Pages

9 Temmuz 2007 Pazartesi

Kırmızılı Anne Pastası

Cnm anneme doğum gününde yaptığım pasta.. Tadı güzel olmakla beraber bence yapraklarla çok hoş göründü. Eşimin onayından geçti yanii..... Tarifi nerden almışım inanın hatırlamıyorum.. Öyle bir parça koparılmış kağıtta buldum tarifi, nasıl görünmesi gerektiğinide bilemiyordum... Tabii elımdeki tarifle oynadım biraz ve sonuç göründüğü gibi oldu...
Malzemeler
2 yumurta
1 pk vanilya (su dr.oetger ın yenı cıkardığından premıum du sanırım)
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
1 su bardağı buttermilk (aşağıda açıklamasını yapacağım)
1 tatlı kaşığı kakao
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı elenmiş un
Yumurta ve şekeri şeker eriyene dek çırpalım. Sıvıyağ, sirke, buttermilk i katıp çırpalım. Vanilya, kakao, gıda boyası, karbonat ve elenmiş unu da bırazcık daha çırpalım. Yağlı kağıt serilmiş 26cm lık kalıbımızda önceden 170 derecede ısıtılmıs fırınımızda yaklasık yarım saat pişirelim.
Kreması
1 pk labne peyniri
2 su bardağı pudra şekeri
120 gr tereyağı (ya da margarin)
Tereyağı ve margarini çırpalım. İçine elenmiş pudra şekerini katıp tamamen karışıp krema halini alana dek çırpalım. Buzdolabında 15 dk bekletelim.
Yapılışı
Kekimiz soğuduktan sonra 3 e bölelim. Üstündeki bombeli kısmı keselim. İsterseniz biraz süt ile ıslatabilirsiniz. Dolapta birazcık beklettiğimiz kremamızı sürelim. Kekin üstünü ve yanlarını da krema ile kapladıktan sonra üzerine ve yanlarına bombeli kısımdan kalan kekleri robottan geçirip yanlarına yapıstıralım. Ben üzerine de serptim. Üstünü de istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben çikolatadan yapraklar yaptım, biraz hindistan cevizi serpiştirdim, kirazların bir kısmını da çikolataya buladım o şekilde süsledim. 1 su bardağı sütün içine 1 çorba kaşığı limon yada sirkeyi koyup 10 dk bekletiyoruz. Böylece sütümüz kesiliyor, yani Buttermilk elde etmiş oluyoruzz.... Bu kadarcık yani..

5 Kişi ne demiş?:

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ FİDANCIM ELLERİNE SAĞIK CANIM HARİKA GÖRÜNÜYOR YİNE PASTAN DİYORUMDA İNANMIYORSUN DÖKTÜRÜYORSUN İŞTE HAMARATSINNNNNNN BECERİKLİSİNNNNNNNN HARİKASIN İŞTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE:))
İYİKİ SENİ TANIMIŞIM CANIM BANA YAPTIĞIN YARDIMLARIN İÇİNDE HERKESİN HUZURUNDA SANA ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM ŞEKER İYİKİ VARSIN CANIMMMMM..

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ ANNECİĞİNİNDE DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAR ELLERİNDEN ÖPERİM CANIM SEVDİKLERİYLE BİRLİKTE DAHA GÜZEL VE MUTLU YILLARA İNŞALLAH CANIM..

Adsız dedi ki...

askın cım mrb. iltıfatların ıcın cok tsk ler. herzaman elımden geldığınce yardımcı olmaya calısırım tabiii.. anneme de iyi dileklerini ıletıcem cnm saol..
fidan

Adsız dedi ki...

slm canım merhaba ben seni beyenmez olurmuyum hayatım inan giremiyorum sık hem sende neden bizi bırakıp gittin küsük oldum sana :))) sevgili annenin doğum günü kutlu mutlu olsun pastada pek bi güzel olmuş ellerine sağlık canım görüşmek üzere

Adsız dedi ki...

Özlem cım hosgeldın cnm. Ben sızı bırakmadım tatlım olurmu hııccc? hep takıpteyım sızı.. Anlıorum cnm bebıs zorlamaya basladı dımı
Anneme de ıletıcem tatlım guzel dıleklerını.
Görüşmek uzere
Fidan