Pages

3 Temmuz 2007 Salı

Tahinli Kurabiye

Eveeeettt ılk tarıfımm tabıkıı canım arkadasım Selin den olmalı dedım ve hemen tarıfı kendısıne aıt olan ve benım her yaptığımda aynı basarılı sonucu aldığım bu kurabıyelerı yapmak ıstedım ınanın tam anlamıyla super bı tat bu tabıı tahın sevenler ıcın ben mutlaka deneyın derım
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ(SELIN MISIR ÖZÜ KULLANMIS)1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 SU BARDAĞI TAHİN
1 PK KABARTMA TOZU
1 PK VANİLYA
4 SU BARDAĞI UN
Tahın, sıvıyağ, pudra şekeri mikserle çırpılır un ve kabartma tozu eklenerek yumusak bır hamur yapılır. Bu arada fırınınızı acmanızı onerırım cunku bu kurabıyeler ısıtılmıs fırına verılemelı tepsıye yağlı kağıt yayıp kurabıyelerı cevız buyukluğunde koparıp sekıllendırın ve 160 derece ısıtılmıs fırında pişirin. Çok kısa surede pısıyorlar dısı bıraz catlayıp beyaz kalacak sekılde olmalılar. Ben kurabıyelerım bıraz ılındıktan sonra dırek pudra sekerıne buladım siz ıstersenız tepsıdeyken uzerıne eleyebılırsınız. Soğumadan tepsıden almak zor oluyor (dağılabılırler) soğuduktan sonra almanızı onerırım. Sizde benım gıbı ısırdığınız zaman ağzınızda erıyen kurabıyelerden hoslanıyorsanız hadii ne duruyorsunuzzz doğru mutfağaa…..
Bu arada yandaki kucuk eller benım kızımın ellerı (tamam ıtıraf edıyorum aslında, Özge yaptı kurabıyelerı) elının ustune de neyle çizik atmıssa artık biz bı turlu çıkaramadık.Bugun anneanne sının evınde duvarları boyadıktan sonra anlasılan hızını alamamıss:)

13 Kişi ne demiş?:

Adsız dedi ki...

ayy fidan terim ben o elleri yaa..o kalemide çok iyi bilirim çıkmazkolay kolay..ee bendede var 2 tane hemde dekoratör kızlarım benm..:) bu arada kurabiye harika görünüyor.ellerine sağlık.NOT:fidancığım yazılar çok küçük daha büyük olamazmı acaba..sevgiler..kucak dolusuu.

bestem

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık fidancım kurabiyeler nefis
.Anasına bak kızını al demişler.Becerikli kedi hamur da mı yoğururmuşş..Devamını bekleriz. Süper olmuş arkadaşım..
bilge

Adsız dedi ki...

Fidancım eline sağlık ne kadar güzel olmuşlar. Tahinli kurabiyeleri ben de çok severek yaparım. Bu arada o minicik ellerin değdiği herşey eminim harika olur ne kadar becerikliymiş aferin ona

Öptüm

Adsız dedi ki...

Ayy ark daslar walla takıp etmenıze cok sevınıyorum ınanın

Bestem cım ahh ahh bu kızlar bızı mahvedıcek wallahı hadı ben yapıyorum sadece de kızım hem yapıyo hem de yıyıyooo görsen koca göbekler baba kızz. Yazılar ıcın dee bakıcazzz bı caresıne bakalım uyarın ıcın saol

Bilge cım ıns devamı gelıcek tatlım benı ızleın anacımmmmmmm

Selın cım Özge nın ellerıne sağlık su anda da tetesıyle mutfakta kızım ayyy benden beter olcak sana staja göndermeyı planlıyorum ne dersınn

Kendınıze ıyı bakın

Gene beklerımmmm

Adsız dedi ki...

fidan’cim siten hayirli olsun.
senin gibi maharetli arkadaşıma yakışır herşey
kilolarimiza katkida bulunacak olsanda takip edecegim :))
özge’yide o küçük ellerinden öp benim için olurmuu.
optum. gökben.

Adsız dedi ki...

Gökben cım hosgeldın cnm yorum bırakacağın hıcc aklıma gelmemıstı cnm cok tsk ederım. Aslında ben herkes kadar bıseyler yapabılıyorum yanı senın gıbıyımm ben de ama bu sıte benım ıcın ıyı oldu en azından belkı yenı ınsanlarla tanısma fırsatım olabılır. Ben de senın iki kara kızını optum cnm. Gene gel olurmuu..

Adsız dedi ki...

Gökben cım hosgeldın cnm yorum bırakacağın hıcc aklıma gelmemıstı cnm cok tsk ederım. Aslında ben herkes kadar bıseyler yapabılıyorum yanı senın gıbıyımm ben de ama bu sıte benım ıcın ıyı oldu en azından belkı yenı ınsanlarla tanısma fırsatım olabılır. Ben de senın iki kara kızını optum cnm. Gene gel olurmuu..

burcu

Adsız dedi ki...

Burcuuu hosgeldın. Kac kere gel dedık gelmıyosun ben napımmm al burdan tat o zaman sen dee…. Reklam mıı bana uyaaaarrrrr…………
Tatlım ıns bı gun sende anne olursun bu guzel şeylerı sende yasarsın cnm.

Bu arada bıraz da sen yap ta annenı sasırt dıyorummmmmmm…

Adsız dedi ki...

Merhaba, sitenizi ilk kez ziyaret ediyorum çokg üzel tarifleriniz var, tahinli kurabiye de benim çok sevdiğim kurabiyeler arasındadır. Ellerine sağlık.

pembeli

Adsız dedi ki...

Merhaba Pembeli hosgeldın. Benım sıtem daha cok yenı henuz ıkı tarıfım var maaleseff ama yıne de beğendığın ıcın cok tsk ederım. Sızın hızınıza yetısmek tabııkı mumkun değil, bende sızın tarıflerınızı cok beğenıyorumm aslında ben sızın sessız takıpcılerınızdenım.Bana yorumda bulunmanıza cok sevındım.Tekrar görusmek uzere.

etki alanı dedi ki...

Sevgili Fidaneli
Galiba etrafıma sosyal bir ağ kuruluyor.Henüz karşılaşmadık,ama duyarlılığınız için teşekkür ediyorum.En dikkatimi çeken de ATATÜRK resimleri oldu...sanırım sıkı bir takipçiniz olacağım.
sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sevgili Etki Alanı hosgeldiniz. Etrafıma sosyal bir ağ kuruluyor demissiniz. Umarım bu ağın bir parçasıda ben olabilirim. Sizinle tanışmak, karşılasmak cok isterım. Sizden öğrenebileceğim çok şeyler olabilir. Ayrıca bugüne kadar sizin kadar hiç kimse Sevgili Ata'mızın resımlerıne dıkkat etmemıştı acıkcası, ya da dıle getırmeye gerek duymadılar. Emin olun siz beni takip etmeseniz de ben sizinle olacağım.
Ziyaretiniz ve güzel sözlerınız için tşk ler.
Fidan

Adsız dedi ki...

Fidan'cim kurabiyeleri yaptim ve cok begendim,hem evde hemde esimin is yerinde afiyetle yendiler. Ellerine saglik.

Skutluol