Pages

5 Temmuz 2007 Perşembe

Yalancı Su Böreği

Hayatımız pamuk ipliğine bağlı. Yani kelle koltukta yaşıyoruz aslında. Hayat; kimini erkenden yok ediyor, kimini de uzuuunnn yıllar yaşatıyor. Kardeşimin bana sorduğu bir soruyu ben de sizlere sormak istiyorum. Çünkü ne cevap vermem gerektiğini bilemedim. Abla dedi; bazıları gencecik yaşta ölüyor, bazıları da 90-100 yaşına kadar yaşıyor. İnsan genç yaşta öleceğini pek aklına getirmiyor, dolayısıyla da genelde Allah için değil de kendi için yaşıyor. Ama yaşlanınca hep öleceğini düşünüp daha çok için ibadet ediyor. Şimdiii; genç yaşta ölenlerin günahları daha mı çok oluyor? Yoksa fazla yaşayamadıkları için az mı oluyor? Nedir bu çelişki? Bu neyin kriteridir? Cennet cehennem varmıdır? Varsa nasıldır? Bize anlatılanlar doğrumudur? Ben çok şükür Allah a inanıyorum. Ama, ölmekten de çok korkuyorum. Şöyle ki; insan sevdiklerinden ayrılıyor. Sevdiklerini acı içinde bırakıyor. Hele ki, anne olduktan sonra daha da korkmaya başladım. Ama bu kez kendim için değil, kızım için. Allah ım onu benden hiiiiçç ama hiiçç ayırmasın. Tabii kii; hiç kimseyi ayırmasın ama dedim ya hayat işte..

Sevgili Barış aramızdan ayrıldı. Hem de saçmasapan bir kavşak yüzünden ayrıldı. O artık yok. Herzaman söylenir, seni hiç unutmayacağız diye basbas bağırırlar. Ama kimler unutulmadı kii?? O'nu aslında gerçekten ama gerçekten unutmayacak kişiler sadece anne babası aslında. Onların yürekleri kimbilir nasıl yanıyordur? Evlat acısı hiçbirşeye benzemez derler. Allah yaşatmasın. Ama bu saatten sonra söylenecek, yapılacak hiç bir şey yok maalesef. İşte bu çaresizlik beni delirtiyor. Bir de tabiiki Barış gibi gencecik yaşta hayatını kaybeden şehitlerimiz var. Ama maalesef onlar Barış kadar medyatik olmadıklarından sanırım üstlerinde bile durulmuyor. Hepsinin mekanını cennet olsun.

Yaşıyoruz, ama nasıl? Sabah evden çıkarken acaba akşam evime dönebilecekmiyim diye düşünmüyoruz. Acaba gerçekten dönebilecekmiyiz günün birinde?? Sevgili Gökçe ablam birgün bana dedi ki; (ben tabii yine plan yapıyordum sanırım) Fidan cım; insanlar Tanrı yı güldürmek için plan yaparlarmış...... yanii??? Aslında hayatımızı biz planlamıyoruz. Birileri bizim yaşayacağımız hayatı çoookkkk önceden zaten planlamış durumda. Biz sadece o filmin basrolundeyiz. Ve senaryodan aslında haberimiz bile yok. Sadece yaşıyoruz. Ama bu süreyi de en iyi şekilde değerlendirmeliyiz aslında değilmi? Şu 3 günlük dünyada küslükler, dargınlıklar,savaşlar olmasa...Bunlar sadece hayal mi? O zaman birbirimize aslında ne kadar çok sevdiğimizi söyleyelim en azından... Çünkü, yarın burada olamayabiliriz.... değil mi???

