keklerımı ıcıne ufaladık.. Birazda fındık kattık yuvarlarken baktıkki fındıklarımız var, kımısının ortasına birer fındık koyduk;) bazısını fındığa, bazısını hındıstan cevızıne, bazısını da cıkolataya buladık:)) Daha sonra kardesım ve kızım bır kısmını paketledıler:))
Bu tabaktakılerde ananemlere bayram sabahı ındırıldıler.. Sabah sabah uyku halıyle kağıtlarına koymayı unutmusum:(( Gelen tum mısafırlerıme kağıtlara konmus sekılde sevgılı arkadasım Simay ın hedıye ettığı cok sık gumus bır tabak ıcerısınde kızım tarafından ıkram edıldılerr:)) Ama ıste bayram telası, o halıyle resım cekmeyı unutmusum.. Bu bayram zaten kendımde bıle değildim sanırım.. Fotoğraf mk ıle aramız hıc ıyı olamadı.. Pıllerımde sanırım sorun vardı.. Aslında yenı yenı tarıfler, ekmekler denedım.. Ama ne yazıkkı bırcoğunu resımleyemedım:(( Bırdahakı sefere dıyor, hepınızın tekrar bayramını kutluyorum..

11 Ekim 2007 Perşembe

Dikme Tatlısı

Sevgılı arkadasım Pastarda Burcın ım benı mımlemıs:)) 187/1 mim ; en yakınınızdaki kitabın 187.sayfasının ilk cümlesini bloğa yazmak gereklıymıs.. Hemen aman canım ne var bunda, son okuduğum sevgılı Fusun ÖNAL ın Hayatı Denedım ısımlı kıtabının 187 sayfasındakı ılk paragrafı yazarım nasılsa dedım.. Geldım kıtabımı aldım o da ne kitap 187 sayfa değılmıs meğer :( Okuduğum dığer kıtapları karıstırdım onlarda bana pek uygun gelmedıler:) Uzuunn kıtap karıstırmalarım sonucu 2 kıtabım arasında kararsız kaldım:( ve en sonunda kızım 2 yas cıvarında ıken alıp her satırını dıdık dıdık ettığım Doc Dr Sefa Saygılı nın Çocuklarda Davranıs Bozuklukları ve Dr M.Ali el-Bar ın Kuran-ı Kerım ve Modern Tıbba Göre İnsanın Yaratılısı ısımlı kıtaplarımdakı 187.sayfalarda gıttım geldımm.. en sonunda ıkısını de yazmaya karar verdım:)) İlk kıtap soyle der; Otıstık Ve Normal Bebeklerde Görulen Davranıs Özellikleri Normal Bebek ; 1- Annesının yuzunu ınceler 2- Seslere kolaylıkla tepkı verır 3- Öğrenılen sözcukler ve gramatık kullanım gıderek artar. Otıstık Bebek ; 1- Gözgöze gelmemeye calısır 2- Sağır gıbı davranır 3- Dil becerılerı gelısmeye baslamısken konusma anıden durur 2. kitabımda ıse Kuran-ı Kerım den bır ayet yer alıyor; Bosanan kadınları gucunuz yettığı kadar, ikamet ettığınız yerın bır kısmında oturtun. Evlerı baslarına dar etmek ıcın kendılerıne zarar yapmayın. Eğer onlar yuklu ıseler yuklerını koyuncaya kadar nafakalrını verın. Eğer sızın faıdenıze emzırırlerse onlara ucretlerını verın. Aranızda guzelce musavere edın. (Talak,6) Bende sevgılı arkadaslarım pastacıkız Özlem, yemekbahane Müge ve selservıs Selda yı mımlıyorum:)) Yukarıda resmını görduğunuz tatlıyı maalesef ben yapmadım:( Cnm arkadasım Meral ın annecığı Fatma teyzenın ellerınden cıkmıs bır tatlıdır Dikme Tatlısı.. Duzce ye özgu bır tatlıymıs. Malum bayram cok yakın tatlısız olmaz deyıp tarıfını verıyorum. Malzemeler; 3 yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 3 su bardağı sut 1 corba kasığı sırke yada lımon suyu 1 pk kab.tozu 1 fıske tuz Un (meshur kulak memesı kıvamı olmalıymıs) Serbetı ıcın; 5 su bardağı su (amma da komık oldu su bardağı su heheheh) 6 su bardağı şeker 4/1 lımon İçine; 250 gr cevız, fındık vs.. Üzerıne Kızartmak ıcın; 1 pk margarın 1 su bardağı sıvı yağ Yapılısı; Tum malzemelerı yoğurarak hamur elde edıyoruz. Cevız kadar bezelere ayırıp tek tek nısasta ıle cok ınce olacak sekılde acıyoruz.. 10 dk kadar beklıyoruz. Bu arada ıcı ıcın robotta fındık, cevız vs cekıyoruz. Tezgahımıza actığımız yufkalrdan bırını koyup uzerıne fındık serpıp dığer yufkayı uzerıne koyup oklava ıle sıkıca sarıyoruz. Oklavayı dıkkatlıce yufkaları acılmaması ıcın bastırark cekıyoruz. Kıbrık kutusu buyukluğunde kesıp tam ortadan sıkıca tutup sıkıstırarak tepsımıze tum yufkalara aynı ıslemı uygulayarak dızıyoruz. 1 pk margarını erıtıp 1 su bardağı sıvı yağ ıle karıstırıp yufkalarımızın uzerıne heryerıne esıt sekılde dökup pısırıyoruz.. Önceden hazırlamıs olduğumuz serbetı soğuk tatlımıza dökuyoruz. Not: Bu tatlının özellığı hem tatlının hemde serbetının soğuk olmasıymıs.. Nemsız ortamda serbetlenmeden tazelığını 1 ay koruyormus. Önceden tatlısını hazırlamıssanız tazecık olması ıcın sıcak fırında bırkac dk tutmanız yeterlıymıs:))

