Pages

2 Temmuz 2007 Pazartesi

Bitter Çikolatalı Kurabiye

Bugün kendimi daha iyi hissediyorum. Kızım tam olarak olmasa da iyileşti. Diğer hastalarımız da iyiler. Sanırım herşey normale dönmeye başladı. Ama anormal olan benim bu aralar. (şu anda İlhan İrem dinliyorum, ne kadar güzel sesi var.. Şarkı; Anlasana Allah ım çok güselll) Çok yorgunum, içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor. Sadece sabah kalkıp işe gidiyorum, akşam da eve gidip uyuyorum. Şu aralar hayatım iş ve uyku üzerine kurulu. Sanırım kendimi çok kastım. Bu benim huyumdur, birşeye üzülsem, kızsam sadece uyumak isterim. Ama iyi geliyor. Hem fırsat bu fırsat uyumuş oluyorumm hehehe… Bir an önce havalar düzelsin, hayatım eski haline dönsün. Keşke bir sihirli değneğim olsaydı, şöyle bir çevirip sadece bir sihirle herşeyi ama herşeyi güzelleştirebilseydim. Ama hayat böyle birşey işte, bir gün herşey süperken ertesi gün tepetaklak olabiliyor. Üzüleceğiz, sıkıntı çekeceğiz, sevineceğiz, mutlu olacağız. Bu hep böyle olmuyor mu? Ben şu aralar kendimi iyi hissetmiyor olabilirim. Biliyorum ki; birkaç gün sonra da acaip mutlu, huzurlu olacağım (umarım) Hiç birşey düşünmek istemiyorum. Tatile gitmek, denize girmek, güneşlenmek, kızımla parka gitmek, yürüyüşe çıkmak (bu arada dondurma yemek) istiyorum. Offf yıllık iznime de daha çok var. Eşimle maalesef sadece 1 yaz tatile çıkabildiğimiz için tatil planlarıma kendisini dahil edemiyorum. Ne yazık ki izin zamanlarımız denk gelmiyor. Olsun ben de kızımla çıkarım tatile.. Hem de bütün kızlar toplanmış oluruz … Bu kurabiyeleri (çörekleri) sevgili arkadaşım Selin in sitesinde gördüm ve dururmuydum hiç hemen denemeliydim. Fakat malum bir sürü aksilik üstüste gelmişti. O karmaşayı yaşarken hamurla uğraşmanın bana iyi geleceğini düşündüm(malum stress)hem de hast. ye giderken kayınpederimin yanında kalan eşimin kardeşi için de atıştırmalık birşeyler olsun diyerek yaptım (nihayet) Fakat ben tarifle biraz oynadım. Ben size kendi hazırladığım şekli ile tarifi veriyorum. Ama asıl tarife sevgili Selin den http://www.selincaglayan.com/ ulaşabilirsiniz.
Malzemeler
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım pk margarin (Hüner)
1 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı tozşeker + 1,5 su bardağı pudra şekeri
Yarım pk çikolata (rendelenmiş) kakaolu hamurda kullandım
1 pk vanilya
1 pk kab.tozu
yaklaşık 5 su bardağı un (elinize yapışmasın çokta sert olmasın)
2 çorba kaşığı kakao (hamurun yarısı için)
İçine
1,5 pk bitter çikolata
4 çorba kaşığı tozşeker
Çeyrek çay kaşığı tarçın
150 gr fındık
azıcıkta ceviz vardı evde onu da kattım
(ama bu karışımdan artıyor isterseniz 1 pk çikolata kullanabilirsiniz. Ben kalanını buzdolabında saklıyorum. Kek ya da kurabiye yaptığımda kullanmak üzere)
Üzerine
Pudra şekeri
(aslında çikolata eritip kurabiyelerimi çikolataya bulamak istemiştim ama zamanım yetmedi)
Yapılışı
Kabartma tozu ve un hariç diğer hamur malzemelerini çırpalım. Daha sonra un+kab.tozunu eleyelim azar azar karışımımıza ilave edelim. İç malzemesini de mutfak robotunda biraz döndürelim (ama unufak olmasın, biraz iri kalsınlar) Elimize yapışmayan bir hamur elde edince hamuru 2 ye ayıralım. Yarısına kakao+rende çikolata ilave edip tekrar yoğuralım. Ceviz iriliğinde parçalara bölüp avuç içimizde açalım. İç harcımızdan 1 tatlı kaşığı koyup yuvarlayalım. Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim. (yaklaşık 25 dk) Fırından alıp üzerine pudra şekeri serpelim. Ya da çikolata eritip kurabiyelerimizi bulayabiliriz….. Resimden de anlaşıldığı üzre; içinde bitterler eriyorrr ısırdıkçaaa mmmhhh yani. Selin inde dediği gibi dışı hafif sert içi ise yumuşak bir kurabiye , çörek , kek amaannn neyse işte güzellll yaniii…
Not: Bu ölçülerle ben 2 tepsi kurabiye elde ettim. Acelem olduğundan üstelik çok ta uğraşmayıp kocaman hazırlamıştım. Daha minik yapılırsa yaklaşık 2,5 tepsi kadar çıkar. Yarı malz. ile yapmak isterseniz yine 1 yumurta kullanarak diğer mazl.yarıya indirerek deneyebilirsiniz…..

5 Kişi ne demiş?:

Adsız dedi ki...

Fidancım Özge ye de geçmiş olsun canım.Neyse herşey normaline dönmeye başlamış sevindim.Allah bir daha göstermesin.Ellerine sağlık kurabiyelerin de nefis görünüyor.öptüm kendine iyi bak.

Belgin

Adsız dedi ki...

Fidan mrb. Özge ye geçmiş olsun. Bazen nedense herşey çok fazla üst üste geliyor.
Neyse ki herşey normale dönmeye başlamış çok sevindim. İnsan sıkıntılara dayanabilmek için kendini çok kasıyor
yorgun olmanı çok iyi anlıyorum. Allah daha kötü şeyler vermesin inşallah. Özgeyi öp benim için.
Bu arada bunca derdin arasında böyle leziz yiyecekler hazırlamışsın ellerine sağlık, ellerin dert görmesin
öpüyorum hoşçakal
özlem

Adsız dedi ki...

Belgin cim ve Özlem abla slm lar. Evet hayatım normale dönmeye başladı iyi dilekleriniz için
sağolun. Bana hamurla uğraşmak terapi gibi geliyor. Öpüyorum ikinizi de…
Fidan

Adsız dedi ki...

Fidan’cım işlerinin biraz düzene girmesine sevindim. Kurabiyelerde çok güzel. Bende yapmıştım. Gerçekten çok güzel oluyor. Selin’in ve senin ellerine sağlık canım, sevgiler, iyi haftasonları..

http://ebrulitatlar.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Ebru cum slm. Birkaç gündür sitede sorun vardı, cvp veremedım kusura bakma cnm. Çok tşk ler. Senın de ellerine sağlık.
Fidan