Neden mi bukadar saçmaladım? Ben de bilmiyorum. Belki de genç bir insanın ölümü bana bunları düşündürdü... Sevgili Barış, aslında gitmemeliydin, ama gittin. Anneni babanı kardeşini sevdiklerini bırakıp gittin. Mekanın cennet olsun... Allah günahlarını affetsin.. Hiiççç merak etme Barış,, hayatına son noktayı koyan kavşağa da BARIŞ KAVŞAĞI derler yarın öbürgün. Belki daha rahat uyursunn... ( ben sanmıyorum ama )

Neyse, bir şekilde hayat herşeye rağmen devam ediyor, edecek, etmek zorundaaa..... Dediğim gibi bizler de bu süreyi iyi değerlendirelim bari. Sevdiğimiz şeyleri yapalım, sevdiklerimizle olalım. Yarın beraber olamayacakmısız gibi.... Ve mutfağa girelim.. Güzel börekler, pastalar yapalım. Belki arkamızdan, şimdi olsaydı şunu yapardı ahh pek te güzel yapardı derler.. Bellimii olur??

Malzemeler , Yarım çay bardağı sıvıyağ,

Çeyrek pk margarin,

1 şişe soda,

3 yufka,

2 yumurta,

1 su bardağı peynir,

Yarım demet maydanoz,

1 su bardağı süt

Yapılışı Fırın tepsisini yağlayalım. Margarini eritelim, sodayı,yumurtaları, sütü, marg ve sıvı yağı çırpalım. 1.yufkayı tepsiye kenarları sarkacak şekilde yerleştirelim. 2.yufkayı elimizle parçalayarak yayalım. Peyniri çatalla ezip içine maydanozu koyalım. Peynirin yarısını yufkanın heryerine yayalım. 3.yufkayı 2 ye bölelim. Yarısını peynirlerin üzerine örtelim. Kalan peyniri serpiştirelim. Kalan yufkayı koyalım. Tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları böreğin üzerine katlayalım. Böreğimizi dilimleyelim. Yumurtalı harcımızı böreğimizin üstüne dökelim. Böreğimizi en az 2 saat buzdolabında bekletelim. (Ben 1 gece beklettim) Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim. Sonuç mu? Eğer su böreği seviyorsanız, bu böreğe de bayılırsınız.....

16 Kişi ne demiş?:

Adsız dedi ki...

OOOOOOOOOO HAMARAT HANIM YINE DOKTURMUSUZ ELLERINE SAGLIK CANIM HARIKA GORUNUYORLAR:)))

Adsız dedi ki...

askın cım hüsgeldin. hehehehe döktürmüşmüyümm, almsin yani..altı üstü bi börek tatlım. dene bence...
fidan

Adsız dedi ki...

ABLA YA MAKSUZMU YAPIYORSUN SEN BUNU BİZE HA?YAZIK DEĞİL Mİ ŞU KARDEŞİNE? BURDA GÜNLERDİR AÇ AÇ GEZİYORUM ZAYIFLAMA ÇABASI İÇİNDEYİM.SENİN ŞU YAPTIĞINA BAK.NASIL DAYANIYIM BEN BU BÖREĞİ GÖRÜP ŞİMDİ HA NASIL???AĞLIYCAM YA..ŞU DÜĞÜNE KADAR Bİ ZAYIFLIYIM SONRA SÖZ VER BANA HEPSİNDEN TEKRAR YAPÇAKSIN.TAMAMMI ABLACIM BENİM CANIM ABLAM BENİM:D

Adsız dedi ki...

slm Bahar cım hoşgeldin...Ağlama kıyamam ben sana... Yaparım tabii hatta istersen bu akşam bile yaparım heheheh...Düğüne nasılsa daha çookk var şekerim. Son 6 ayda benim gibi sende zayıflarsın. Kasma kendini yani.
Öptüm
fidan

Adsız dedi ki...

YOK ABLA OK SAKIN YAPMA ZATEN Bİ HAFTADIR Bİ GR BİLE VEREMEMİŞİM..BEN ESKİDEN BÖYLE DEĞİLDİM YA Bİ HAFATA 2-3KİLO VERDİĞİM ZAMANLARI BİLİYORUM ŞİMDİ NE OLUYOSA BÖYLE ANLAMIYORUM.SENİN YEMEKLER BENİ BOZDU GALİBA:D

pecete dedi ki...