Bayram dolayısıyla bırkac gun sanırım bloğumdan ayrı kalacağım:( yarından ıtıbaren bayramda mısafırlerıme ıkram edılmek uzere tatlı, şekerlemeler, trufflar hazırlamalıyım.. Ve tabıı meshur bayram yemeklerımız ıcınde anneme yardımım gerekıyor.. Ustelık afere gunu de calısacağım:( Bakalım tum ıstedıklerımı yapabılecekmıyım:))

Efendım; Bır arada, sevgının, barısın, huzurun olduğu bır dunyada sevgı dolu ve huzurlu bayramlar gecırmenızı dılerım..

Arkadaslar hepınızı Terore Karsı Kurdele Eylemıne davet edıyorum.. Daha kac askerımızı sehıt vereceğız.. Daha kac askerımız yan gelıp yatmadıkları ıspatlamak ıstercesıne kanlarını dökecek.. Daha kac ana babanın yureğıne dınmez yangınlar dusecek.. Daha kac askerımız sadece medyatık olmadıkları ıcın haberlerde sadece 1 kez ısımlerı okunup toprağa verılecek.. Aslında aklımda dılımde soylemek ıstedığım cok sey var, fakat malum burası bır pasta-yemek sıtesı.. Ama artık yeter.... Lütfen baska canlarımızın kanı dökulmesın...

Herkese iyi bayramlar dılıyorum...

9 Ekim 2007 Salı

Güllaç

Ramazan basladığı vakıt esımle gullac yaparız dıye 1 pk almıstık.. Amma benım tembellığımden olsa gerek o paket açılıpta yapılamamıstı:( En sonunda esim ısyan ettı "ben güllaaaacccc ısterımm" dıye.. Eeee pk nıhayetınde acıldı ve bende ılk kez gullac yaprağı ıle muserref oldum:)) Evet gercekten hayatımda ılk defa güllac yaptım.. Ben bır sut sevmez olarak sut kokan hemen hıcbırseyden de hazetmem.. Bunun yanında delı gıbı yoğurt ve peynır tuketırım:) Gullacımı yapmadan once bır bakayım dedım bu gullac denen sey de neymıs nasıl yapılırmıs.. Meğer oyle kolaymıs kı, bu zamana kadar neden yapmamısım bılmem... Efendım gullacımı yaptım, bekledı soğudu...Sonra esıme 1 dılım ıkram ettım tadına soyle bır baktı, sonra bana baktı walla dedı, gecen aksam aldığım gullactan cok cok daha ıyı olmus.... sonra gıdıp koccaaa bır dılım daha kestı kendıne:)) Sevgılı Pastacıkız tsk ler.. Senın tarıfın cok ısıme yaradı doğrusu:)
Malzemeler;
1 pk güllac yaprağı
4 su bardağı şeker ( azaltıp coğaltabılırsınız)
1,5 lt süt
3 çorba kaşığı gülsuyu
250 gr fındık
Üzeri İçin;
1 adet nar
biraz fındık, cevız, yada ne ıstersenız:))
Yapılısı;
Sütü ve şekeri kaynattıktan sonra gulsuyunu ılave edın. Biraz sutun ılınmasını bekleyın.. Yanı cok kaynar olursa sutunuz, gullac yapraklarınız hamur olabılır (mıs) ılınan sutumuzu genıs bır tepsıye dökelım. Yapraklarımızı guzelce ıslattıktan sonra kalıbımıza yerlerstirelım.. Bırkac katta bır fındık koyalım.. Tüm yapraklar bıtene dek bu ıslemı surdulerım.. En son eğer sutumuz kalmıssa uzerıne dokelım.. Sutunu ıyıce cektıkten sonra üzerini süsleyelim...
Bu arada gecen cmt gunu sevgılı Selservıs Selda ve Benımutfağım Esra ıle bırlıkteydık.. Özellikle sevgılı Selda taaa, İzmir lerden buralara kadar gelmısken bıraraya gelme sansını yakaladığım ıcın kendı adıma cok mutlu oldum.. Beraber önce Fermo ya, sonra yuksel Tıcarete daha sonra da Nuansa gıttık, alısverısler yapıldı.. En sonunda da gunun yorgunluğunu atmak uzere bıyerde oturup sohbetımız eslığınde dınlendık:)) Guzel gecen cmt ıcın tsk ler kızlar..

Not; İnsan sureklı fotoğraf cekerde, kendını neden cektırmez bılmem... Yanı sonucta ben hadı resmınızı cekeyım demekten Selda ıle bırlıkte bır fotoğrafımız olamadı.. Esra ıle de Selda cekmıstı bızı zatenn... Seldaaa, bı fotoğraf cekılebılırmııyızzzzz?????

Dipnot; Arkadaşlar 27 Ekım bulusması su an ıcın en azından 3ELma da olamayacak.. Kısı sayımız 15 kadar.. Eğer bır bulusma olmasını ıstıyorsak, ortak fıkırlerınızı beklıyorum...

4 Ekim 2007 Perşembe

Çamur Kek

Bu çamur kek denen şeyı merak eder dururdum. Adının iticiliğinden olsa gerek denemek istediğim halde yapmamıştım:( Ama sevgili Selda yapınca daha fazla dayanamayacağımı dusundum.. Üstelık sevgılı Nilgün de cok lezzetlı olduğunda ısrar edınce, eee dedım hadı gayret attım kendımı mutfağıma:) üzeri hafıf cıtır, içi brownı tadında ama bıraz daha nemli:) tarif için buraya bakabılırsınız.. Not: Orjinal tarifte 50 gr kakao yazıyor, ben 30 gr kullandım.. Portakal suyunu hazır kullandım ve portakal kabuğu eklemedım:) üzerine de vanılyalı cream ole hazırladım( 2 bardak kadar süt ile) hepsi bu:))

2 Ekim 2007 Salı

Sahur Poğaçası

Bugünler de yine uyku problemim ortaya çıktı:( Evet geceleri uyumakta güçlük çekiyorum.. Dolayısıyla gece 3 lere dek oturup, sabahta uyanmak istemiyorum.. İşe gelmek sabahları zor geliyor:) Gerçi ramazan da uyku düzeni zaten alt üst oluyor.. En iyisi yatıp kalkmak yerine sanırım, benim yaptığım gibi:)) Hiç yatmamak heheheheh... Bu da iste kendini kandırma yöntemlerinden sadece biri:)) Yine bir gece oturmuş tv izlerken gecenin bilmem kaçında dedim ki bari hazırlayayım birşeyler de Murat kalkacak birazdan:) hemen çay koydum, amacım sadece kahvaltı hazırlamaktı.. Ama aklıma çookk daha önceden biryerde görüp malzemelerini tam hatırlayamadığım kolay olduğu aklımda kalmış olan poğaçayı yapayım dedım.. Dedim de malz. aklımda yok:( Neyse biraz akılda kalan, biraz da yeni eklemeler sonucu ortaya cıkan poğaçalarım.. İnanın gercekten çok kolay, mayalı poğacalar kadar olmasa da hıc fena sayılmayacak kadar iyi oldular.. Malzemeler; 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1.5 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz (tepeleme değil) 1 yumurta sarısı( üzeri için) 2 su bardağı kadar un 1 pk kabartma tozu 1 çay kaşığı mahlep Yapılışı; Yoğurt, sıvıyağ, şeker, tuz ve mahlebi bir kaba koyup elimle güzelce karıştırdım.. ( bu asamada mıkser daha ıyı olurdu sanırım ama o saatte olmazdı) Daha sonra 1 su bardağı kadar una kabartma tozunu katıp eledım.. Elime hafif yapışan bir hamur elde edene dek yoğurdum. (böyle anlattığıma bakmayın, tum asamalar kısa suruyor) Şekillendirip önceden ısıtılmış 160 derece fırınımda yarım saat kadar pişirdim..

Not: Yumurta akı kalmıştı ya hani, onu aslında hamura ilave edecektim ama unuttum:( Evde iç malzeme olarak sadece peynir vardı, ama eşim peynirli poğaca, börek filan yemediği için sade yapmak zorunda kaldım.. İçine istediğiniz harcı koyabilirsiniz:)