Sen o küçücük halinle ne ağır duydular yaşıyorsun. Allah sıralı ölüm versin demekten başka çare yok. Aslında işin acı tarafı her gün şehitler veriyoruz, o anneler evlatlarından ayrılıyor ama bir Barış'ın vefatı kadar gündeme düşemiyorlar. Medya'nın yaptığı hazmedemiyorum ve hazmedeceğim de... Yattıkları mekan cennet olsun...

Adsız dedi ki...

sevgili peçete hosgeldın. küçücük halımlemi, ayy alemsın wallahi. ben küçücük olabilirim ama o küçcük kafamın içinde neler neler dolaşıyor bir bilsen. söylediklerinin her kelimesine birebir katılıyorum. şehitlerimizin belkıde birçoğundan bizim haberimiz bile olmuyor. ölümün herturlusu kötu, ama genc yasta gıdenlere ben daha cok uzuluyorum. dedığın gıbı hepsının (ve hepımızın) mekanı cennet olsun..
haaa bırde sımdı aklıma geldı de; hepımız cennete gıtmek ıstıyoruz, ama hiç bırımız olmek ıstemıyoruz...oofff al sana bı celıskı daha..heheheheh..
fidan

Adsız dedi ki...

fidan hanım bu nefis böreği pişirdiğiniz tepsinin ebatlarını sorabilir miyim

Adsız dedi ki...

sevgili isimsiz; (keşke adınızı belirtseymişsiniz) beğenmenız benı cok sevındırdı...ben mini fırın tepsisinde pişirdim. ebatları da 30x25 umarım yardımcı olabilmişimdir. denerseniz banada bildirirmisiniz:))))
sevgiler
fidan

Adsız dedi ki...

fidan hanım ben oya.isim kısmını atlamışım.nefis böreğinizi dener denemez yorumumu yazacağım. iyi günler.

Adsız dedi ki...

fidan hanım ben oya.isim kısmını atlamışım.nefis böreğinizi dener denemez yorumumu yazacağım. iyi günler.

Adsız dedi ki...

Sevgili Oya hn, (böyle çok daha iyi :) ) bekliyorum. Şimdiden ellerinize sağlık..
sevgiler
fidan

Adsız dedi ki...

Böreğinizi deneyeli çok oldu ama şimdi yazabiliyorum.Çol lezzetli bir börek oldu.Tşk ederim.Portakal ağacı forumuna üye olsanız keşke bu leziz tarifleri herkesle paylaşsanız.İyi gecelerrrrrrrrrr

fidaneli dedi ki...

oya cım, ellerıne sağlık cok kolay ve de lezız dımı;)) hmm hıc dusunmemıstım oraya uye olmayı ama bakalım bu aralar bloğumu dahı guncelleyemıorum ama dusunucem Oya cım.. cok tsk ederım

Adsız dedi ki...

Fidan hanım bunefis böreği tüm malzemeleri 2 katına çıkararak büyük fırın tepsisine hiç denediniz mi. 3yufkaile yapınca hemen bitiyor da ..oya..

fidaneli dedi ki...

OYA CIM HOSGELDIN... NE YALAN SOYLIYEYIM UZUN ZAMANDIR YAPMIYORUM CNM.. YANI ASLINDA GEBELIK DOLAYISIYLA MUTFAKTAN COK UZAK KALDIM:( DENEMEK ISTEDIĞIM OYLE COK SEY VARKI ASLINDA.. INS. EN KISA ZAMANDA MUTFAĞIMA GIRMEYI BASARABILIRIM.. BU ARADA SIZLERDE YAPTIKLARINIZIN RESIMLI TARIFLERINI BANA ATARSANIZ VE ISTERSENIZ YAYINLAYABILIRIM.. TSK LER..

SEVGIYLE KAL
FIDAN